Си Дзинпин: Китай ще подкрепи Русия в основните й интереси

Президентът се срещна с руския премиер Мишустин
24 май 2023 15:34, Александър Попов
113
Си Дзинпин: Китай ще подкрепи Русия в основните й интереси
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският президент Си Дзинпин предложи подкрепата на Пекин по отношение на "основните интереси" на Москва на среща с руския премиер Михаил Мишустин.

Си е казал на Мишустин, че Китай и Русия ще продължат да си оказват "твърда подкрепа по въпроси, касаещи основните интереси на всяка от страните, и ще укрепват сътрудничеството на многостранните арени", се казва в съобщение на официалната информационна агенция Синхуа.

Китай и Русия трябва да засилят още повече икономическото си, търговско и инвестиционно сътрудничество, както и да разширят сътрудничеството в енергетиката. Това е заявил китайският президент Си Цзинпин на среща с руския премиер Михаил Мишустин в Пекин, предаде Ройтерс.

"Китай и Русия трябва да продължат задълбочено да използват потенциала за двустранно сътрудничество, да повишават нивото на сътрудничество в търговско-икономическата и инвестиционна сфера", заяви Си Дзинпин, цитиран от китайската телевизия.

Според Си Китай възнамерява да обедини усилия с Русия за повишаване на нивото на взаимодействие във всички направления, за да "обогатява непрекъснато всеобхватното стратегическо партньорство" между двете страни.

Мишустин е на посещение в Китай от вчера. Първоначално той посети Шанхай, където участва в китайско-руски бизнес форум. В Пекин той се срещна и с премиера Ли Цян. При визитата бяха подписани двустранни документи, включително меморандум за разширяване на търговското сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
До Алоу "гордия преди 11 месеца
Гордостта ти свършва там където се появяват двама братчеди от маалето. Тогава ги изкчакваш да отминат за да си измънкаш нещо по техен адрес зад гърба им под носа си.
31
8
 
14
 
! Отговори
Кравар преди 11 месеца
Кво става ве брадърушки, закъсахте ли срещу фашизма? Да идваме ли да помагаме че май две улици в Бахмут зор ви идват? Те и германците щяха да ви бият, язък че ви помогнахме Направи добро и яж.....!!
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При срещата на Си с Путин преди няколко месеца, имаше една отлична карикатура на големия Комарницки - една карта, на която Путин драска нещо покрай границата с Украйна, а в същото време Си тегли една линия източно от Урал! Както винаги Комарницки уцелва право в десятката!
29
3
 
3
 
! Отговори
На 2 юни преди 11 месеца
Ще си купя Флорида...
28
5
 
5
 
! Отговори
Алоу преди 11 месеца
До Сата НАТОЗа самостоятелна политика да си чувал? Май не. Ако ЕС потъне, трябва ли да потъваме с него? Може би е по-добре да умрем като горди европейци, вместо да си живеем по някакъв друг начин, какъвто и да е той.
27
4
 
7
 
! Отговори
Китайците прилапват- преди 11 месеца
-и храносмилат ,болния се обгрижва на легло ! Да се намърдаш във Русия и да им ограбиш всичко на безценица сега за тях е лесно и ще го направят ! Само ,че когато САЩ ги погнат ще им се иска да са седели по далече ! Запада насмете ли китайците от богатите пазари Си какво ще прави ? Щял да иде другаде, да ама влиянието на запада над света е огромно !
26
2
 
3
 
! Отговори
До антикравар преди 11 месеца
Белгород измества Бахмут!
25
4
 
10
 
! Отговори
Калимеров преди 11 месеца
Друзята пак почнаха да лъскат бастyня при тази новина. Друзя ше протъркате тоя баcтyн за няма нищо бе. Китай мисли само за три неща, 1. как да цоца евтини ресурси от расия, 2. как да си възвърне историческите далновозточни територии и 3. как да задържи по-дълго путин на власт защото той ще спомогне най-добре за точки 1. и 2.
24
3
 
0
 
! Отговори
Мишустин преди 11 месеца
към Си:Ти завладей запада, а ние Африка и Латинска Америка....
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Си е изключително мъдър лидер. Ясно вижда, че Вова не е с всичкия си и Си добре го играе като негов балансьор, тъй като Вова може да направи големи поразии, които да се отразят на целия свят.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китай няма приятели, само партньори
21
8
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 11 месеца
Изключително фросто парче си. " Русия ще вземе Европа..." Как една страна със 120млн население и БВП колкото на Холандия, ще вземе Европа? Явно законът на Браунинг - Крюгер е изключително силно валиден за феновете на Изхождане и путлеристките идолопоклонници...
20
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Светът вече е многополярен. И държавите, които успеят да се нагодят към това да се възползват от многото полюси ще оцелеят. Такива които са се залепили за единия полюс (или са принудени да стоят залепени за него), ще западат все повече. От нас зависи дали ще еволюираме или ще изчезнем. ------///-------- И? Ти към кой полюс предлагаш да се залепим? :))))
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как нямат пари? Нали си ги печатат!Русодилите, всеки ден сменяте опорките!
18
6
 
1
 
! Отговори
Gorskio преди 11 месеца
И предния път Си така се изцепи и после външния министър се обяснява, че те така си говорят, не било сериозно...
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Toва не е подкрепа, а поставяне под зависимост! Китайците отлично знаят какво правят!
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще пратят млн китайци да привземат Одеса и да се свършва укростотията.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичкото кравар да пуска пералните, смръдливци!
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво значи да падне Русия? Тя никога не пада, ако една диктатура се провали се сменя с друга! Китай няма нищо общо като икономическа характеристика с Русия, Китай е 10 пъти по голяма икономика от Русия, 10% не ги прави зависими от Русия!
13
10
 
6
 
! Отговори
Жалко за Русия преди 11 месеца
С тоя луд начело, фашизация и за съжаление се вързаха с Китайците, които самите руснаци не понасят и ги е страх от тях... много *** стъпка... Путин трябваше да се разкара 2012 и да даде път на нови хора да модернизират страната... беше я закрепил заради високите цени на петрола тогава... ок... това добре... но всичко друго, което направи след това беше глупост... измисления наратив за НАТО, провокациите, хибридната война срещу запада... абе КГБ... комплекси и параноя вместо визия

Спонсорирани публикации