По-ниско IQ - по-малко щастие

Коефициентът на интелигентност има значение за чувството на удовлетвореност
Обновена: 28 сеп 2012 14:17 | 28 сеп 2012 14:17,
11
По-ниско IQ - по-малко щастие
Снимка: Reuters

Коефициентът на интелигентност има значение за чувството на удовлетвореност и благосъстояние, убедени са учени. 

Според британско проучване ниското IQ  често е свързано с по-малки доходи и лошо психическо здраве, които от своя страна допринасят за чувството на нещастие.
 
Изследователите от Университетския колеж в Лондон анализират данните за психическото здраве и умствените способности на 6870 души. За целта доброволците попълват анкета. 
 
Оказва се, че най-щастливи се чувстват хората с коефициент на интелигентност между 120 и 129. А най-неудовлетворени са участниците с IQ между 70 и 79. 
 
Предвид получените резултати експертите призовават за предоставянето на по-голяма помощ и подкрепа на хората с по-нисно ниво на интелигентност.
 
Има известни доказателства, че в дългосрочен план интензивните стратегии, насочени към подобряване условията на живот на децата от социално слаби семейства, дават положително отражение не само върху коефициента им на интелигентност, но също така и върху благосъстоянието и по-добрите възможности за реализация, обяснява д-р Ангела Хасиотис от изследователския екип. Според нея ефектите от полагането на подобни усилия са свързани и с намалена зависимост от социални помощи и по-добро психическо и физическо здраве.
 
Проучването е особено полезно, тъй като определя някои от факторите, които опосредстват връзката между коефициента на интелигентност и щастието, както и значението от повишаването на IQ за благосъстоянието, подобряване на здравето и финансовото състояние, уточнява психиатърът д-р Джонатан Кемпиън. 
 
Резултатите са отразени в сп. Psychological Medicine.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
щастлив е този , който не знае , че е нещастен - аз летя в небесата , кога ли ще се приземя :) бъдете щастливи и вярвайте в себе си - МОЖЕТЕ !
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууу, притесних се! Че то тогава излиза, че Боко, Цвъце и сие са най-нещастните хора на света!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
DO # 4 преди 11 години
KVO STANA DRUGARYU ***? NE TI HARESVA ISTINATA, TAKAVA KAKVATO E?STATISTIKATA BORAVI S FAKTI, A PRED FAKTITE I BOGOVETE MYLCHAT!!!!!
6
3
 
1
 
! Отговори
Не Трии Боклук! преди 11 години
2Абсолютно доказваш тезата ми.А тези 7 положителни оценки които имаш потв 100% факта колко прости са *** от ***.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво очаквате от страна, в която всичко е наобратно - като се почне от посоката на движение, та се стигне до IQ-то.......
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Първи сме в ЕС по младежи, които нито учат, нито работят"..........Няма нужда от коментар.*** са най=простата нация в Европа.ФАКТА после някой им е виновен че живеят зле.Най-лошото че си назначиха себеподобен за управител на държавата.
3
2
 
4
 
! Отговори
гюбрето преди 11 години
и са кво требе а спираме чалгата ли ?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Материалът и изследването са направени от индивиди с ниско IQ. Които обаче вероятно са диви и щастливи. Противно на твърденията си.Има поговорка още от древни времена - мъдростта е печал. Тя не е случайна.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само дето в тия сбъркани времена , глупаците са по щастливи от повече знаещите и разбиращи