Бойко Борисов: Срещу нас има хора, които последното, за което милеят, е България

ГЕРБ откри предизборната си кампания
9 мар 2023 19:34, Нели Христова
300
Бойко Борисов: Срещу нас има хора, които последното, за което милеят, е България
Снимка: БГНЕС

„Не знам откъде да започна, толкова е видно, вие живеете тук, а са минали 10 години. Нямаше нито един работещ шадраван в този град. Всичко, това сме го направили, защото София колабираше. В зимата сме строяли. Помните ли какво беше на Телевизионната кула, Черни връх, Симеоновско шосе и други столични булеварди и то само преди 10 години – никой не е правил толкова за София, колкото ГЕРБ“. Това заяви лидерът на Бойко Борисов по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в София, предаде репортер на БГНЕС.

“Колко беше бензина, нафтата, газа, храните по времето на ГЕРБ – 1% беше инфлрация. И понеже ПП-ДБ казват, че не ни гледат, но много гледат и ги е страх, защото ето – от БНБ казват, че растежът на БВП за България ще продължи да се забавя в началото на 2023 г. Преди две години ви обяснихме, че това ще се случи - защо тогава мълчаха хората“, попита Борисов.

"Вие забелязвате ли, че ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото те знаят цифрите, знаят какво ни казва БНБ – календарът на плащанията и догодина е твърде напрегнат и е твърде вероятно да се тегли кредит, за да се изплатят задълженията. Вчера се видях с кмета на Разград, който е от БСП - там за града дадохме пари за джамията и за църквата „Цар Борис“ там. Както ги оставих, така и ги заварих“, каза Борисов. „БНБ препоръчва и консервативен режим на публичните разходи. ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната, в Европейския банков съюз, а по времето на Кирил и Асен какво се случи?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Срещу нас има хора, които последното, за което милеят, е България. Те не обичат България! Или някой, който мрази България, отвън ги подкрепя, или има план, - и когато светът се преразпределя, ние сме най-голям износител на енергия, на храни, - или някой иска да ни събори, или не мога да си го обясня как такива щети се нанесоха на държавата. Намира се някой журналист да пита ПП защо има инфлация, някой от ПП-тата казва, че е заради войната. Аз, ако съм журналист, ще питам защо в България е двойно по-голяма инфлацията отколкото в ЕС, и защо има инфлация в стоките, при които сме най-голям износител. Гледам в Гърция - стане катастрофа, веднага излиза ЕК и им дава 70 млн. евро, за да си оправят инсталациите. Преди две години ЕК ни даде 150 млн. евра, от тогава какво - нищо“, подчерта Бойко Борисов.

„Ако искаме да им причиним нещо лошо, то трябва да им оставим София, да видят гражданите какво ще стане в София след 2 години. Аз заварих столицата след Софиянски, "Витошка" бе пълна с джипове, имаше множество заплахи, когато решихме да правим пешеходна зона, но не ме вълнуваше. ПП и ДБ ще съсипят и този град“, каза лидерът на ГЕРБ. „Когато руската армия убива хората в Украйна, ситуацията се променя и ние се променяме, защото не може в центъра на София да стои паметник с шмайзер. Горд съм с решението на общинските съветници да се премахне паметника на Съветската армия“.

"В тази кампания ние минаваме пътьом пред всички градове, и всички хора с огромна надежда чакат да се направи правителство. Като си тръгвам, отвътре ми е неспокойно, защото хората вярват, че този сън от последните две години ще бъде забравен, ще бъде всичко по-добре. Нали спечелиха Красно село, Младост, днес се отричат от Красно село“, заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
14
 
! Отговори
От матряла преди 1 година
"Най-големият проблем на България е лошият човешки материал", каза Б. Борисов през 2009-та. А през следващите четири години направи всичко възможно, за да докаже, че е бил прав. И успя, твърди Иван Бедров и дава примери:Искра Фидосова, която реши да разкаже в интервю менюто на кученцето си: Яде много малко - купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци - чушка, морков и тиква, и спагети. Два пъти в седмицата му даваме и парченце сварена сьомга
126
1
 
7
 
! Отговори
Тиквун Великолепни преди 1 година
Винету Меси ми е духовен курмир.
125
1
 
5
 
! Отговори
От матряла преди 1 година
Бацо да не ни будалка а да каже ако спечели ще мажеме ли филии с мас и сланина на украинските фронтоваци в тиль
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично познавам няколко човека от ГЕРБ с влияние от района.Всички са далавераджии и мафиоти.
123
7
 
4
 
! Отговори
От матряла преди 1 година
Смятам да гласувам за бацо той има чекмедже с пачки и кюлчета и няма да пипа дьржавни париВервам му
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай пешко-*** отивай да папаш папото.
121
0
 
0
 
! Отговори
До 133 преди 1 година
По добре късно.... на 2ри скачай в ямата с л.....
120
5
 
7
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Не знам, какви "глупости" говорите тука, ама този човек е гален от три папи. А кой друг в историята е гален от толкова много папи. Абе хора, това са папи! А вие тука само го плюете. Личи си, ядът ви, че никой не е гален от папи, освен някой да е гален от Папи Ханс, ама там вече става много ..., абе евротолерантно. :)))
119
5
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Харесва ми перченето на бацо - ние построихме ние направихме все едно нещо е направено с техни пари лични или някой гербаджия е работил за да построи нещо с лопатата
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И легна тежката сянка на брикс върху сатанинската империя на сащ, наречена запад. И наместникът на сатаната си скубеше косата в белия дом. И всичко започна да линее и жълтее под тази сянка. В лето 2023.
117
3
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Ти или долнопробната сбирщина от КРАДЦИ наречена ГЕРБ не сте построили нищо! Построеното идва от парите на ЕС, от които сбирщината крадеше. Плюс ДПС и БСП.
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пак ли говори за себе си?
115
4
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Като помисля при - станишев и бсп поне бяхме предпоследни в европа след герб сме последни пред нас излязоха и много африкански страни - сега си бия главата защо не подкрепих тогава бсп
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що давате провалени политически мафии като герб. Дайте нещо ново като Възраждане и Пряка демокрация. герб си мислиха че ако се надупят на запад могат да се гаврят с народа без да лежат щото Брюксел и Вашингтон ги пазят . Те също като БСП и СДС вярват че не трябва да се правят реформи щото много хора ще останат без работа и няма да ги преизберат и ще изгубят властта . А къде са сега БСП и СДС ??? Що не са на власт ? Нали и те върнаха назад България за да не изгубят властта ????
113
3
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
На мен ми е крайно тъжно, че в пьрвият мандат на герб преди-12г гласувах за тях, с надежда, че са по свестни от останалитеЖалко бях жестоко изльган
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обясни бойко-разбойко как твоята партия в миналия и в по-предните парламенти работеше синхронно, единодушно и хармонично с тези "хора, които последното, за което милеят, е България" и гласувахте милиони за подкрепа на фашистката хунта в украйна и на американската война там срещу Русия.
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора ще съчиняваш по-добри предизборни лъжи.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали пак ще му минат лъжите -- "Когато руската армия убива хората в Украйна" -- може би герб ще ни измисли друга история, в която от турско робство ни освобождава сащ ? А този паметник е първата стъпка в тази посока ? която не води до никъде.
109
0
 
8
 
! Отговори
Горанов преди 1 година
Ще распределим умно дьржавният бюджет на всички наши хораГерб победа
108
4
 
4
 
! Отговори
Социол проуч преди 1 година
Който е Киро , Кокор Гнома и Пинокио да бъдат закарани на дръвника да адт