Разкриха кой оставя пари по тротоарите в английско село цели 6 г.

Всичките били намерени от местни хора и предадени в полицията
14 яну 2020 10:58, Елка Василева
42
Разкриха кой оставя пари по тротоарите в английско село цели 6 г.
Снимка: Полицията в Дърам

Цели шест години неизвестни лица са оставяли пачки пари в село Блекхол Колиери в графство Дърам в Северна Англия. Сега най-накрая било установено кой прави това, макар че „добрите самаряни“, както ги нарича полицията, предпочитат да останат анонимни.

Парите – пачки от по 2 000 британски лири в банкноти от по 20 лири, винаги били оставяни на видно място, често направо на тротоара.

Двамата дарители разказали пред полицията, че те неочаквано са се сдобили с много пари и са решили да ги споделят. От 2014 г. те са направили това в Блекхол Колиери не по-малко от 12 пъти.

Едната от дарителките казала, че се чувства емоционално свързана с това бивше миньорско село, след като в миналото получила помощ от местен жител и сега  иска да се отблагодари на цялото село.

През последните 6 години местните жители са предали в полицията всички намерени пари – 26 000 лири.

Съгласно британските закони, ако собственикът на намерени пари не бъде открит или той откаже да си ги вземе, след определен период от време парите се дават на онзи, който ги е намерил.

Всички намерени до момента пари са били върнати на хората, които са ги намерили, пише Би Би Си.

„Добрите самаряни“ специално оставяли парите не само на видно място, но и на места, където живеят по-бедни хора, например пенсионери. Те често изчаквали наблизо, за да се убедят, че парите са намерени.

„Много се радвам, че можем с увереност да кажем, че не става дума нито за престъпна дейност, нито за човек с някакво психическо разстройство – заяви говорителят на полицията в Дърам Джон Фостър. - Искам да благодаря на тези добри самаряни, че се свързаха с нас, както и на честните жители на селото, които всеки път носеха парите в полицията“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Сия преди 4 години
Ще пратим тел.измамници там да съберат кинтите от тротоарите!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз намерих пари на пътя и отидох в полицията да ги предам а там ми се изсмяха и казаха че съм луд да се разкарвам за 5 стотинки, ама аз им каза - закона си е закон, иначе си е кражба, ама ха, няма да ме вкарват в затвора за 5 стотинки я.
34
5
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 35на коя партиина хранилка си? в Норвегия камъните от до шосето неможеш да вземеш, щото след 15мин патрулката ще те прибере! В БГ цари безнаказаност!
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ МОЖЕ ДА СА ОТ БСП ЗА БЪЛГАРИЯ- ТЕ НЕ РАЗДАВАТ ПАРИ- ТЕ САМО ПРИБИРАТ И ДО КАКВОТО СЕ ДОБЕРАТ- ФАЛИРАТ- СПРАВКА БЛИЗКАТА ИСТОРИЯ И БНБ- 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ- 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА ИНФЛАЦИЯ НАД 2600%,,ЩЕ ИМА И ЗА РУСКИТЕ ДРУГАРИ НЯКОЙ МИЛИАРД.
32
1
 
23
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 34 В БГ и цветя да засадиш на обществено място ще ти ги изкоренат и откраднат!
31
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Тази легенда иска да покаже Колко са честни полицаите в Англия!
30
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Да, да *** като се прави дарение поне да са драснали бележка за какво ги дават, а?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха пияница мистик им разказа играта. Православни талибани и православни дхижадисти. Аз ги обвинявах, че живеят в 1970г. с лозунгите, а то се оказа, че било 970г. с Кръстоносните походи. Хаххаахахахахх. С вашите лозунги ще постигнете обратен ефект- отдръпване от вярата. Кой иска да има нещо общо с вас, промити червенотиквеници.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това му се казва законодателство "ако никой не си потърси парите те остават за човека, който ги е намерил" и се приключва. Тука се нахвърляме на онези, които не връщат и леем сълзи от умиление и ги правим герои тези които връщат. А било толкова лесно, гледайте Англия и се учете без драми и емоции всичко си върви плавно като мерцедес на германска магистрала.
27
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
добрите самаряни да наминат през село имаме широки тротоари за големи чували
26
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Стига си навирал думи в моята уста. Никога не съм казвал, че трябва политиците да ти наложат нещо, че да го правиш. Просто ти казвам, че няма християни тука в България, в Европа няма религии вече. Само в пустинята си ги търси. Само биеш на умрял кон. Я ми кажи 10те божи закона на Алах. Има ли такива, ако ги знаеш, върви питай някой "християнин" в България за неговите."Ауу на вийй християните сте мноу зле..." Браво...
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли от бг ще намерят толкова пари и ще отидат да ги предадат. В това селце няма бедняци клошари и мизерници. Знаете ли че храната им е пет пъти по евтина от бългрската. Тези които са ходили знаят а тези които не са ще ме помислят за луд.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сякаш за българи говорят:))))))
23
2
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Касиус Клей, който е черен американец смени вярата си с мюсюлманска и прие името Мохамед Али, ама никой олигoфрeн не тръгна да го съветва да ходи в Анадола. И тук, в БГ всеки може да стане какъвто си иска и да изповядва каквато си иска вяра - кеф ти мюсюлманин, кеф ти католик, будист та дори и пастафасианец :) Вие православните големи талибани ве, баси джихадистите, те най-убавите и само тяхната вяра вярната. Аз съм атеист, защото мога да имам жени и обичам купоните. Вие като не можете вярвайте
22
3
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Стига с това православие бе, смешни станахте вече. Допреди Джуджарик да почне да дудне за него никой не се сещаше, че е такъв. ИЗведнъж той като подхвана и всички *** православни станахте, че и славяни, нищо че сте по-църни от мангоджеритата. Вкара ви в главите някакви измислици за *** и вие след него заповтаряхте като папагали. И разберете, човек може в коя да е държава да си изповядва каквато религия си иска.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"През царско време В М Р О е учело хората в Пиринска България да правят същото и те са го правели,без значение колко са бедни. После обаче червените *** решили да правят фалшива нация от нас и разбрали,че ВМ Р О ще им пречи- затова разтурили организацията и нравите се развалили."Мдаааа... вярно, насилственото покръстване извършвано от тия твоите любимци върху мирни хора от Родопите, вярно олигoфрeните смятате тия хора за светци...
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО е забранена 1934г. Научете си историята, льольовци!
19
4
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
През царско време В М Р О е учело хората в Пиринска България да правят същото и те са го правели,без значение колко са бедни. После обаче червените *** решили да правят фалшива нация от нас и разбрали,че ВМ Р О ще им пречи- затова разтурили организацията и нравите се развалили.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е,че най-толерантно и мирно е православиетоХахахаха, да то православието може да е мирно и толерантно, но православните не са нито мирни, нито толерантни.Или искаш да ми кажеш, че бай *** е най-толерантния?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Факт е,че най-толерантно и мирно е православието. Ти обаче поставяш хора под общ знаменател.Щом те е срам и не ти харесва спокойно можеш да отидеш да живееш на друго място и да изповядваш други ценности."и"Религията не е като да си фен на Локо ,религията е да спазваш Божите заповеди и да си смирен да спазваш правото и закона,а не да пращаш в анадола всеки, чийто коментар не ти харесва."Кефят ме тези 2 коментара... вероятно са писани от различни хора... :)))