Кои са четирите най-прехвалени упражнения?

И какво да правим във фитнеса
Обновена: 14 мар 2013 10:14 | 14 мар 2013 08:18,
3
Кои са четирите най-прехвалени упражнения?
Източник: Reuters

1. Коремни преси


Докато много хора си мислят, че правенето на коремни преси всеки ден е най-прекия път към релефна коремна мускулатура, истината е, че те натоварват ефективно само малка част от коремните мускули, като същевременно напрягат прекомерно гърба и врата.

За постигане на балансирано натоварване и развитие на коремната мускулатура е необходимо в рутината да бъдат включени и упражнения с по-голяма широта и размах на движението. Това означава, че коремните преси трябва да бъдат съчетавани с упражнения за ротация на торса.

2. Лежанка

Въпреки че е задължителен елемент от всяка фитнес програма, лежанката често бива надценявана от начинаещите във фитнеса, за които тя често се явява единствено упражнение за гърди. Това, което мнозина не знаят е, че едва 20% от пресорните упражнения трябва да бъдат извършвани от хоризонтално положение. Останалите 80% трябва да бъдат извършвани от наклонено положение – на наклонена лежанка (наклонена надолу или нагоре) или от седнало положение при тренировка за рамене. Също така, половината упражнения за преса трябва да бъдат извършвани с дъмбели, а не с лост, защото това по-пълно и по-ефективно натоварва мускулите. Лежанката трябва да бъде част от фитнес програмата, но последната трябва да бъде балансирана, а не съсредоточена върху малък брой мускулни групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Поредната статия за американци!
2
0
 
7
 
! Отговори
МУНЧО преди 11 години
то само като видя как е хванал лоста ми е ясно че е *** от централния софийски затвор , пък и такъв е авторът на статията ....голям мозък , голям интелект.....
1
3
 
13
 
! Отговори
тиква преди 11 години
глупава статия