Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика

Голяма част от задълженията били чиновнически
23 апр 2024 08:34, Анисия Иванова
156
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Снимка: БГНЕС, архив

Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически.

Това каза пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова, която вчера обяви, че ще участва в предсрочния парламентарен вот.

"Изправи се, България!" на Мая Манолова, ПП "Българската левица", и "Обединена социалдемокрация" са трите формации, с които Григорова ще участва в изборите, като тройната коалиция ще се яви под името "Солидарна България".

Не смятам "Левицата" за свои конкуренти. "На първи май БСП събират формации, с които щели да се обединяват, а утре е последният ден за регистрация на партии и коалиции за изборите, а на 7 май се формират листите с кандидати. Тоест, на първи май не може да се прави обединение, може да се съберат да пият едно кафе и да си кажат, че се харесват", обясни Григорова.

В някой от МИР-овете Григорова ще бъде водач на листа. И посочи, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с кои партии или коалиции. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Избори 2024
Секции в 60 държави са планирани за вота 2 в 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, много си т.ъп Саше! Хората избягаха не заради краха на социализма, а защото икономиката не се развива според очакванията им, и няма достатъчно качествени работни места. Има достатъчно управленски кадри, но икономиката не върви, това се вижда и в други наши западни партньори. Социалната политика няма никакво значение, защото в България размерът на соц. помощи е нисък, а и те са обвързани с обществено полезен труд, което ги прави още по-непривлекателни....
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди ВСВ не знам, но помня че 80-те години бяхме просяците на Европа.
82
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 82: след създаването си, а още на 2-рата година за първи път занулява пенсионният фонд и сребърният фонд.
81
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 82: на кое да вярваме? На международните източници или на изрезките от Комсомолеца днес? България си е била нормално развита държава със собствено производство, фабрики и заводи. След това идват цоцализтите 1944, избиват индустриалците, боядисват заграбените заводи в червено, слагат по една петолъчка и ето, ние направихме това, после яко промивка на *** които си мислят, че щом БКП казва, значи е миродавно! Затова НРБ трябва да продава златния резерв от царско време едва 10 години след
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди ВСВ България е била на опашката на Европа. По-зле от България са били само Румъния и Югославия. Голяма лъжа е, че сме били развити преди ВСВ. Тогава народа масово в нямал легла и са спяли на пода по много хора в една стая, ако са имали стая, иначе са спяли при животните. Нямали са гардероби. Нямали са даже и външна тоалетна и т.н.
79
3
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчо икономист: по него време почти всички самолети са произвеждани така, дори в любимият ти СССР са ги правили така, такава е била технологията. Или пак ще сравняваш технологията днес с технологията тогава както обичате да правите шумкарите?
78
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До икономист: хаха, преди ВСВ БВП на България на глава от населението е било близко до това на Италия! И да имали сме самолетостроене, самолетите ДАР, собствено производство и проектиране, след ВСВ любимият ти СССР краде завода като "военна репарации" от държава която не е водила военни действия срещу тях и дори е загубила няколко кораба потопени от СССР подводници без да сме в състояние на война с тях, или може би като компенсация за бомбите които са пуснали над Източна България?
77
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Освен ако под самолети не разбираш онези бараки от шперплат? ха ха
76
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
До АнонименДа де, такава е била сделката - ние ги храним, те ни снабдяват с евтини ресурси. Никакво самолетостроене не може да сме имали, защото нямаме значими находища на металите нужни за тази дейност. Това е неустойчиво производство за нашата държава. Съмнявам се и да разглобявали фабрики руснаците и да са ги носили в Русия, би било прекалено скъпо начинание... Населението в България преди социализма, е водило бедно и скромно съществуване, като 70-80%-та от хората са живели на село.
75
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До зрънчо икономиста: скоро ще видиш колко прекрасна е социалната система като з апенсия ти кажат: няма з атеб и братята ти от маалата защото всички българи избягаха и няма кои да а плаща данъци за да ви хрантутим! Ще си припомниш какво е да се редиш на опашка за салам кучешка радост с купони! Мечтата на всеки комунист и ляво ориентиран, да седи 5 часа на опашка с купони за комат хляб и да продадат последният пред него и да го посрещне празен рафт! Дни на радост в СССР!
74
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До икономиста завършил Зрънчо, слава богу, че в нормалните страни хората не зависят от такива като теб. Застраховката Ати е каквато си я направиш и платиш! Имаш глава на раменете и си преценяваш. Затова всеки сам си носи кръста, а не аз да плащам, а ти да паразитираш като рома който си и да цивриш за държавна хранилка! Такива като теб, да изхвърлят ги пред болницата защото нямат платена застраховка защото са свикнали цял живот на социалн помощ, купони, държавна хранилка и тн.!
73
2
 
