Новият вариант на Ковид не дава усложнения

РЗИ са в готовност за всеки случай
Обновена: 27 сеп 2023 19:16 | 27 сеп 2023 17:07, Стела Стоянова
31
Новият вариант на Ковид не дава усложнения
Снимка БГНЕС, архив

Обсъдихме епидемиологичната обстановка в Министерството на здравеопазването. В момента не са достигнати конкретни нива, които да изискват действия. Това каза министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по повод новия вариант на COVID, от който заразените в последното денонощие са 500 души.

“Поставили сме изисквания към всички РЗИ да бъдат в готовност и при увеличаване на случаите да се предприемат необходимите действия, свързани с въвеждане на противоепидемиологични мерки в болници, детски градини и т.н. Въпросът е, че се оказва, че този вариант на COVID е доста по-слабо вирулентен и не дава усложнения. Така че имаме известна доза успокоение, макар че нищо не се знае и как може той да трансформира в нещо различно. Така че сме на щрек”, обясни министърът.

Още по темата

“Проблем със снабдяването с ваксини, доколкото аз знам, на централно ниво нямаме. Имаме достатъчно ваксини. Предвидили сме всички действия с информация за РЗИ-ата, които да подсигурят ваксинационния календар. Имаме готовност при завишаването на случаите на COVID-19 да закупим допълнителни количества от тези, които бяха отказани в предишните разговори, тъй като наистина нямаме нужда от тях. Но на този етап аз нямам информация, че липсват ваксини”, каза още министърът, пише "24 часа".

Какво още каза здравният министър вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: меркиBulgaria ON AIRКовид-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
До 18-то Таня преди 7 месеца
Ти сигурн0 ли си,че си боцнат0 с експерименталките,щото се имаш за умнокрасивитет,а неграмотността и обърканите ти словесни dиаpии са потресаващи?!? Да не са те ваксинирали в погрешната дупка,Таня(ьо)...
24
1
 
0
 
! Отговори
КукунчеФ : преди 7 месеца
Но пък дава доста тлъсти грантове от ШиЗиО и БигФармаФията...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
по темата в Република Татарстан, град Нижний челн, е направена аутопсия на хората умрели от ковид 19 и резултата, не е открит вирус на ковид в тъканта и кръвта,а открита бактерия обработена с радиация която причинява сгъстяване на кръвта и смърт. Китай си го знаели, но мълчаха. И сега въпрос за какво и против какво е ваксината, след като ковида не е вирис,а бактерия..
22
3
 
10
 
! Отговори
тука един серсем преди 7 месеца
пише пост след пост колко добре било да си ваксиниран, ами давам ти и моята игла и си се боцкай от сутрин до вечер.
21
1
 
4
 
! Отговори
Офф преди 7 месеца
Новият вариант на Ковид не дава усложнения -- поне не незабавно ...
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забелязвате ли, че оцелелите антиваксъри се хвалят как не носят маски и не мият ръце, и как са карали по три пъти ковид , а пък аз и фамилията сме наксинирани х 3 пъти и не сме го карали нито един път.
19
7
 
9
 
! Отговори
Нео преди 7 месеца
Забелязали ли сте че всички ваксинирани познати/колеги/приятели макар да са ви и вече бивши това са хора или по-правилното е био маса която е от най-обезедвижените ,най-лошо хранещите се демек чревоугодниците, най-страхливите и разбира се най-покорните. Всички най-лоши качества. Това е така те защото за системата не са пригодени за нищо друго освен да нахранят няколко червея, докато преди това не пълнят джобовете на Биг Фарма. Това е тяхната съдба не трябва да ги съжалявате.
18
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А тези 300 души в болниците без усложнения ли са? Ковид си е ковид, гадна болест е. Добре, че има ваксини!
17
21
 
3
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
Определено е много по-лек вариант, но това не оправдава проблема с огромния недостиг на ваксини. Колеги се оплакват, че постоянно проверяват за наличности и все няма и не могат да се ваксинират. А скоро отново ще плъзне по плебса, както всяка болест първо удря бедните и необразованите, а нормалните хора ще трябва да избягват контакти с тях. Това затруднява пазаруването, ходенето на ресторанти, използването на домашни помощници и др. А се решава точно за 5-6 дни.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хайде да застъпва втората смяна антиваксъри и конспиратори от 18:00 - гущера, облака и червеите-амеби излизат в заслужена почивка
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нещо не разбирам. Имаше и по-страшни епидемии, но преминахме през тях без шум и паника. С Тоя ковид ни разкатахте мамата.
14
4
 
5
 
! Отговори
КАН КРУМ СТРАШНИ преди 7 месеца
Я коментар 12 некакъв фен на експерименталните течности. Абе деда ти пари ли е имал , че говориш за пари ? Да те светна не е имал деда ти е ходил бос и е спал в кочи плевни за да пишеш коментари дали някой има два лева. Лоена топка червата ще ти ги изкарам през ушите.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ох ще ме съсипете днес - не моа ви насмогна на антиваксърските глупости и конспирации - ама оня с облаците и оня с гущерите навсякъде дращят, ей ся очаквам и човек с червеите-амеби да се появи и да извади ЕИП машината си с импулси и да обезвреди ваксините от наноботите - аххаха - големи откачалки има
12
4
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 7 месеца
Цял живот тотален роб и страхливец. Няма 2лв. в джоба, вика "сабодете се роби балгариа загива идва новиат свитовен рет".
11
11
 
3
 
! Отговори
Зекария Сичин преди 7 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
днеска да не е ковидовден - с четвърта статия ни заливате, а антиваксърите кълват ли кълват
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Декември целят цирк започва отново, ако стадото продължава да пасе.
8
2
 
6
 
! Отговори
Фалшив вирус преди 7 месеца
Новият вариант на нищото пак е нищо.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но правителството даде 160 млн лева за нови ваксини!!! Все едно сме супер богата държавата, че даваме такива пари за няма нищо!
6
3
 
8
 
! Отговори
Еееееее преди 7 месеца
Тъкмо се бях навил за иглотерапия и ме разочаровате! Пфу да си таковам на късмета.