Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа

ПП-ДБ категорично остават в опозиция
Обновена: 19 юни 2024 12:26 | 19 юни 2024 12:23, Нели Христова
293
Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Продължаваме промяната – Демократична България" ще бъде ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е пътят на България към Европа и срещу всичко, което е корупционно. Всяка кражба, която видим ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена, които си спомняме в недалечното минало.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на извънреден брифинг в Народното дъбрание.

Петков призова Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии.

"Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия на управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Следващия път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване", допълни Петков.

Петков обеща да бъдат абсолютно предвидими пред своите избиратели.

На свой ред Атанас Атанасов заяви, че коалицията е "сплотена и обединена", напук на "всички заклинания".

"Ще бъдем изключително ефективна опозиция", заяви той.

"Мисля, че ГЕРБ са малко шизофренични. Плюха ни един месец, че сме вкарали държавата в криза, а сега искат от нас подкрепа за правителство. Най-малкото, това е несериозно. А значително по-лошо е, че след като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред. Не на последно място, това е изключително безотговорно към българските граждани", каза Асен Василев.

Той изрази надежда, че ГЕРБ няма да ни пратят отново на избори. След това Василев представи накратко законодателната програма, която ПП-ДБ искат да бъде приета от 50-ото НС дори и да не се сформира кабинет. Става дума за четири закона.

"Първият е Законът за съдебната власт. Законът е минал е обществено обсъждане, подготвен е от кабинета на акад. Денков, мина съгласуване и с Еврокомисията. Той гарантира честни и прозрачни конкурси в съдебната власт", обясни Василев. "Вторият закон засяга около 1 милион българи. Става дума за Закона за личния фалит. „България е единствената държава в ЕС, която няма закон за личния фалит. Той беше заложен още през 2022 в Плана за възстановяване и устойчивост и е в интерес на 1 млн. българи. Третият закон се нуждае от поправка и засяга хората, които подават сигналите за корупция. Този закон беше върнат от Еврокомисията, защото нарушаваше европейската директива."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от Избори 2024
Политолози: Ще има компромис при избора на председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
1
 
! Отговори
Климент преди 6 дни
Охохо...батювите...ще седнете в нечии скут
247
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
на шмекерите им хареса да крадат, са пак драпат да излъжат някой за кокъла.
246
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези ги издуха вятъра на промяната. Щот немат потенциал.
245
1
 
4
 
! Отговори
Ококорен преди 1 седмица
парашутист за бой се стяга.
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да го духат бедните
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е, стига с тази съдебна реформа, девет месеца - да бяхте я приели, но задачата ви беше овладяване на МВР за да си гарантирате спечелване на изборите, но нямахте кадри, върнахте кадрите на ГЕРБ почти навсякъде и резултатът е налице , ГЕРБ печели изборите, а ДПС са втори
242
3
 
2
 
! Отговори
ППедераси преди 1 седмица
Май вие сте шизофреници. С право ви упрекваха, че хвърляте държавата в хаос, и сега продължавате да го правите. Бяхте втори предишния път, но управлявахте. Когато трябваше да направят размяната типично по едераски сзеха да измислят условия. Сега са трети ипак претенции. Още по-интересни са другите дедераси които с по няколко човека в парламента се дървят. И лалво ще спечелим от нови избори?
241
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало, нещастници от ИТН, ПП,ДБ, Величие, осъзнайте се! ГЕРБ са с повече от 10% пред втората партия, нямате срам! Какъв мандат, какви министри?! То бива лакомия и наглост, бива, но защо осакатявате държавата?! Заради вас страдат всички.
240
2
 
3
 
! Отговори
Ей, педофреничния преди 1 седмица
Кротко!
239
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-големия шизофреник поставя диагнози. Типично, но не вижда ли, че целия е окалян и смърди
238
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 1 седмица
Не малко,а много.
237
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един е Шиши и Боко е неговият пророк
236
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чух няколко пъти по телевизията днес Д. Пеевски да казва пред медиите: "Спасители не ни трябват! Видяхме ги какво могат...."- очевидно по адрес на ПП. И си позволява да говори от името на целия народ. Все едно каза - никаква промяна в държавата няма да позволим, ще си караме по старите отработени мафиоти схеми и ще си бъдем пак същите... Тръпки ме побиха от думите му.
235
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами ПП да кажат, че ако президента им даде мандата ще предложат правителство, каквото те си решат и ГЕРБ ако искат да ги подкрепят, ако не ще ходим пак на избори. Между другото не е лошо да ходим често на избори, защото само преди избори партиите се сещат да направят нещо и за държавата. Я маркировката ще оправят, я градинките ще подстрижат, я нещо друго. Да, отиват едни пари за изборите, но пък едни други пари вместо да потъват в нечии джоб се използват за общото благо.
234
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясно е кой подкрепя ГЕРБ. Хора от администрацията, които са наясно, че ще трябва да си търсят друга работа, ако друга партия управлява България, а те друга едва ли могат да си намерят и също хора, чийто бизнес се крепи на обществени поръчки т.е. без обществени поръчки няма да са в състояние да развиват бизнес, а едва ли могат да си намерят работа. Заради келепир го правят. ОК има и чат-пат някой заблуден избирател. Та така... Ако хората гласуваха масово, ГЕРБ щяха да имат около 15% максимум...
233
2
 
5
 
! Отговори
Хрян преди 1 седмица
Боят настана , тупкат сърца ни", само Бойко-зависимите се пенят от ярост, злоба и безсилие. Вождът им Боко Мутрага ги нахендри на Магнитски перача на мръсни пари и корупционера от класа!
232
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не "малко шизофренични", ГЕРБ направо са опасни луди! защото изцяло тяхна е вината за поне две съзнателно саботирани и провалени правителства, само и само ПП да не са на власт! и да не назначат свои хора на мястото на корумпираните кадри на Бойко. Сега не крият, че искат изцяло те да командват парада, но пак търсят ППДБ за подкрепа. Това е безумно и аморално поведение!
231
6
 
1
 
! Отговори
Винету преди 1 седмица
До Дидо. Май си забравил, че Борисов три пъти е бил премиер. И защо трябва да прави някакво си правителство, което ще падне след 7-8 месеца? Както се случи с некадърните шарлатани. Е, той не е толкова алчен и глу.пав.
230
3
 
3
 
! Отговори
Ала-бала преди 1 седмица
До мнение. А бе, видяхме ви колко можете. Смешен си с тези дитирамби. Лена, ти ли си?
229
4
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 1 седмица
До реалист. А променкаджиите като направиха правителства колко изкараха бе, шушляк променлив? Защо ГЕРБ трябва да прави КАКВОТО и да е правителство, само за да го има, и да падне след няколко месеца.