500 000 агнета в тавите по празниците

Тръгват по 10 лв. живо тегло от фермите и стигат 30 лв. в магазините
23 апр 2024 09:03, Петър Бойчев
41
500 000 агнета в тавите по празниците
Снимка Пиксабей

По Великден и Гергьовден се консумират около 500 хиляди агнета у нас. Това каза пред БНР съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев.

Караколев разкри, че през последните години се забелязва засилен интерес на пазаруване директно от фермите, което е резонно, заради цените, но и заради качеството. По думите му това се отнася както за агнешкото, така и за млечните продукти – сирене и кашкавал.

„Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на килограм живо тегло, в магазинната мрежа цената е 26, 28 лв. до 30 за килограм живо тегло, в зависимост от вида разфасовка“, добави Симеон Караколев.

Късният Великден предполага по-тежки агнета, които се търсят по-слабо и съответно изкупната цена на едро е по-ниска, заявиха от асоциацията.

И припомниха миналогодишния случай с внос на агнешко от Северна Македония, което беше с нанесена маркировка, която подвеждаше потребителя, че е българско производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Свободно време.
Дамски чанти - моделите, които са актуални този сезон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Жал ми е за животните ! Ако видя как ги колят няма да хапна .Ако трябва да ловувам някога за да се храня съм си умряла от глад ! Добре ,че ги има магазините да си купя без да знам през какво е преминало горкото животно защото за жалост обичам месце ...... Дори National Geographic превключвам като видя как се ядат животните там живи ....
34
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
До Анонимен хубаво задаваш тези въпроси,но българина не обича да мисли,само мога да продължа с това,което си написал,не само,какво от това,че ще се наплюскат,какво от това,че имат несметни богатства и продължават с алчността си да трупат и да трупат,дори си вярват,че ще ги носят в отвъдното,не минава ден без да чуя някой да каже,ние сме се осигурили и за оня свят,до там стига наглостта и самозабравянето на българина,убедени са че са богове
33
0
 
2
 
! Отговори
Атта-Веганка преди 1 седмица
Милите животинчета, какъв ужас и терор какъв масов Холокост от зомбираните паразитнигниди заливащи със страдание цялата Тера. Скоро идва и вашият ред долномръсен, старчески , месояден и лабораторно разпаднат гвинейски гойот. Ебола ще ви се стори настинка. Армагедон идва за вас-като восък ще текат месата ви с'в'и'н'е на Яхве потни и противни.Яжте плът, кушайте кръв.Живеете последни дни.Бездушен Бездуховен гойот
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Избиват ги като украинските лъвове
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото ходите на море - толкоз ше плюскате и агнета :)))
30
2
 
4
 
! Отговори
Mehmed Slaninkov преди 1 седмица
Аз наблягам на шол и джолан че е по-евтино малко.
29
4
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 седмица
За велик ден ще ям супа топчета и ще ви проклинам,които ходите на църквата и се правите на набожни,а иначе сте поклонници на чалгата и друсате кючеци!
28
3
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 седмица
Убийството на животно,в чест на " бог" си е чист сатанизъм! Да ви приседне! И аз ям животни,но не ВИ спазвам ритуалите!
27
3
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Кланичния рандеман при агнетата е 50 процента, демек 20 кила агне , 10 кила месо с кокалите в магазина.Кожата, главата и карантиите са печалбата при клането, вие си сметнете колко ще струва ако е българско заблеялото агънце.
26
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 седмица
Това е геноцид
25
1
 
10
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Християнски ценности...
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както казваме у Перник: Фанеш ли овца, стрижи!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я, гласоподавателите на ПП, ДБП, ГРОБ и ДПС!
22
4
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
До Олимпий Панов === Защото са хищници и месото им не се яде :)))
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ярешкото в по вкусно от агнешкото
20
1
 
6
 
! Отговори
Жиотинска ферма преди 1 седмица
Електоралните единици на управляващите.
19
1
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Крайно време да почват да реват "Защитниците на животните"Защо кучетата и котките са важни,а агнетата и прасетата не?)),освен Пеевски разбира се!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 18 Прекрасно си описал мизерното си съществуване. Животът е такъв какъвто сам си го направиш.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И като се наплюcкаш за един ден, кво? Постигнал ли си нещо? Нещо качествено променило ли се е в живота ти? По-добре ли ще бъдеш? Щастлив ли ще се чувстваш? Утре пак ще си гладен. Пак ще живееш в скучното ежедневие и пак ще се бориш със същите си проблеми. Какво ти носи плюcкането по празниците? Някаква полза имаш ли от това?
16
4
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
По стар юдейски ритуал,трябва да принесем младо и невинно същество,в чест на Йахве!Християнити да не забравите и тази година,като влезете в цьрква,да се молите на Господ с маска на лицето!Не веднъж съм казвал,че атеистите сме по- праведни от лицемер.ите по-празниците