Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей

Министърът на културата заклейми сериала в Netflix
15 фев 2024 10:05, Петър Бойчев
92
Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей
Снимка Фейсбук

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности“, заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони в сряда, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог“ предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина“, заяви министърът, но добави: "Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна“.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
нетфликс, сър преди 2 месеца
В момента подготвяли филм за Навални, за главната роля поканили афро :)))
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
той си е бил гей това се е приемало нормално по това време имал си е официално приятел.
76
3
 
3
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 2 месеца
Чайковски, Ленин.....и др. русначета какви са? Само питам, заради еврогейовете.
75
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
САЩ нямат нито един гледаем филм за древността.
74
3
 
2
 
! Отговори
Макерестанеца,пердон преди 2 месеца
Македолните етноси произлизат от изгърчените данайски племена.Те са един и същ народ чрез който бяха съюзник със османлийте и клаха Българи на воля 500г.През Византийско още 200г,през Ромското,пердон,Римската империя още 600г.
73
2
 
1
 
! Отговори
Грка е живял в преди 2 месеца
Африканските савани в колиби от слама и *** и Египет ги гони за примитивните дейности с които са се занимавали и са били отвратени от вандалщината на ***.На вече, *** и канибализма вече ги изгонват от Африка и със саловете се отправят към Индия.Впоследствие и от там ги изгонват и нападат Европа с макереСТАНците,пердон,мънкеданайците,тяхните деца на изгърчените племена и на Балканите откриват сфинските деликатеси.
72
2
 
1
 
! Отговори
Това им е заложено преди 2 месеца
В *** ген,когато за втори път ги изгонват от Индия с мекереСТАНците,нападат Европа и превземат Б-ят п-ов.Първия път ги изгонват от Египет.Това са варварски племена и нямат нищо общо с европейските ценности и православието им е на пред ЕС.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аааааа не така. Макетата казаха,че си е техен. Гърците що се заяждат сега
70
1
 
2
 
! Отговори
Чакам филми за гей- преди 2 месеца
българите като Левски, Ботев, Смирненски, Димитров, Константинов и мн. други! Добре дошли в Европа на gay-oвете, приятели gay-ове! Да живеят цветовете на дъгата педдаллчета! Влажни поздрави!
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво биете минуси? Да не е лъжа - Парцалев, Васил Найденов и др. родни певци и артисти. Оскар Уайлд, Байрон (който е бил крайно съмнителен) и пр. За Александър исторически се знае за любовника му и не е нито лъжа, нито измислица. Това че го броят за най-великия пълководец не изключва факта, че е имал гейски наклонности, неема идеални. Така че гърците да не ми се правят на ощипани, знаем за приказката дето измислили секса.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тия от Netflix изкараха Клеопатра черна, че няма да изкарат Александър мека китка. Подмяна на историята, подмяна на генофонда с тия милиони *** в Европа, подмяна на културни ценности. Това идва от щатите. А кажете мерси сега.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Па че той си е бил гей. Тука няма нещо измислено. Много мъже, къде явно, къде скрито, са били обратни от хилядолетия. И при жените има лесбийство, но истинските лесбийки са малко. Мъжете обаче са се изпеееерастявали на воля, пък и реват срещу собственото си изпреееерастяване. Джендърите дразнят, щото сега ни ги навират от люлката, ама обратняци винаги е имало - и писатели, и артисти, и какви ли не.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как си представяте един добър любовник със самочувствие на мъж, да е пионкА на Бойко Борисов? А Плевнелиев беше такъв.
65
6
 
4
 
! Отговори
Минуващ преди 2 месеца
На всички разочаровани от холивудските продукции им препоръчват да си пуснат някой торент с героичен филм на Мосфилм този петък към 21:00 да са точни.
64
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Росен Плевнелиев кремълска под.лого е създал общо 4 деца и е имал 3 съпруги ----///------ Няма начин да си нормален и два пъти да не уцелваш с жена, та на третия да се ожениш за такава, която може да ти бъде дъщеря. Нормалните мъже, не се женят за жени, с които им е съмнително добре, за да се разведат след това. И как си представяте един Дъстин Хофман, който само се цупи и нарежда с назидателен тон, да е добър любовник?
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
древните гърци са открили секса, а римляните са включили в него и жените - некъде съм го чел. ... и ...в древна елада жените са създавали потомството, а секса и бил само за мъже ..
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 55 - тва е теза на сексолог,
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия легализират гееей браковете, сега пък им проблем, че във филм Ал. Македонски бил гееей. Като се сетя как преиначават един соц, дето е бил съвсем наскоро, само мога да си представям как се преиначава далечната история. Според на кого как му пасва. И стига писахте глупости за Плевналиев, никакъв гееей не е бил. Може да не струва в други отношения, но то е различно.
60
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Росен Плевнелиев кремълска под.лого е създал общо 4 деца и е имал 3 съпруги ----///------ Ако беше нормален, щеше да има една съпруга. Освен това е бил комсомолски активист, а там сички беха латентни хомосексуализди.
59
2
 
5
 
! Отговори
До 55 преди 2 месеца
На тези тежки и продължителни походи приятелю не са били само войните, а и техните жени, деца, роби и т.н. - конкретно при походите на Александър това е доста подробно описано. Не случайно и Александър основава много изцяло елинистични градове по време на походите си. Да не говорим, че от победените империи, царства и народи е била взимана солидна плячка, в това число жени.