1
 
! Отговори
никой преди 3 седмици
Аз така и не разбрах с каква заплата се е обезпечила за кредит за голямата къща в Равно поле. И плащала ли е осигуровки и данъци върху тази заплата?
72
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
Няма работници защото те избягаха в секундата в която рухна концлагера НРБ, няма пазар защото нито имаш продукт на ниво, нито знание как да го пласираш. Абе елементарни неща не са ти ясни бе икономист с диплома от зрънчо! Каква икономика ще развиваш с хора свикнали партията да мисли вместо тях? Кои ще ти основе бизнес и с какви пари? В България почти всеки бизнес е на бившо БКП защото само те имаха пари 1989! И кой ще го управлява този бизнес? Бачкатора които е свикнал да краде от завода ли?
71
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До икономист: е как да не се забави, като основен приоритет за държавата е лявата идея за развъждане на роми? Или си мислиш, че социално слабият ром които живее на помощи ще се хване на работа? Нали следваме лявата идея? Да се взима от работещия за да се дава на мързеливия. С лява политика, получаваш умряла икономика на държавни субсидии! А ти какво очакваш след 50 години див цоц? Няма кой да развива бизнес защото никой не знае как, няма средно ниво мениджмънт защото никой не поема отговорност.
70
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, Русия няма как да фалира по простата причина, че продава ценните си ресурси практически на целия свят! Дори по време на войната с Украйна приходите от тези ресурси се увеличават, какво остава за мирно време... Няма и как да ги оставят да фалират, защото световната икономика зависи от техните ресурси. Те няма как да се компенсират са 100%-та от останалите държави.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Иванака не в час
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По време на студената война, кремълската империя доеше здраво окупираните държави в източна Европа, включително и България. Хранихме три години 600 000 червеноармеца и ни задигнаха златото, демонтираха стотици фабрики и ги отнесоха в сибир. След 80 години вече никой не си спомня, че у нас е имало самолетостроене и съветите са демонтирали над десет завода от този отрасъл. Грабежа продължи и след 1989 с заробрането ни в енергетиката и енергоностителите ...
67
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, това че според теб и други като теб, политиката на България не е достатъчно дясна, не обяснява по никакъв начин защо икономиката на страната не се развива според очакванията. Защо растежът се забавя, вместо да се ускорява? От 6%-та при тройната коалиция, стигнахме до 4%-та в края на управлението на "Герб". Да не говорим, че няма никакви преки чуждестранни инвестиции, а данъците за бизнеса са ниски. Общо взето и в околните балкански държави положението е подобно...
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То пък и ти си един политик, Ванче! Върла популистка и плямкало.
65
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 3 седмици
Радославе, Радославе, т.ъп си като тъ.поъгълник! В САЩ те оставят пред болницата, ако застраховката ти е под определен размер, не само ако нямаш такава.... Тоест, теб любителят на десни политики, ще те оставят на пътя, ако застраховката ти е от по-евтините, но се разболееш от по-сложна болест. Що се отнася до земеделието, не съм убеден дали и в САЩ нямат субсидии в този сектор. Защото както споменах, ако няма субсидии, а се случат няколко години подред лоши, такива като теб ще ядат пясък.