Диктатори в модата: Ели Сааб

Ливанецът, който облича най-големите звезди
Обновена: 30 юли 2016 14:42 | 30 юли 2016 13:52, Криси Табачка
0
Диктатори в модата: Ели Сааб
Снимка: Reuters

Ливанският моден дизайнер Ели Сааб е роден на 4 юли 1964 година в Бейрут. Семейството му са маронитски католици, а Сааб е най-голямото от петте деца на търговец.

Още от детството си дизайнерът сам професионално се обучава за шивач. Той е само на 9 години, когато се усеща вече силното му влечение към модата.

В името на любовта към този интерес, той използва вестници, от които изрязва модели и търси в кабинета на майка си дантела, за да ги "облече". По това време сестра му е модел, а семейството се изненадва, когато вижда една от роклите, които Сааб направил за нея.

Централният офис на марката му е в родната му страна, а бутици има в Париж и Милано. През дългите години на утвърждаване на кариерата си, името на Сааб става популярно сред звезди като Хали Бери, Кристина Агилера, Бионсе, Анджелина Джоли, Кейти Пери, Мила Кунис, Катрин Зита Джоунс, Ема Уотсън, Тейлър Суифт, Салма Хайек и Сандра Бълок.

През 1982 година, когато Сааб е само на 18 години, той лансира модната си марка в Бейрут с 15 души, които работят за него.

По това време дизайнерът фокусира усилията си и специализира в създаването на висша мода за булки – сватбени рокли, изработени в най-високо качество и материали като дантела, кристали, перли, коприна и нежни бродерии.

Скоро той става разпознаваем в околностите и набира репутация сред високите касти на обществото, които се влюбват в изделията му.

През 1997 година той се превръща в първият дизайнер, който не е италианец, но е включен като член на Националната италианска камара по мода.

Всичко за кариерата му вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари