COVID-19 взима жертви при новата вълна в Шанхай

Тя е най-сериозната в града от 2019 г. насам
18 апр 2022 08:20, Елка Василева
36
COVID-19 взима жертви при новата вълна в Шанхай
Снимка: архив, БГНЕС

Трима пациенти, заразени с COVID-19, са починали във финансовия център Шанхай, предаде Ройтерс.

Това е първият случай, при който има починали пациенти от коронавирус от началото на сегашната вълна на COVID-19 в района.

Още по темата
В града днес бяха регистрирани 19 831 души, заразени с COVID-19, които нямат симптоми, което е по-малко от предишния ден, когато броят на заразените без симптоми бе 21 582. Новозаразените, които са със симптоми, са 2417 (на 17 април бе съобщено за 3238 заразени със симптоми).

От 10 март досега в Шанхай са направени над 20 милиона теста за коронавирус в опит да се овладее най-сериозната вълна на COVID-19 от откриването на вируса в китайския град Ухан през 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички бяха реагирали като Китай още в началото на пандемията, нямаше да има пандимия всъщност . Вече е късно. Ще си влачим този вирус с десетилетия докато изчезне. Или ние изчезнем.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъплението по продължава. Почина си само два месеца.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29, китайците показаха, че нулевият Ковид и невъзможен за мащабите на страна като тях. Нищо друго не са показали, просто са се издънили в преценките си. А ако Ковида сега при тях е привнесени отвън, могат да се затварят те, колкото си искат. Дори ще се радвам, ако разбера, че поредната вълна в Шанхай и привнесена отвън. Първо те на нас, а после ние на тях. Справедливост за всички.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25, решението за нулев Ковид беше ясно прокламирано в Китай. А сега защо в Китай има отново Ковид? Нали там бяха най-драстичните мерки. Защото това решение е една неосъществима утопия в рамките на целия свят. Целият свят няма да играе по червената *** на Китай. А ако Китай свята, че новата вълна е внесена отвън, може да се затваря сам колкото си иска. Колкото повече Китай нанася щети на икономиката си, толкова по-добре за всички останали.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15.12.2021 г. Учени от Оксфорд и други световно известни университети над двадесет имунолози и ваксинолози. https://biorxiv.org/content/10.1101/2021.12.14.472719v1.full.pdf Вариантът Омикрон представлява сериозна заплаха за повечето съществуващи ваксини и методи, за лечение на COVID-19. Оценявайки моноклоналните антитела върху всички известни клъстери от епитопите на новият белтък на шипа. Открихме че активността на 18 от 19 тестирани антитела или е отменена напълно или е частична.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците, а и не само те, нагледно ни показаха, че нулевия Ковид е възможен и е решението. При тях вноса на вируса от чъжбина е проблема.
27
3
 
8
 
! Отговори
20712 преди 2 години
Многа ме кефи лафа "нулев ковид", като имаме предвид, че става дума за респираторен вирус. Следващата мантра очаквам да е " ДА СПРЕМ ГОРАТА ДА СЕ РАЗЛИСТВА". Ама дали ще можем, а?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези още ли ядат прилепи
25
2
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
При 99 ваксинирани и 1 неваксиниран от 100 човека на възраст над 60 години, как неваксинираните да са повече сред починалите от вируса?
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е нулев Ковид в целия свят, а не само в няколко държави, както стана. Ако и другите държави бяха подкрепили Китай, Австралия, Нова Зеландия, Виетнам и няколко други държави, сега нямаше да има Ковид-19, който щеше да е приключил в средата на 2020 година.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При почти всички ваксинирани, няма как ваксинираните да не с аповече сред заразените и хоспитализираните, че даже и при починалите. На практика в ваксинираните държави почти всички над 60 години са ваксинирани, а това са хората, които умират от вируса.
22
2
 
1
 
! Отговори
до18 преди 2 години
Повече или по-малко?Според данните публикувани в Англия Fаксаните са повече и при новозаразените и при хоспитализираните и при починалите.https://dailyexpose.uk/2022/04/18/19milllion-unvaccinated-31million-not-boosted-england/
21
3
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
безсимптомен означава здрав, а не болен. ная карангина я измислиха тия китайци. и на другите им светна че има далавера в това.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде , почнаха раздувките на тема ковид ! Явно войната в Укрия зацикли откъм краварска пропаганда и хайде пак на сигурното и проверено вече във времето и пространството ковид-плашило ...
19
2
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
А колко са умрели от глад заключени в домовете си, казват ли?
18
2
 
15
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Точно обратното,която и да е страна по света да се е опитала на "нулев ковид' като бумеранг се е връщал този вирус.Справка- Австралия,Китай.Австралия ОФИЦИАЛНО призна,че "нулевият ковид" не е проработила и всички изчисления и изследвания са доказали това безумие.Въпрос на време и Китай,Хонконг и други изтрещяли на тема ковид страни да го проумеят и да последват Австралия.
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай новите случаи щяха да са в пъти повече, ако не се бяха ваксинирали, а починалите десетки и стотици пъти повече
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези безсимптомно болни са много опасни. Едно, че заразяват наред не знаейки, че сеят заразата и второ, те също си имат сериозни поражения с дългосрочни последици. Всичките, които познавам са така.
15
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нулевият Ковид е единственият доказано работещ вариант за борба с този вирус. Ако в цял свят беше приложен, както в Китай, още преди есента на 2020 година щяхме да сме приключили с вируса.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо написана новина. Тези бройки на заразените явно не са новозаразени за деня, а активните случаи или общ брой на заразените от тестовете за деня. В цял Китай новите случаи да по около 3000 на ден в последните дни. Един заразен като го тестват всеки ден, влиза всеки ден в бройката на заразените. Другият вариант е това да са активните случаи, т.е. докато не докаже с тест, че не е заразен, се води заразен.