Няма да има гласуване за България и Румъния в Шенген

То трябваше да се проведе на 4-5 декември
Обновена: 29 ное 2023 14:31 | 29 ное 2023 14:31, Стела Стоянова
53
Няма да има гласуване за България и Румъния в Шенген
Снимка БГНЕС, архив

Няма да има гласуване за членството на Румъния и България в Шенгенското пространство в Съвета по правосъдие и вътрешни работи (ПВР) на 4-5 декември, съобщиха румънските медии.

Присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство е включено в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 4-5 декември.

Гласуване обаче няма да има, като се има предвид, че Нидерландия, където току-що се проведоха избори, не е дала съгласието си за присъединяването на България, която е в пакет с Румъния.

Според същите източници властите в Букурещ ще се опитат да свикат извънреден Съвет по правосъдие и вътрешни работи след средата на декември, на който ще бъде обсъдено присъединяването на две стъпки, с влизане на въздушните граници, от март 2024 г. Това обаче е изключително положителен сценарий./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 5 месеца
НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ ХОРАТА СА ИЗГОНЕНИ ОТ РАЯ
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Една от целите, заради която уж сформираха сглобката изглежда тотално провалена. Чакаме другата (Еврозоната) и да оценим това евро-атлантическо мнозинство. България е член на НАТО от 2004г., на ЕС от 2007г., не знам какъв точно евро-атлантизъм прокарват тези провалили се политици.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нас холандците от Хага само не ни пускат в Шенген,ама Путин го търсят да го съдят като военнопрестъпник.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шенген е вреден за нас. Ще влизат без проверка бежанци, наркотици, контрабанда.
44
5
 
5
 
! Отговори
Резил! преди 5 месеца
Ще бъде резил, ако Брюксел допусне една мафиотска държава, каквато е България, в Шенген. България първо трябва да се справи с руската мафия у нас и вътрешните си врагове, а после ще влезе в Шенген.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
хайде роби на тръстиката вече 30г. Все ще измислят неща само и само да не ви вземат, бедните и простите никой не ги иска
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чухте ли българо-румънци? Рюте искал да става шеф на НАТО! Вица на десетилетието е това, не ви ли се струва?
41
4
 
2
 
! Отговори
Коджакерестелиев преди 5 месеца
До Анонимен41 ти си от тап0ците, заради които в Америка се ходи с визи! И р00сияне те пускат без виза, то кой ли иска да отиде. Миналата гадина 56 гадини са посетили майка ви р00сия
40
4
 
8
 
! Отговори
Пенко Тачев преди 5 месеца
Най-гадната нация са нидерландците. Където срещна такива ще ги зпалювам.
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и цяла Европа ходи без визи в Щатите ама за *** му трябват нали защото хората в бг за запада не са хора а *** ако имате малко грам достойнство ще им теглите по една...руснаците каквито и да са не са се отнасяли така с българите...постройха ви държава с мощности армия и всичко но вие сте неблагодарници.....и пак Путин ви е виновен...
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
лижете им ***... на европейците а те дават повече права на тъмните бежанци от колкото на българите но вие пак си ги хвалете и им близкайте г.... и после Путин и Русия са ви виновни като нямате грам достойнство да им теглите една май..... на западняците за дето ви третират 3 ръка хора, то даже не и хора а като животни, даже животните им имат повече права от вас...ама им защитавайте евроатлантическите ценности дето никой не може да каже какви са тези ценности...
37
5
 
11
 
! Отговори
Джоко преди 5 месеца
Сега е редно България и Румъния да блокират цялата финансова помощ на ЕС за Урките. Отделно България да спре да предоставя всякаква помощ за Украйна ! Когато ЕС ни приеме за равни с останалите държави членки тогава и БГ да подкрепи общата политика.
36
2
 
14
 
! Отговори
SDI преди 5 месеца
Румънците се борят като истинска държава, а нашите безгръбначни дупедавци само се ослушват и не смеят нищо да кажат. Също така, румънците още преди повече от една година казаха, какъв е негативния ефект от неприемането им в Шенген върху техния БВП, а тук нищо - нито се изчисли загубата върху нашия БВП, нито се каза нещо - просто нашите политици са по- ниски от тревата.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак Путин е виновен.
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вие още ли не разбрахте, че за западняка сте второ качество човеци и никога няма да сте равни с него?
33
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Нищо де ,"друг път ще има "
32
14
 
4
 
! Отговори
На майка ти путката преди 5 месеца
е неграмотен про'стак Ицо Ицов. Гласувай за Пuтя и се скрий в някоя руска дупка да те мажат със анални секрети денонощно кuрвo
31
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До Анонимен/27 "Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС" - да, втора са - 6лизачи както сам каза. При това про'с'ти и неграмотни. ПП. Ей го Те4о под мен - не може да си представи живота без да си дава д*пето. Факт.
30
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До Анонимен/29 "Всичко е спонсорирано от Сауд.Арабия.Петрола свършва,но ще ви завладеем културно" - ТИ гласувай за либералите, пък нека саудитеите да са ти криви. Аман от неграмотни про'с'таци.
29
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До Te4o/28 "Да си дадем д*пето на руйските колонизатори?" - д*педавците СИ го давайте на когото щете. Аман от про'с'таци!