Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман

Руското командване отказало разрешение за изтегляне
204
Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман
Снимка: GettyImages

Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман, Донецка област на Украйна. Това съобщи в Телеграм главата на Луганската областна военна администрация Сергий Гайдай, предаде Укринформ.

Войските на Русия, базирани в Лиман, се обърнаха към своето командване с молба да се изтеглят, но получиха отказ. В обкръжение са над 5000 военни на Руската федерация, се казва в съобщението.

По думите на Гайдай враговете ще се опитват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Според него за тях са затворени почти всички пътища, по които биха могли да се изтеглят или да получат допълнителни боеприпаси.

Украинската артилерия блокира единствения останал път за изтегляне на руските сили от района и води огън по бягащи войници от руски подразделения, предаде УНИАН, като се позова на видеокадри и коментари, разпространени от военни блогъри.

Според американския Институт за изследване на войната защитниците на Украйна ще отвоюват Лиман до три денонощия, се казва в информацията./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
23
 
35
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Рускофашистките мъки в Украйна нямат край.
4
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бурятите и кадировците всеки ден обявяват, че са избили десетки и стотици хиляди украинци. А Украинската армия пак си е там и не само е там, но настъпва. Как да вярваме на Москва тогава?
3
24
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНСКИЯ НАРОД ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБИРА МЕЖДУ ЕС И РУСКОТО БЛАТО! УКРАЙНА ИЗБРА ЕВРОПА! НО БЛАТОТО СЕ ОКАЗА МНОГО ОТМЪСТИТЕЛНО.
2
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер! Дано да ги изтрепят до крак!
1
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ари е? :D А аз имам друга информация!