Георги Близнашки: Четвърта година държавата агонизира

Бившият служебен премиер определи Христо Иванов като “вредна личност”
19 юни 2024 16:45, Инна Ангелова
118
Георги Близнашки: Четвърта година държавата агонизира
Снимка: БГНЕС

Според бившият служебен премиер Георги Близнашки формулата за съставяне на правителство трява да се смени и да се хвърви към правителство без ярки политически фигури. Той допълни, че правителството зависи от “онези избори отвъд Океана”.

Още по темата
Според него днешната битка за председателското място в НС има друг смисъл - как да изглежда бъдещото правителство.

"Очевидно, че тези, които биха подкрепили правителство - ИТН и БСП, няма да приемат тази партизанска формула. ДПС искат своето парче от баницата. Ако се отива към споделена отговорност, не само министри от ГЕРБ, но и от ДПС, това е смисълът от появата на Пеевски”, каза пред БНР Близкашки.

Политикът допълни, че най-силно впечатление прави мълчанието на държавния глава Румен Радев. Това, по думите му, е знак, че ситуацията е тревожна.

“Нека не забравяме, че всичко започна от онзи размахан юмрук на площада и четвърта година продължава този хаос. Аз го наричам агония на държавността, това е четвърта година и нещата са на път да се превърнат  трагични", предупреди проф. Близнашки.

Бившият премиер коментира и темата за свикване на Велико Народно събрание, което означава и нов тип република - президентска. Според Близнашки това е много рискована крачка.

“Ако сега не се излъчи правителство и се отиде към предсрочни парламентарни избори, ще бъде катастрофа. Сега с голяма мъка ги докараха до 30% гласуващи. Самият Борисов ще загуби много в следваща предизборна кампания", предрича бившият служебен премиер. Той прогнозира, че нова “сглобка” няма да има.

ПП-ДБ вървят към екзистенциалния си минимум и трябва да мислят как ще оцелеят при следващи избори. Най-добрата новина е, че Христо Иванов се оттегля. Това е най-вредната личност", каза проф. Близнашки и призна, че президентът Росен Плевнелиев му е “пробутал” Христо Иванов за министър на правосъдието в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Избори 2024
Кака Лара: Представлението на политиците е тъпо, трябват нови актьори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 дни
Не държавата Близнашки, а мафията която не си дава властта и сцената на всичко, даже разпад на държава се държи за властта. Парите и благополучието на старите комунистически про-руски фамилии са заложени на карта, положението е сериозно. Даже и теб те изтупаха от нафталина...
96
0
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 6 дни
България ще се оправи едва,когато има нормални избори,като се прочистят изборните списъци от "мъртви души",спрат да се купуват гласове. Партиите спрат да се плюят,а започнат дискусии какво биха направили,ако вземат властта за развитието на България и благоденствието на българския народ. Както се вижда до момента няма партия,която да говори за просперитета на България и как ще реши демографската криза в държавата,а кой какво крал през годините трябва да реши прокуратурата и съда.
95
1
 
1
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 6 дни
Четвърта година държавата НЕ АГОНИЗИРА,а се чисти от мутренския модел на Герб.
94
1
 
2
 
! Отговори
сминдолец преди 6 дни
Тоя мазник за пореден път доказва , че "н"-то във фамилията му е напълно излишно ...
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
държавата се развива по добре от колкото при управлението на герб това че крадците не могат да се разберат и са в криза е друг въпрос.
92
2
 
4
 
! Отговори
Държавата агонизира преди 1 седмица
4 години заради едно размахано юмруче, г-н професоре, а близо 30 години от живота на ваша роднина бяха повече от агония само заради капризите на простовата женица, станала ръководител на секция в институт на БАН само заради това, че мъжът й бил далечен родственик на съпругата на някогашен член на Политбюро. Това беше само едно от безобразията в ИЕФЕМ. Няколко директора се смениха и се правеха, че не виждат издевателствата на npocтaкecaтa. И вие ли не знаехте или така беше по-удобно?
91
0
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 1 седмица
България гласува с 30% от Избирателите . Този Процент е сбора от Партийците (членове на партии и с обещание на сладки позиции за Корупция) , малко купени гласове и корпоративен вот (работници от фабрики и хотели собственост на Олигарси ) . Не познавам човек който е гласувал на Изборите .Системата която я имаме работи против Системата .
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
.А този професор забравя как с един дявол костовист съсипа гражданския мир 2014г.От злоба и суета съсипаха всичко.Ненормалници.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
засилена активност през последните дни, за премиер на борисов ли се гласи?
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Другарю Близнашки , не че си ми много другар , ама така си викахте едно време кога щяхте да правите държавата 16-та република , ама руснаците нещо се дръпнаха , че не им се плащаше за фалирала държава , фалирана пак от такива като теб , дето сега пък станахте евроатлантици и я доведохте до агония , ама сега американците и искат територията , държавата им не требе , та да си умира спокойно .
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИСТИНАТА Е ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА РОБИ НА ЕВРОПЕИЦИТЕ
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Откъде го изровиха тоя пак и отново? Въртят се едни и същи безнадеждници.
85
0
 
10
 
! Отговори
То и тоя преди 1 седмица
Е в играта с Бойко Пеевски Доган враговете на народа!
84
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Близнашки е част от тази агония,какво се прави на луд сега?!
83
0
 
6
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 седмица
ДЕПУТАЦИ ВЛАССТА ВИ ДАДЕ СИЧКО ! КВО ДАДОХТЕ ВИЕ ?
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли още някой мизерен продажник,който не се е изтъпанил по медиите да плямпа поръчковите си ала-бализми?! Всичките тези като близнашки дрънкала са толкова досадни и декласирани,че никой не им се връзва и на една дума! 70% негласували са еднакво погнусени и отвратени и от близнаковци,и от боковци,шишовци,кирчо-кокоровси,чалгаровци,минжевци,пасита,тагаревци и сие политическа па**лач,която унищожава РОДИНАТА и НАРОДА ни!!! Избори до дупка,докато проказата изтече в помийната яма!!!
81
0
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 седмица
СЕПТЕМВРИ ИЗБОРИ И КРАИ НА МАНДРАТА ИЛИ НАЧАЛО НА РАЗДЕЛНО ФРЪЛЯНЕ НА БОУКЛИУКА !
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Под ръководството на кой? На евро джендърите.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде стига вече с тоя Мазник!!!-:( Повръща ми се вече от такива в държавата ни!!!
78
0
 
5
 
! Отговори
Празнуваме преди 1 седмица
Ние сме си израстнали с бедността им на комунистите. Но пък, бабите ни хранеха с най-доборото, което имаха. За това и изобщо не ни интересуват изборите на политиците ни. Да си ги събират вноските от членовете си. Не от СУБСИДИИТЕ НИ. Пенсии от по 30 левчета получаваха. Доста време ми трябваше ЗА ДА ТИ РАЗБЕРА, ЧЕ СМЕ БОГАТИ. ПРАВИ СИ БЯХА БАБИТЕ НИ. Не със слама, с криваците ще ги подхванем. Нещата не се получават само с пари от заплати или пенсии. Нито пък с членски книжки от БКП-то им.