АБВ участва в кабинета, ако ГЕРБ и РБ приемат исканията им

Калфин: Ако откажат нашите предложения, ще се състави друго правителство
Обновена: 5 ное 2014 09:25 | 5 ное 2014 09:22, Камелия Цветанова
47
АБВ участва в кабинета, ако ГЕРБ и РБ приемат исканията им
Снимка: архив, БТА

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок не приемат предложенията на АВБ, формацията на Георги Първанов няма да участва в правителството, обяви председателят на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин, чието име от вчера се спряга за министър.

Още по темата

„За нас решенията на АБВ си имат нормална логика. Ще предложим наши предложения към това споразумение и ще изчакаме отговор от страна на ГЕРБ и Реформаторския блок. В крайна сметка те ще направят избора си. Ако откажат нашите предложения, ще се състави друго правителство”, заяви той.

Калфин добави, че АВБ снощи е получило предложението на ГЕРБ и Реформаторския блок.

„Първият избор е да потърсим съгласие и днес ще подготвим допълнения към това предложение и ако те бъдат приети, тогава ще потърсим варианти за участие в правителството. Вторият избор е, ако те решат, че няма основа за съгласие с нас, тогава, доколкото разбирам, ДПС е готово да подкрепи правителството, но за нас е важно да има правителство”, коментира той.

По думите му в програмата, изпратена от ГЕРБ и Реформаторския блок, липсват някои от основните искания на АБВ, свързани с пенсионната реформа, нов Изборен кодекс, пропорционална система, начин за разпределение на гласовете, промени в данъчната система.

„Дясноцентристко правителство е правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок. В момента, в който наши приоритети влизат, не може да се каже, че е дясноцентристко“, заяви още Калфин.

Според него въпросът дали той ще е социален министър не подлежи на коментар, преди да се уточни дали АБВ ще участва в правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ участва в кабинета при ускловие, че кражбите покрай АЕЦ Белене и Южен Поток ще бъдат продължени
22
0
 
3
 
! Отговори
твърде несправедливо преди 9 години
е за ГЕРБ да даде толкова много на РБ.Бойко много повече щеше да спечели при нови избори. И все пак Правителство Трябва да има.Прави жертва в полза на Народа ,но дали няма да е пирова победа?!
21
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 9 години
15 депутата за РБ, от които 7 министри , това е добър пазарлък
20
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
По принцип съм за национално съгласие в полза на държавата, а не делене и плюене, но не виждам каква роля ще има 1 министър и при това АБВ не подкрепят програмата на ГЕРБ. А на РБ не мога да им гледам мазните и самодоволни мутри.
19
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И какви са те,повече присъствие на доносниците във властта?Накъде повече.
18
1
 
6
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Принципно изборният кодекс има нужда от драстична промяна, за да се намали вниянието на купените гласове. Пенсионната реформа също има нужда от промяна. Но въпросът е какво точно предлагат от АБВ да бъде променено. Какви са точните исканията - кажете ги на глас пред цялото общество.
17
1
 
0
 
! Отговори
Ясно преди 9 години
Южните патки,Бургас- Алескандропулис,Белене.Руска подкрепа.
16
7
 
6
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
КОГО ЛЪЖАТ АБВ!!!!ВСИЧКО ЩЕ СИ ЛЪСНЕ НА ГЛАСУВАНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЙ ГО ПОДКРЕПЯ!!!РАДИАТОРИТЕ ВЛЕЗНАХА В ПАРЛАМЕНТА ТОЧНО С ПЛЮЕНЕТО СИ ПО-БОРИСОВ!!!ПОДКРЕПА ЗА БОРИСОВ ЗНАЧИ ИЗМАМА НА ЕЛЕКТОРАТА ИМ!!!ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО ОТ ПЪРВИЯ СИ ДЕН!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
31 преди 9 години
* да описват предложенията ... sry
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че в такава статия е редно поне един-два абзаца да обипват предложенията и исканията на АБВ, поне бегла идея да добие човек за какво става въпрос. И мисля, че е работа на журналистите (в слуачя в Днес) да намерят тази информация!А сред коментарите само един видях да повдига този (най-важен за статията) въпрос.*** човек да се опростачва е ... простимо някак. Знам, че голяма част от коментаторите тук не са. Ами нека поддържаме поне некво базово ниво, стига простотии!
13
1
 
5
 
! Отговори
Политик преди 9 години
До Анонимен Номер 10В България няма как да се случи представеният от теб сценарий за Орбан. Колко време мислиш, че ще издържим, преди да фалираме, да бъдем изолирани от целия свят? Най-много два месеца.
12
6
 
4
 
! Отговори
като падне кабинета преди 9 години
...КАКВО ОТ ТОВА !!!!!?????БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ СТЕ ГОЛА ВОДА !С РУСКИТЕ РУБЛИ , МОЖЕТЕ САМО ДА СИ ИЗТРИЕТЕ В ТОАЛЕТНАТА .ТРЕВА ЛИ ЩЕ ПАСЕТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА...ха,ха,хаааааааааааа??!!!
11
4
 
21
 
! Отговори
светец преди 9 години
Орешарски е светец, на фона на тези айдуци!
10
11
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА: преди 9 години
ОТВЛИЧАТ И ДРОГИРАТ ХОРА И ГИ ПАЛЯТ В СОФИЯ!/така се имитират протести по инструкция от КГБ/
9
3
 
13
 
! Отговори
всички сме зад теб преди 9 години
Благодарим ти, пожарникарю, всички сме зад теб. За да те изритаме!
8
3
 
3
 
! Отговори
Трола от Атака преди 9 години
Баце, има и малки букви на клавиатурата. Българския правопис изисква главна буква да е в началото на изречението и за собствени имена.И в руския език не се пише само с главни букви, така че излиза че си много *** или заради падащата рубла ти плащат само на брой главни букви, незнам.. моля те, осветли ме че няма да мога да спя довечера ако не разбера.
7
2
 
6
 
! Отговори
чужди агенти преди 9 години
В това т.н. "правителство" има повече чужди агенти, двойни и тройни, отколкото в списъците на офицерите и на агентите на ДС, взети заедно.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-редно е АБВ да си кажат исканията пред всички. Аз в момента не разбрах точно какво искат да стане и какви са им идеите. Предложенията може да са добри, но ако са някакви глупави искания само за да извиват ръцете на ГЕРБ и РБ?
5
3
 
5
 
! Отговори
гарант преди 9 години
Аййййдеееее и тез се наредиха на опашката за извиване и чупене на ръце. Добре, че изборите бяха такива, за да може да се разбере кой какъв е и избирателите да не се лъжат повече. Според мен Борисов има само един верен ход и той е да хвърли мандата и другите да се оправят. Да ги видим тогава какъв ще го мъдрят и как ще направят правителство. Отиването на нови избори в тази патова ситуация е неизбежно. Състави ли правителство с тези изгладнели *** от РБ ще се провали. Това му е гарантирано!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОСТАН