Провокаторът, хвърлял телефони на форума на ГЕРБ, под домашен арест

Той твърди, че е защитил правото си да не бъде сниман
10 авг 2020 16:52, Нели Христова
61
Провокаторът, хвърлял телефони на форума на ГЕРБ, под домашен арест

Денислав Станоев, който на 5 август на форума на ГЕРБ хвърли телефона на журналистката Полина Паунова, е ударил още трима души по време на събитието. Това се разбра в Софийския районен съд, пишат от "24 часа".

Там точно в 14 ч. с белезници на ръцете Станоев бе доведен в седма зала. Прокурор Иванов поиска младежът да бъде оставен за постоянно в ареста, като посочи, че Станоев може и да има чисто съдебно минало, но по време на събитието се е държал провокативно и е търсел конфликт.

Съдия Гюляй Кокоева се съгласи, че Станоев се е държал непристойно. Тя отхвърли тезата на адвоката на младежа, че с хвърлянето на телефона Станоев е искал да защити конституционното си право да не бъде сниман.

"Отишъл е на партиен форум, където се очаква да има много репортери като част от работата им е да снимат", посочи съдийката. Заради продължаващите протести тя обясни, че Денислав трябва "временно да бъде лишен от правото на свободно придвижване". Затова му наложи мярка за неотклонение "домашен арест".

Решението не е окончателно. Станоев може да обжалва на 18 август пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Знаеш ли колко малко българи разбират това за което говориш???Дори тези които смятата че го разбират са много далече от истината.Положението е КАТАСТРОФАЛНО.Причината?!Изключително ниският интелект на българина като цяло.По-тъпо племе от гай баньовци няма на тази земя.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко вика Маджо, Бойко вика Маджо.Свалят ме от власт, ПОМАГАЙ !Изпрати мутри да пребият протестиращи.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петър Кърджилов го затвориха 72 часа че напръска активистката на герб с вода. Тук двоен аршин ли имаме?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускат го, защото пак ще им трябва, само със социоложки като Антоанета Христова и Стойчо Стойчев не става
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става с "Оня" (БоЕко) дето се обадил на Маджо, а?????
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдийката е неадеквaтна репортера, като иска да те снима да си купи фотоапарат или да намери решение да те снима от 2 метра разстояние, че и повече. Да и заврат на съдийката един телефон под полата и да снимат щом работата им е да снимат.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха. Видяхте ли ,че е човек на ГЕРБ?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж прокуратурата била получила признание, че хора от протеста били платили на провокатора. Интересно - това дори не е било споменато на делото. Защото каже ли имена, ще лъсне лъжата на ДС прокуратурата.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокаторите от конференцията на ГЕРБ, както и онези, които хвърлиха бомби и боя пред съдебната палата са гавазите на Гешев от Боду СОТ и другата охранителна фирма. Тези охранителни фирми са на хора он кръговете на ДС. ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Борисов е кукла на конци. Гешев е прокурор на ДС. Кръговете, които го подкрепиха публично, са кръговете на ДС.
24
3
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Гусин ДС Гешев, вече е показал, че именно такива му вършат работата - повечето от провокаторите от протестите и конференцията на ГЕРБ са познати като "яките момчета с диагоналките" от мероприятието "Гешев е радост" - именно подобни субекти бяха излезли да подкрепят ДС Гешев.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те да кажат кой го е наел. Всички да чуем кой е провокаторът. Иначе такива пишльов ци колкото искаме ще има
22
4
 
4
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 3 години
Докога ще давате доказателства,че сте обвързани от ДРУГАТА СТРАНА? Какви са тези изповеди на Иванов и Ламбовски???На кого са нужни тези смехотворни обяснения?Кандидат -премиер и "мутра"?Ние, 80-те %, колкото и да сме про.сти, не сме глухи!!!А,бе Канна Рачева,как не беше и тя там? Тя винаги е на точното място,а от ТОВА по-точно КАЗАНО и ЧУТО, накъде?
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей това са им "младите активисти" Защо нищо не се казва за "пиара" им който мъкнеше гражданите и ги предаваше на тия мутри ?
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе...удрял нещастни хора ,голем мъж бря )явно герб са му платили 50 лева
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи президент , мин. председател , депутати и други подобни не роптаят като ги снимат навсякъде но тоя хахо си мислел че нямат право да го снимат '' без разрешение '' Хубаво да гледат всички тия дето не познават закона и се репчат като ги снимат някъде
18
0
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 3 години
Платили са на 20-тина момченца, да спират без много шум , които искат да влязат на конференцията и да правят глуп*сти, но тоя понеже е явно още по-глуп*в от останалите, реши да се прави на мъж и сега ще бъде бушонче! Когато се родиш ** никой не може да ти помогне!!! :D:D:D
17
5
 
8
 
! Отговори
пунта мара преди 3 години
Този беше като отвързан, ходеше и биеше всеки, който му посочеха.Когато дамата от НСО му каза да си ходи на мястото, той безропотно се подчини?!?Беше послушен и към човекът с бялата риза (координатор на ГЕРБ).После си размени няколко думи с човек слязъл от мерцедес с номер - С ТТТТТТ и хукна да се спасява.А и не беше само той, биячите бяха поне 7-8. Никой не ги пипна.Охраната с жълти жилетки се обръщат, за да не ги видят.Ако бяха провокатори, не трябваше ли да ги охраната да ги хване?
16
0
 
9
 
! Отговори
Немеца преди 3 години
Какво право да не го снимат? Няма такова право бе ***. Щом си на публично място всеки има право да снима каквото и както си иска. Такива ненормалници в панделата. Там да видим на старите пандизчии как ще им слугува.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адвоката веднага да му се отнемат правата В Конституцията чл 32 пише че - никой не може да бъде следен , сниман , филмиран без негово знание или въпреки изричното му несъгласие , НО , завършва с - '' освен в случаите предвидени със закон '' Отиваме към Закона за авторското право и сродните му права -чл 12 - '' Не се изисква съгласие за създаване на портретно изображение на публично и , или обществено място или в хода на обществената дейност на лицето ''
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не го съдиите, че е взимал подкуп, а? Или Баце като го е давал е обещал, че няма да го пипат за това?