Французите загърбили секса, предпочитат телевизия и фейсбук

Любовният им живот е в най-ниска точка от 70-те години насам
7 фев 2024 22:00, Петър Бойчев
76
Французите загърбили секса, предпочитат телевизия и фейсбук
Снимка Пиксабей

Франция се смята за страна на любовта, но според ново проучване французите правят все по-малко секс, като предпочитат да гледат филми, телевизия или фейсбук, предаде ДПА.

Проучване на Френския институт за обществено мнение (IFOP), публикувано във вторник, показва, че любовният живот във Франция, особено сред младите хора, е достигнал най-ниската си точка от 70-те години насам. Делът на възрастните, които твърдят, че не са правили секс през последните 12 месеца, се е увеличил от 9% на 24% между 2006 и 2023 г., а във възрастовата група от 18 до 24 години - от 5% на 28%. Във възрастовата група от 25 до 34 години, обаче, 94% са правили секс поне веднъж през последната година.

Докато през 2009 г. общо 58% от мъжете и жените във Франция са заявили, че правят секс поне веднъж седмично, през 2023 г. техният дял е едва 43%.

Много от французите в посоченото проучване считат, че са незадоволени. Около 55% от мъжете и 39% от жените казват, че рядко правят любов. Броят на неудовлетворените жени почти се е удвоил от 1996 г. насам, като 21% искат по-честа интимност.

Според проучването причините за намаляването на сексуалната активност са, че хората предпочитат да гледат филми по телевизията или по стрийминг услугата Нетфликс, да се ровят в социалните мрежи, да играят на компютърни игри или да четат книги, предаде БТА.

Ръководителят на проучването Франсоа Краус разказа, че в момента сме в един исторически цикъл. Той допълни, че през 80-те и 90-те години на миналия век са били времена на хиперсексуализация. Днес се движим към сексуалност, която е по-скоро качествена, отколкото количествена, каза той. "Тя е антициклична: това, което едно поколение прави интензивно, следващото го прави по-малко", каза Краус в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
МОНГОЛ УЛС преди 2 месеца
иначе нормалните Бели мъже залитат по Азиатки(за предпочитане са тея с бялата кожа като Корейки,Китайки,Японки е част от Тайландките и Виетнамките също стават особенно тея по светлите)
54
0
 
1
 
! Отговори
МОНГОЛ УЛС преди 2 месеца
мба загърбили........ новите Французи се грижат да не го загърват и затова повечето Французи са ръждиви на цвят дето се вика хайрлия да им е хаха
53
0
 
2
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
Страшно ме кефят в Париж црняци,смрадта,мизериията,нехигиеничните тоалетни дето ги натискам с бутончето,и дивия Макаронизъм обзел либералите.Кефи ме също да настъпвам го...мна по улиците.Или чисттутките в белите микробуси паркирани покрай Булонския лес на половин цена ,верно застаряващи но работливи.Кефят ме джебчиите в метрото и пазара на бАлхите след Клианкурт,жестока смрад е там.Кафи ме да гледам как парижанка пред мен се облекчава клекнала в малките улички надигайки полата.....
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Стракс - ние сме материални същества и живеем във физическа реалност, поне в момента. Да, знам, че има хора, които смятат, че да се хранят със слънчев прах и да медитират по цял ден е смисълът на съществуването им - лично за мен това е бягство от живота. Ние сме дошли тук не да се реем щастливо в пространството, а да изживеем всичко, което физическото може да ни предложи и споделената интимност е много важна част от тези неща.
51
0
 
2
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 2 месеца
До Стракс Всеки с потребностите си!!! С медитация и въздаражание се стига до психиатрия, но щом казваш че добри решения се взимат по този начин!!! А в Аушвиц са доказали за продуктивността и мотивацията !!! А за физическото оцеляване ок, но след хиляди години цивилизация да почнем всички да гледаме кози за да си шием сами дрехите!!! Абе ходи си там в Слънце и Луна да си търсиш слушатели. Другаде няма да те разберат!!!
50
4
 
1
 
! Отговори
Стракс преди 2 месеца
До дедо ви Сексът не е единственото удоволствие,чрез медитация и въздържание можеш да се извисиш много повече и да погледнеш на живота по друг начин,сексът пречи да взимаш правилните решения и да си по-продуктивен във всяка една сфера,а що се отнася до кредитите,можеш да живееш без нужда от пари и материални неща,в природата всичко нужно за физическото ти оцеляване го има безплатно
49
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Ислямизация, мосю.
48
0
 
3
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
До Анонимен 45.Не знам как стоят нещата в твоята родина но е жалко че идват от бившите републики да облагородяват рускините със своето семе.Аз ти казвам как стоят нещата във Франция.Идват и такива от бившия Френски Индокитай и са направили мазало в Париж.Както човек си се разхожда по улиците все ги виждам да клечат виетнамците над кашони и продават праз лук и др.неща все незаконни,идват от Полисе натионале и им разтурят незаконните пазари и пак се повтаря цялото това нещо.Има и доста шинези.
47
1
 
3
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 месеца
Бежанците ги отсрамват кореняците французи в секса .... тя и без това вече е заприличала на Арабска държава Франция :)
46
0
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
До СтраксИ като премахнем полове и секс,какво удоволствие ще ни остане от съществуването..само работа и кредити ли?
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
населението на франция оба4е расате с 350 000 годишно без да броим одвъд морските територий а в русия намалява с 450 000 годишно незнам кой какъв -се---кс е зарязал или в русия наблягат на гей вариянта му но факт
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ил дьо Франс милото ми то ... защото в русия не идват и за това в москва два милиона кавказци и и от разни на стан да ти напомня само по държавна пограна в блатостанати идват 250 000 годишно шинезите оделно )))
43
5
 
3
 
! Отговори
Стракс преди 2 месеца
Крайно време е да еволюрираме на по-високо ниво,такива неща като пол,сношение, моногамия и обвързаност в брак,трябва да останат в миналото.Вече има методи и технологии,които могат да осигурят размножаването на човешкия вид без секс,например инвитро.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Опитват се да направят европееца безполов, да не би случайно да се родят някакви нормални деца. Иначе тия от етносите са като зайци. Там нито депресия, нито безпаричие ги лови.
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сексът е за пубертети и недоказани мачовци, освен това е грозно и животинско. Има далеч по-приятни начини да покажеш любовта си от някакво селско лашкане.
40
2
 
7
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
До само факти.Миличък,увеличава се щото идват на талази от колониите.Идват доста от Камерун но пък веднага почват работа за разлика от тия црняци вегетиращи на социал 3-то поколение....Всеки трети в Париж е црн,белите намаляват прогресивно.Сега се очаква да се спихне бялата южна част на Париж както е на север до Клианкурт и купона ще е пълен.Във всички сфери,стюарди,касиери,чистота и др. са само црняци но никога няма да вземат източноевропейци.Факт
39
2
 
11
 
! Отговори
фен преди 2 месеца
КОгато едно ощество е задоволени във всеки аспект ,започва упадък и самоунищожение. Вижте проект "вселена 25" правен със мишки!
38
7
 
5
 
! Отговори
бай работник преди 2 месеца
Не е проблем. Братята арабели ще се грижат за секса,всяка празнина си има какво да я запълни!
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статиите една от друга по-глупави!
36
3
 
9
 
! Отговори
В заключение... преди 2 месеца
Секса е скучно нещо...виж разстройството е друга работаааа!

Спонсорирани публикации