5 начина да премахнете мазнините около ханша и бедрата

Намалете приема на сол
15 окт 2023 19:20, Михаела Лазарова
13
5 начина да премахнете мазнините около ханша и бедрата
Снимка: Istock

Въпреки че женското тяло се различава много по структура и състав от мъжкото и наличието на по-голям процент подкожни мазнини е нещо напълно нормално, много от нас, дамите, не харесват този факт. Вероятно и вие сте готови на какво ли не, за да се опитате да придадете по-различна форма на силуета си и да „приберете“ бедрата и ханша. Въпреки че експертите са категорични, че човек не може избирателно да губи мазнини от една област от тялото, целта ви за цялостна загуба на тегло в крайна сметка ще повлияе и на желаната област. Ето и някои стратегии как да постигнете това:

Намалете приема на сол

Прекомерният прием на сол кара тялото ви да задържа вода, което причинява подуване на корема. Колкото повече сол ядете, толкова повече вода ще се съхранява в тялото ви. Опитайте се да ограничите преработените храни, сосовете, консервираните сокове, полуфабрикатите, чипсовете, снаксовете и т. н. Вместо това хапвайте повече зеленчуци и наблегнете на редовната консумация на супи.

Упражнявайте се редовно

Комбинацията от кардиоупражнения (като бягане или колоездене) и тренировки с тежести могат да ви помогнат да тонизирате краката, увеличавайки тяхната мускулна маса и намалявайки телесните мазнини. Според Уан На Чун (регистриран нутриционист и персонален треньор): „Дори ако изпитвате трудности с премахването на мазнините от определени области, упражненията за крака могат да ви помогнат да укрепите и тонизирате мускулите на бедрата. Включването на упражнения като клекове, напади и лег преси може да ви помогне за изграждането на мускули, придавайки на бедрата по-дефиниран вид“, споделя тя.

За предпочитане е да съчетавате силови тренировки и кардиоупражнения, ако целта ви е да отслабнете и да оформите бедрата си. Въпреки това, според Чун, е важно да запомните, че цялостната загуба на мазнини става чрез комбинация от редовни упражнения, балансирана диета и поддържане на калориен дефицит. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Идва със свободното време и свободния избор!
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
8 до 10, съгласих се :D Всяка гимнастика е полезна, особено онази която не стресира тялото. От бягане 5км няма смисъл. Вървенето е идеалния вариант за упражнение...и креватната гимнастика, разбира се. Но комбинирането на двете, диета без въглехидрати и (креватна) гимнастика е най-добрия лечител.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 8 И креватна гимнастика! Не го пиша на шега. Хора, които имат редовен, активен и пълноценен полов живот изразходват повече енергия и практикувайки го натоварват различни мускулни групи, което е чудесна гимнастика - не само изгаря мазнини, но и оформя фигурата. Освен това създава добро настроение и самочувствие, което не е без значение.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не се тормозете за неща, които не зависят от вас! Осигурете си почивка и лично време!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо лъжете хората гняссажийски гниддди?! Натрупването на мазнините, както и всички модерни болести, като диабет, инсулинова резистентност, уголемен мазен черен дроб, деменция, инсулт/инфаркт и др. са директна причина от приемането на модерните рафинирани въглехидрати и Западното хранене. Хляб, картофи, ориз, захар, бира и всичко което съдържа тези въглехидрати е отрова. Начина да се отървете от тези болести е нисковъглехидратно хранене. Не хапчета, не терапии, не доктори, а ХРАНАТА! +движение!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ !
5
1
 
5
 
! Отговори
Киро Брейка преди 6 месеца
Не се движете, не тренирайте и спазвайте яко диети и ще отслабнете, тъпанариии с тъпанариии мързеливи!
4
1
 
2
 
! Отговори
за да преди 6 месеца
До тренировки не се губи мускулна маса освен калориен дефицити тренировки трябва да се приемат около 1,8 гр протеин на 1кг от теглото. протеина предотвратява разграждането на собстените мускули и засища.помага и приема на Л карнитин 1500-2000мг на ден.
3
2
 
4
 
! Отговори
тренировки преди 6 месеца
Тялото (мускулите) винаги предпочитат енергията, която се получава лесно и бързо от въглехидратите. Затова, ако те са в излишък въпреки усилените ви тренировки, мускулите ви ще предпочитат да горят "лесното гориво"-въглехидратите вместо мазнините, които ще останат незасегнати. Затова е добре въглехидратите да бъдат в лек дефицит. Но понеже има риск след тяхното изгаряне, да се премине към втория източник по реда-протеините, добре е да се приемат малко протеини преди или по време на тренировката.
2
0
 
5
 
! Отговори
тренировки преди 6 месеца
Калориен дефицит. Аеробни упражнения (вкарват в кръвта много кислород, а той гори мазнините! Това се постига чрез формулата за пулса, който трябва да се поддържа от- до- в определени граници, изчислени по специална формула). Силовите упражнения във фитнеса не горят много мазнини, както аеробните тренировки. Но изграждат мускули, които от своя страна изразходват допълнително енергия и така се разграждат и мазнините.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мазнините в ханща и бедрата не са страшни, страшни са по тумбака, както е на снимката.Защото са затлъстели вътрепните органи и хормоналният баланс е нарушен, Включително при мъжете с шкембета,