Проф. Витанов: В близкото бъдеще у нас ще е спокойно

Според математика, коронавирусът не е пуснал корени у нас
Обновена: 3 юли 2021 15:18 | 3 юли 2021 15:15, Петя Славова
41
Проф. Витанов: В близкото бъдеще у нас ще е спокойно
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Успокояващи са данните у нас. Всичко е спокойно засега, в много близкото бъдеще ще бъде така. По-нататък може би няма да е така. Не се вижда делта вариантът на вируса да причинява кой знае какви съществени поражения на повърхността". Това заяви пред БНТ математикът проф. Николай Витанов.

Още по темата

Според него, обаче той работи подмолно.

Той показа данни, според които Делта вариантът все още "не е пуснал корени". Той показа индикаторите за смяна на тренда и това показва кога този вариант стане опасен. В Пловдвив в момента може да са спокойни хората, в София индикаторът расте. "Появило се е нещо - Делта вариант, който се опитва да е в софийска област", коментира той.. По морето сега ситуацията е спокойна, смята още експертът.

Според математика, в момента му пречи отпускарският сезон, ваксинацията, РЗИ-тата, които хващат клъстъри. Друга причина е, че засега у нас преобладава британският вариант.

Витанов обясни, че вирусът се бори, но засега неуспешно. Професорът коментира, че събирането на много хора на едно място, води до разпространяване на вируса, което може би ще се случи на Еврото. "Това няма да повлияе съществено на обстановката у нас", каза той, защото страната ни не участва във футболното първенство.

Според него през септември ситуацията ще се промени и заради по-студеното време, връщането на хората в офисите, учениците в клас и тогава би могла да помага единствено ваксинацията, която у нас не върви.

Проблемите с ваксинацията са още от миналата година, когато беше създадено "антиваксърско чудовище", каза още проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко близко ще е това бъдеще , бе "професоре" и колко ще е спокойно !? Дай някаква цифрова стойност , нали си уж математик ...
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето го изкараха или симптом о или без, много хора имат антитела.
32
0
 
3
 
! Отговори
ддт преди 2 години
За тоя и другите манипулатори по сто тояги на голо !
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Витанов е българския Исак Нютон! Браво, за една година изчисления успя да изчисли "Ковид щита" и ще бъде награден с нобелова награда по математика за безсънните нощи изчисления с едно обикновено сметало от ония старомодните с мъниста
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг фенове нямат пари да ходят на мач в чужбина . Вълната ще дойде след месец тук.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
млъкни *** витанов, аман вече от вашите ковидо истерии и ваксини, няма да се случат така нещата в България, дори задниците ви да се разцепят от напъни, край приключи..
28
2
 
8
 
! Отговори
До Munich _De преди 2 години
Ей манипулатор UK има 30 хуляди заразени, но само 29 смъртни случая, така и Испания 12 хиляди заразени 18 смъртни случая. Ти като искаш стой до живот у вас и не излизай от квартирката си в Германия те ли са пример като имат 12 %по-гиляма смъртност от Испания например!!! И излизай с тествас както е модерно там!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвам се за Витанов, че у тях е спокойно, пожелавам го на всяко семейство ;)
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, след Делтата идат Зета, Тета, Йота, Сигма, Омикрон, Ипсилон... И всеки път ще е едно и също. Накрая толкова сертификати за ваксинация ще имате, че ще ги объркате яко и за ваше улеснение ще ви татуират кюар кода на ръката като в свинеферма. Да живее науката!
25
2
 
15
 
! Отговори
до Неанонимен преди 2 години
Не, истината е, че нашата Родина няма да се оправи, защото все някой друг ви е виновен! Хем се кълнете, че ваксината ви предпазва от тежко боледуване и смърт, хем пак активаксърите са ви виновни за нещо. Важното е все да мрънкате за нещо!
24
4
 
34
 
! Отговори
Неанонимен преди 2 години
Има една истина ваксарите българи егоисти се интересуват само от собственото си удоволствие въобще не им пука за живота на другите българи .Заради ваксари егоисти които мислят само за себе си за никой друг нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина. Ваксинирани овце!
23
0
 
32
 
! Отговори
цжцжц преди 2 години
Какво има предвид под "близко бъдеще"? 1 ден, 1 месец или 1 година???
22
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако кажат, че идва голям астероид убиец, ще забравят и за ковид и за маски и за всякакви ограничения
21
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една истина антиваксарите българи егоисти се интересуват само от собственото си удоволствие въобще не им пука за живота на другите българи .Заради антиваксари егоисти които мислят само за себе си за никой друг нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина.
20
14
 
3
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Проф. Витанов да каже какво пие, ще го черпя с удоволствие.Един от малкото хора, които коментират проблема с главата си.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След месец ситуацията в бг ще е различна. Без да съм математик го предвиждам. 11%ваксинирани. В София 45% имали антитела . Значи в по малките населени места около 20%. Т.е. 60% още са възприемчиви.
18
5
 
7
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
До АнонименВината не е моя, че са ми изтрили думата - ч.у.ка на вратата писах. Изнесъл съм данни за последните дни на няколко европейски държави, от официалната статистика. Който иска може да го провери! Защото в някои в България са по-големи капиталисти от американците и са на принципа "ден година храни" и заради техните бизнеси няма никакъв контрол дори и спрямо страни, в които делтата си вършее!
17
4
 
4
 
! Отговори
Вирусът се бори преди 2 години
Но хората са по-mъnu. А както е известно, в еволюционната борба побеждава по-елементарното.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Munchen_DE.... Нищо не ти се разбита, какво правел новият щам на вратата?
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
mir naduha mu