Ако бях отменил вота, щеше да има невиждан хаос!

Случаят с бюлетините да бъде разнищен докрай, призова Плевнелиев
Обновена: 15 май 2013 21:52 | 15 май 2013 15:41, Камелия Цветанова
222
Ако бях отменил вота, щеше да има невиждан хаос!
Снимка: архив, Impact Press Group

Очаквам случилото се в деня на размисъл да бъде разнищено до края, но за съжаление имиджът на България бе силно накърнен. Така президентът Росен Плевнелиев коментира скандала с откритите 350 000 бюлетини в склад на печатница в Костинброд.

Според него обаче след като бюлетините не са тръгнали към страната, няма манипулация на изборите.
 
По този казус се показа бърза реакция на компетентните институции и очаквам прокуратурата, ЦИК и ДАНС да излязат с решение  по случая, каза още държавният глава.
 
Той обаче не смята, че има каквото и да било основание за касиране на изборите и припомни, че такова е и становището на международните наблюдатели, както и на прокуратурата.

Още по темата
Плевнелиев призна, че с главния прокурор Сотир Цацаров в нощта  на изборите са имали чисто експертен разговор.
 
"Нацията и държавата щяха да минат в невиждан хаос, ако тогава бях отменил изборите и бях свикал Консултативния съвет за национална сигурност.

Нямаше и никакво основание за това. Щях да допусна стратегическа грешка, а аз съм много търпелив и меря 7 пъти, преди да отрежа и големият аргумент е на базата на какво драматизираме толкова”, заключи той. 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в петък, 10 май, късно вечерта, се е обадил на президента Росен Плевнелиев, за да го информира за акцията в Костинброд.

Цацаров обясни, че още при разговора си с държавния глава е споменал, че според него информацията за печатницата не бива да се разгласява, преди да приключат изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
преди 10 години
та какво за МултиГруп ... МултиПринт, обърках се :D
144
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
МАСКАРА
143
0
 
1
 
! Отговори
Адам Дългъс преди 10 години
Луната навлиза в осмата си фаза и лястовиците кръжат. Пазете сивите салфетки - те се срещат много рядко, много рядко!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе росенчо направи каквото направил, но виж какво става по границата с Турция от една седмица ни цакат а мерки от наша страна 0 - това на нищо не прилича ,всичики институции докоснати от ГРОБ не работят.
141
2
 
5
 
! Отговори
Майстора преди 10 години
Нямаше нужда да отменяте вота - нищо ново нямаше да организирате !Мафията така прави избори - с измама !Да се надяваме , че догодина , с нов нормален изборен закон , със стабилизирано и независимо МВР, с прибрани мутри на топло, ще участвуваме в честни избори!!! Българина го заслужава!
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ууууу На предишните избори с чували сега с палети.
139
1
 
3
 
! Отговори
mmm!!!! преди 10 години
До уууу Заслужавате си сегашната патова ситуазшя,правителство от БСП и ДПС а за Атака не ми се мисли!!!!
138
3
 
6
 
! Отговори
уууу преди 10 години
Как ще го отмени, като самият той беше избран така за "Сламен човек"? Абсолютно по същата схема. И тогава се чу за някакви 700 хиляди фантомни гласа, но бързо се потули работата. Въпреки снимките на депутатите с чувалите бюлетини.
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА БЕШЕ ГО ОТМЕНИЛ ПЛЕВНАЛИЕВ !Изборите са фалшифицирани и НЕлегитмни повече от 130 000 от НФСБ са оставени без преставителство! тряват им още 6000 гласа само в Габрово се установи ощетяване с 400 гласа И НА ОЩЕ МНОГО ДРУГИ МЕСТА СА ОЩЕТЕНИ А ЩЯХА ДА ИМАТ 12 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ На тази партия застъпниците и бяха на изборите без пари за да не пилеят народната пара като другите партии! КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ! в ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ 42 ПАРЛАМЕНТ ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО МЕНТЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То пък един ред сегаа? Демокрацията не е ли заплашена бе тиквун? Майка ви, майка ви!!!
135
0
 
1
 
! Отговори
shushu mushu преди 10 години
До Анонименdatata za prikluchvane otpechatvaneto na buletini e 08.05.
134
2
 
6
 
! Отговори
Яростен преди 10 години
До Анонимен 159Това, *** не ти е игра на зарчета. Инфантилни, ***, запалянковци маргинали - това сте!А Боко и да спечели, няма да управлява никога повече! Ако на някого му харесва да се гаврят с него Боко, Цвъки-Ушите , Дянков Малката Пица (къде го забравихте, бе ***!), НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА! Вън тази банда от управлението!
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ КАК *** Е ПОЛУЧИЛ ИНФОРМАЦИЯ ЗА АКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА. ГОВОРИ СА ,ЧЕ С ХОМОСЕКСУАЛНИЯ СЪСЕЛ ИМАТ ИНТИМНИ ОТНОШЕНИЯ,МОЖЕ БИ ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ ВРЪЗКА.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова си на този пост - за да взимаш решения, а не да се оплакваш какво е щяло било да стане. Та затова сме паднали под Османско робство - "за да не стане кръвнина". Време е да си ходиш
131
5
 
12
 
! Отговори
КАЗЕПА преди 10 години
ТАЯ БРАШНЯНА МИШКА, ИЗЖИВЯВАЩА СЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТ ИСКА ДА УБЕДИ ЧЕСТНИТЕ И СМАЯНИ ОТ ГНУСНАТА ИЗМАМА НА ГЕРБ ОТНОСНО "ГЛАСУВАНЕТО" БЪЛГАРИ,ЧЕ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ МЪЛЧАНИЕ И РАБОЛЕПНО СЪГЛАСИЕ. ТОВА НИ Е ПОЗНАТО И КАТО ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ ДО СЕГА В БЪЛГАРИЯ ЗА 24 ГОДИНИ И ЗВУЧИ---"СЪНАРОДНИЦИ,ПРЕХОДА ЗАВЪРШИ УСПЕШНО. ВИЕ ГО ИЗСТРАДАХТЕ. СЕГА НИЕ "ЧЕСТНО" ЗАБОГАТЯЛИТЕ СМЕ ОРИСАНИ ДА БЪДЕМ ВАШИ ГОСПОДАРИ-РАБОТОДАТЕЛИ И ВИ ПРИЗОВАВАМ КАТО ВАШ СКЪП ПРЕЗИДЕНТ ДА СИ КРОТУВАТЕ ГЛАДНИ ,НО
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изборите са фалшифицирани и нелигитимни! Цяла една партия бе ощещетена и повече от 130 000 хиляди души от НФСБ остава без представителство! Конституционния съд да касира изборите!
129
8
 
8
 
! Отговори
Граовец преди 10 години
Прокуратурата - бухалката на БСП
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6 МЛН ЧОВЕКА В БГтото махаме тия под 18 год остават 3 млн и половина, значи тая печатница една десета бюлетини брак дава, а тоя още се съмнява, че вота е верен аха.
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе да го е отменял като ще го отменя то по сега не е хаос ами ами хаос и половина и пак ще сме ез правителство тоя пак не разбрал. Дано от ЕС го разследват защо не го е отменил.
126
0
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Нещо разбрахте ли от написаното?

Спонсорирани публикации