Лекуване на акнето със студена вода: да или не?

Дерматолозите споделят своето мнение
30 сеп 2023 13:55, Дарена Найденова
12
Лекуване на акнето със студена вода: да или не?
Снимка: iStock

Като оставим настрана стандартните препоръки за грижа за кожата, със сигурност няма недостиг на готови идеи за лечение на акне, витаещи в интернет. И напълно логично – акнето е различно за всеки и често са необходими опити и грешки, за да откриете какво работи най-добре за вас.

Ако говорим за домашни средства против акне, някои от тях имат по-голяма валидност от други. Например пиенето на чай от мента може да има доказани ползи, докато използването на паста за зъби вероятно ще причини повече вреда, отколкото полза.

Най-новата тенденция за изчистване на кожата, завладяла социалните мрежи, е вземането на студен душ при поява на акне. Подобни видеоклипове вече са събрали над 100 милиона гледания в TikTok, тъй като все повече хора са готови да опитат този метод на лечение. Но дали наистина студеният душ помага срещу акне?

Защо студен душ срещу акне?

Не става въпрос само за акне. Интернет, и по-специално социалните мрежи, са пълни с видеоклипове и публикации, в които се твърди, че студените душове и ледените терапии за лице имат различни ползи за здравето и кожата. Но ако сте виждали достатъчно хора, рекламиращи този метод на лечение, вероятно сте започнали да се чудите откъде всъщност идва идеята за лекуване на акнето със студена вода.

Цялата статия, можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: акне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кожата отразява състоянието на вътрешните органи. акнето не е повърхностен проблем, за да се лекува с плискане на вода. Много е зле, ако наистина хора, които претендират, че са съвременни, не ползват четенето на сериозна информация, за да си обясняват нещата и за да си помогнат, евентуално, а са на принципа "една съседка каза". Защото социалните медии са точно съвременната форма на клюкарщина и безотговорни дрънканици.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пийте цинк