Винтидж брюнетка – актуалният цвят за коса през есента

Хубавата новина е, че той не изисква голяма поддръжка
30 окт 2023 19:24, Дарена Найденова
5
Винтидж брюнетка – актуалният цвят за коса през есента
Снимка: iStock

Когато търсите вдъхновение за нова прическа, никога не пречи да погледнете в миналото. През последните години станахме свидетели на създаването на т. нар. „носталгична“ мода, която въплъщава в себе си тенденции от изминали десетилетия, леко подобрени, за да паснат на днешните вкусове. Това обяснява и защо стиловете при прическите правят своя ренесанс – от бретона на Одри Хепбърн до обемната коса на София Лорен. По някаква причина тези прически изглеждат свежи, без значение преди колко десетилетия са се родили.

Последното завръщане на прическа от миналото е ретро брюнетка или иначе казано винтидж брюнетка. Чудите се какво точно означава това? Според Емали Баум, винтидж брюнетката е изключително естествен нюанс на кафявото. Той има почти матов вид, като включва в себе си много студени нюанси, но по-малко сини и повече жълто-зелени. В него се усеща атмосфера от 50-те години.

Тенденцията
Когато една визия е лесна за пресъздаване, тя веднага се изкачва нагоре в класациите за популярност. Баум смята, че този специфичен нюанс е на мода, защото е противоположен на топлите маслени блондинки и медни цветове, които сме виждали досега. Това е забавно разнообразие, което има естествено излъчване, но все пак осигурява драматична промяна.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: брюнетка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При специални случаи всичко е позволено!
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Блондинките винаги са били по-търсени!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бъдете такава, каквато сте!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това Ваня Григорова ли е?