За какво е полезно маслото от илипе?

То е богато на витамин Е
18 окт 2023 00:00, Михаела Лазарова
9
За какво е полезно маслото от илипе?
Снимка: Istock

В грижа за кожата и косата обичаме да ползваме различни масла. Чували ли сте за масло от илипе? То се добива от ядките на тропическото дърво. Маслото от илипе често се ползва от козметични брандове в продуктите за грижа за красотата (като кремове, лосиони, стикове за устни и други), които специалистите създават за кожата и косата. Може да се намери и като самостоятелен продукт.

Какво прави това масло толкова уникално? Известно е, че съдържа олеинова, палмитинова, стеаринова и линолова мастни киселини, както и витамини А и Е. Всички те имат положителен биоактивен ефект върху организма, насърчавайки доброто здраве и красотата на косата, кожата.

Маслото от илипе бързо се разтапя при контакт с кожата. Прекрасна грижа е за суха, чувствителна кожа(но не само), при екзема, дерматит, тъй като бързо възстановява кожата, подобрява нейната еластичност, подобрява вида ѝ и намалява риска от появата на бръчки. Също така подсилва естествената защитна бариера на кожата, като по този начин я предпазва от атмосферните влияния, допринасяйки за задържане на влагата и предпазвайки я от изсушаване. Кожата е успокоена, подхранена, а усещането за сухота, стягане и зачервяване е значително намалено.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: кожакосабръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баба се с туй се е мазала и живя 98г.. Тичайте да купувате в лидила са го пуснале!
3
0
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 месеца
Не сме чували за такова масло. От къде го извадихте ? В Кауфланд го няма , а там има всичко.
2
0
 
6
 
! Отговори
Весо преди 6 месеца
ДАЙ ЕДНО КИЛО!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин е невменяем.