Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство
471
Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

"Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата", посочи Борисов.

"Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", категоричен е Борисов.

"Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака", заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНашите аматьори направиха 30-5% инфлация. А виж, при Ердоган, който не цепи басма на САЩ, инфлацията е само 80%!
250
2
 
12
 
! Отговори
Хараламби преди 1 година
Дупката в нечия глава е огромна!...
249
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква "държава" бълнуват всички, като важното законодателство идва от Брюксел. България е лишена от суверенитет още от 2007г. Ключови държавно властнически правомощия да са отстъпени на ЕС, те седнали тук да реват че не можело "редовно" правителство да има. Много по ме вълнува какво иде като законодателство от ЕС, а тук кой ще го въвежда това европейско законодателство е без значение. Затова и т.н. избори са без никакво практическо значение.
248
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между шайката и шарлатаните няма разлика господарите им са едни и същи.
247
3
 
11
 
! Отговори
До Президент,Премиер преди 1 година
Въведете Извънредно Положение веднага, секти от мутри и корумпирани полицаи на Борисов и Гешев са обсебили цялата Държава! Тероризират Българи!
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя съвсем е изтрещял сега остава да си запали зайчарника както Нерон е запалил Рим и да гледа от първия ред.
245
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на първия мандат на Борисов заплата от 2000 лв се смяташе за доста добра, а 3000 лв за едва ли не супер заплата. Вече 2000 и малко над 3000 лв не са пари с които да се хвалиш, че взимаш. Повлия и инфлацията и изминалото време, факт е, но е факт и че по времето на Борисов заплатите бяха мизеррни и то точно заради политиката на ГЕРБ и корупцията която подхранваха.
244
4
 
4
 
! Отговори
Хахаха дърт смотаняк преди 1 година
Буци иска да направи от Пехливана Мануил Манен новият Премиер на Република България!
243
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт дебел ром ако не излъже та кой друг?
242
1
 
9
 
! Отговори
Хаха селски примитив преди 1 година
Буци я кажи за поръчковите убийства и как те пази подчинените ти Гешев, кажи си бе Буци-дърт милиционер с мозък на примитив!?
241
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офчо!ОТ ДВЕ ГОДИНИ ББ НЕ УПРАВЛЯВА! УПРАЛЯВАТ НА РАДЕВ НОВИТЕ ВАРВАРИ И ВЕХТИТЕ ВОЙВОДИ ОТ ДС И РУСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ, АГЕНТИ!
240
0
 
11
 
! Отговори
Перник преди 1 година
Борисов каква е тази армия от 60 дърти полицаи които управляват РПУ-тата задкулисно я кажи и за бандите от роми (ДЖИПСИ) които тормозят Българи денонощно!
239
1
 
15
 
! Отговори
Ей Нерез преди 1 година
С_виньо дебела махай се от политиката, цял народ тормозиш с твойто МВР!
238
1
 
6
 
! Отговори
Вижте урода с пагони преди 1 година
Този терорист продължава да поръчва убийства чрез Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник !
237
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Някои щатни плювачи така и не можаха да проумеят, какво значи да си първа политическа сила? Да не говорим , че това е след десет годишно управление, и луди пари налято по медиите и форумите за черен пиар? Откакто Радев спретна преврата, с парите на Черепа, държавата рови все по-дълбоко дъно ! И това беше с единствената цел, да спаси собствената си кожа от Гешев! Да не говорим за грандиозната измама с машините!
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство" - Тоя не спря да говори, че щял да направи правителство след изборите. Е с кой ще го направи, като никой не иска да се коалира с ГЕРБ, те на колко избори вече бяха първи и правителство не успяха да съставят.Същото ще стане и сега с разликата, че ГЕРБ ще са втори, както когато ИТН ги измести. Има шанс да паднат и под 20%, дори и под 15%.
235
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Държавата е затънала" е доста общо, по-правилно е да каже "закопах държавата, ама искам още".
234
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще са първа политическа сила. Кодовете за измамните мадуровски машини на простият шарлатанин Петков няма да му помогнат.
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктаторът на ГЕРБ да мисли за затвора.
232
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
287 Който гроб копае, сам пада в него. Тиквата е полезен зеленчук.