Спасиха мъж с тежък мозъчен кръвоизлив в "Пирогов"

Операцията била изключително сложна
17 юли 2023 11:36, Александър Попов
7
Спасиха мъж с тежък мозъчен кръвоизлив в "Пирогов"
Снимка: "Пирогов"

Лекари от "Пирогов" спасиха живота на 62-годишен българин след сложна операция, съобщиха от болничното заведение.

Тя се реализира от екипа на доц. Николай Велинов - ръководител на Ендоваскуларния център на "Пирогов" заедно с Проф. Йерун Богартс - хибриден неврохирург от Нидерландия. Проф. Богартс е ръководител на Съдовия и ендоваскуларен център в Ниймеген, който е един водещите центрове за мозъчно-съдови заболявания в Европа.

Светилата в неврохирургията спасиха живота на 62-годишния пациент с наличие на мозъчен кръвоизлив, причинен от артериовенозна малформация. В конкретния случай пациентът беше високорисков поради наличието на предхождащ мозъчен кръвоизлив и ангажирането на множество функционално важни съдове от АВМ включително двете офталмични артерии (риск от загуба на зрение).  

Към момента пациентът се възстановява и раздвижва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПИРОГОВ НАИСТИНА ИМА ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ. В ОБЩИ ЛИНИИ АКО ТАМ НЕ ТЕ СПАСЯТ РАБОТА ЗНАЧИ Е МНОГО ЗЛЕ. ПИРОГОВ Е СПЕШНА ПОМОЩ- АКО СИ СЧУПИТЕ ГЛАВАТА С ТРОТИНЕТКАТА ОТИВАТЕ ТАМ ДА ВИ Я КЪРПЯТ
4
1
 
15
 
! Отговори
Дони преди 9 месеца
Едно голямо БРАВО!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Имаме и златни лекари, които мислят за човешкото здраве и живот. Макар че 70% от лекарите са меркантилни за пари, лапааат от здравната каса, лъжат, мажааат, но поне 30% има и честни.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 1 С файзер или с астразенека се е излъгал
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Синът на наше приятелско семейство, на 21 г. получи инсулт. Съсипани са хората. 8 дена беше в кома момчето, успя да излезе, ама не може да си движи лявата ръка. Лекарите казаха, че цяло чудо е че е оцелял, да благодарят на бащата, че го е докарал по най-бързия начин. А, момчето тренира, храни се здравословно, пие добавки за мускулен растеж, красиво тяло, от къде дойде този инсулт, ужас.,Майка му ден и нощ стои при него в болницата, бащата уж се държи, ама очите му се насълзяват. Ужас! Каква съдб