Филм по учебник от Хари Потър излиза през ноември

Действието ще се развива в Ню Йорк
14 май 2014 16:14,
6
Филм по учебник от Хари Потър излиза през ноември
Снимка: Reuters

Филмът по учебника на Хари Потър "Фантастични животни и къде да ги намерим" по едноименната книга на Дж.К. Роулинг ще излезе на екран през месец ноември 2016 година, съобщи компанията "Уорнър брос", цитирана от Контактмюзик.

Роулинг публикува "Фантастични животни и къде да ги намерим" през 2001 г. - между четвъртата и петата книга от прочутата й поредица за приключенията на Хари Потър. Томчето е окачествено като ръководство за магичния свят на Хогуортс. По книгата на британската писателка се подготвят "три мегафилма", които ще проследят историята на магизоолога Нют Скамандър. Скамандър е автор на ръководство за магични създания и неговите приключения ще бъдат във фокуса на първия филм от планираната трилогия.

За въпросната филмова адаптация за пръв път се заговори през септември миналата година. Тогава Дж. К. Роулинг заяви, че макар да е свързана със света на Хари Потър, историята не е нито продължение, нито предхожда хронологично филмовата поредица за момчето-магьосник, а представлява "разширяване на магичния свят".

Действието на историята, базирана върху "Фантастични животни и къде да ги намерим", се развива в Ню Йорк, седемдесет години преди представянето на Хари Потър пред света на магията. Засега от "Уорнър брос" не дават подробности относно кастинга и името на режисьора, който ще заснеме новата лента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: филмХари ПотърРоулинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Хари Потър не може да стъпи и на малкото пръстче на Вселените на Властелина и Междузвездни воини
2
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Сигурно ще е интересен филма. Готино е че разширава вселената. Когато четох *** на Джон Уиндъм това не и харесах че тази вселена приключва с книгата, докато Роулинг разширява вселената и серията вече е равностойна на големите вселени на Властелинън на пръстените и Междузвездни войни.
1
12
 
7
 
! Отговори
Хури Путар преди 10 години
Дей б тази алчна женица... не се нагушила с парици, още малко ще напише скрипт за розов филм по мокрите съниша на Хари.