Черните точки – защо не бива да ги изстискваме?

Има риск от инфекции по кожата, най-вече на лицето
29 фев 2016 21:58,
3
Черните точки – защо не бива да ги изстискваме?
Източник: Reuters, архив

Макар понякога да е много изкушаващо, изстискването на пъпка не е препоръчително, тъй като това прави кожата по-податлива на инфекции. В кои случаи е особено важно да държим ръцете си настрана?

Черни точки

За радост, тези точки не са червени и възпалени, но това не означава, че не са пречка за красотата на лицето, особено ако едно малко място е осеяно с повече.

Черните точки се образуват след като порите се запушват с мазнина и замърсявания. Разликата от пъпките с гнойни връхчета е, че при тях мазнината се окислява. Те се намират на повърхността на кожата и запушалките им са изложени на въздействието на кислорода. Това е и причината за характерния за тях черен, кафеникав или дори тъмнозеленикав отенък. 

Въпреки че изстискването им изглежда лесно решение да се премахнат, то причинява увреждане на кожата. Така бактериите попадат по-надълбоко като по този начин травмират кожата. 

За отстраняването на черните точки без прилагане на натиск, е препоръчително да се използва ексфолиращо почистващо средство.

Кои още кожни образувания не бива да изстискваме може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете глупости. Точно черните точки-комедоните-са предпоставка за пъпчасване .Комедоните се почиства с различни способи, като един от тях е -чрез изтискване.Кожата трябва да е предварително подготвена ,омекотена и трябва да се спазва съответната хигиена-ползват се стерилни марлички,след това се дизинфекцира обработената площ и т.н.
1
0
 
5
 
! Отговори
Моден евро-Гей преди 8 години
Черните точки и черните дупки са предизвикателство за козметичната индустрия!