Стоян Михалев от ПП-ДБ: С всеки следващи избори става все по-трудно

Радев умишлено не дал на ДБ мандат при миналите избори
20 апр 2023 21:53, Нели Христова
57
Стоян Михалев от ПП-ДБ: С всеки следващи избори става все по-трудно
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, нито ще приеме да участват заедно в такова с друг мандатоносител. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

"С всеки следващи избори става все по-трудно. За определени центрове на властта това е удобно - президентът пришпорва тези събития, а смисълът на връчване на мандатите и сроковете, които са залажени, е да се даде възможност за управление. Ролята на президента е да бъде обединител, а не да атакува институциите в България. Той постоянно атакува НС. Как се създава кабинет, като не са свършили още изборите и свикваш още в Страстната седмица парламента?", коментира Михалев пред Bulgaria ON AIR.

По думите на депутата - още в предишното НС "Демократична България" е била готова да състави правителство, но Радев умишлено не им е дал мандат.

"Всички други варианти бяха ялови, той умишлено не ни го даде. Той разчистваше свои лични сметки вътре в БСП", убеден е Михалев.

В ПП-ДБ се готвят скоро да получат втория мандат, ако ГЕРБ-СДС не успеят да реализират първия мандат.

"Радев прави така, че да сближава позициите ни с наши опоненти. Ако някой си представя, че ние сме в този парламент, за да осигурим индулгенция на Борисов, това няма как да стане", категоричен беше народният представител.

Михалев е убеден, че за Радев е удобно служебно правителство да продължи да управлява.

"На едни служебни кабинети им се услажда властта, Радев беше казал "аз докато съм президент, няма да разреша за Украйна да отидат бойни самолети, танкове". Аз съм от тези 16 депутати, които са чели документа  - вътре в това секретно решение, тези неща, които той изброи, вътре ги нямаше", каза гостът.

Според него най-ефективно може да бъде експертно правителство: "Добър вариант в тази сложна ситуация с конкретен срок и поети ангажименти по дати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките сте готованци ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от българската политика почва да ми се повръща.
40
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Тоя па матрапазин кой беше? На кит прилича!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"С всеки следващи избори става все по-трудно." -------------- толкова трудно, че на следващите избори ще е НЕВЪЗМОЖНО да влезете в парламанта!
38
0
 
1
 
! Отговори
Black River преди 1 година
А с всеки следващи избори, ти качваш по още 5-6 кила отгоре... Какво момче беше, а сега ...корем, двойна - скоро и тройна! - гуша, и розови бузи. Типичен български "политик" - в парламента влиза 70 кг, излиза 170... Да не говорим, че с политиката си на Вие. На следващите избори, няма да има кой да гласува за ДБ. А пък огризката ДСБ вече и за карикатура не става - твърде е жалка.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костов пак грешно си направи сметката.Ккава я мислеше, като с приватизацията, а каква стана.Изтика Борисов да се краде от неговият клан, но почна война и сега съсипаха България отново.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно ще става за *** като ПП и ДБ. За нормалните хора с всеки следващ път на избори все повече има надежда! Полезното от честите избори е, че късопаметните нямат време да забравят про$$тотиите на избраниците си. И така неусетно работи един вид естествен подбор, за късмет на хората.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Радев му е удобно така, със служебните правителства, вярно, но вие от ДБ му помагате с всичка сила. Благодарение на вас той успява! Не се паравете на ударени.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоенча, мамин злате н, що не правиш туй, което моеш - пиши си песньовките. Мноооооо си далеко от политиката ако ще да ти сЪ и па да те изберът.... Та и ние да си починем от персоната ти. ........ай да пооправим редактора Хахахаха
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера работиха 30 минути за да си гласуват почивен ден днес и то платен, ако толкова се бяха загрижили за благоденствието на страната и народа в този труден момент щяха да работят неуморно и без почивка отказвайки се от привилегии и тлъсти заплати
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато такива ,неуспели в нищо ,освен да се набутат в пАрламента се правят на политици ........ще сме винаги на дъното .
31
3
 
4
 
! Отговори
Виц за Стоенчо преди 1 година
Британец хванал български монархо-фашист през ВСВ и тръгнал да го разстрелва. Монархо-фашистът казал: Ама, аз съм антикомунист, защо ще ме стреляш? Британецът казал: Зная. Всички фашисти са антикомунисти.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоенча, мамин латвн, щене правиштуй което моеш - пиши си песньовките. Мноооооо си даликонот политиката ако ще да ти сЪ и па да те изберът.... Та и ние да си починем от персоната ти.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро поради запушени съдове и пацата нема да рипа. Само с мистрията в устата ще работи, в което лошо нема, ама си требе щипка за носа. И всичко това зарад пуста лакомия!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ух, на бати запушените артерийки! Как е холестеролчето, Стоенчо? Расте ли кръвното, а?
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ух, на мама тройната гушка! Грух-грух-грух!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя що се е наклал като шопаррр? Сигурно кръвното му редовно е 180/110. Има и начална захарна болест. Бааааси глиганна охранен!
25
0
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И стига пишете лъжи за тази държавна администрация невежи необразован и безработни драскачи
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закон ли е, че който влезе в парламента заприличва на свинння? Тоя на снимката не прави изключение.
23
1
 
13
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
А вие познай кога ще управлявате нещастници Ако не знаеш да ти кажа.... Когато цъфнат на баба ми лалъмите!! Партии които се крепят на омразата към един човек ..Нямат бъдеще