Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство
471
Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

"Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата", посочи Борисов.

"Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", категоричен е Борисов.

"Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака", заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
11
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
На Борисов ще му се случи това което стана с Мишо Бирата и Ваньо Танов - "случаен инфаркт" чрез инжекция и романа на Чейс "Свидетели няма да има".
270
3
 
12
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Държавата е безумно крадена, така че дупки има много и са огромни! А Борисов е крал най-много заедно с Пеевски и Доган. От всичко са крадили тези хора: от пътища, от фирми, от спорта, от културата... от всичко!
269
4
 
14
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
Лошо е когато ти врътнат кранчето, нали Буци?
268
3
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
И Вие имате огромна заслуга за влизане в дългова спирала!Кой си откри линия от 50 милиарда?Вие и Влади Горанов ,когото казвате че не познавате!И двамата сте за пандиза!
267
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъхъ, по скоро дупката е в джоба му и на аверчетата от ГЕРБ,ДПс,БСП Възраждане и другите Кремълски агенти !Баста лъжец долен 12г. Кражби сригат !
266
12
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 1 година
А бе САЩ и Европа резнаха дългите лъжливи езици на ПП- тата и ДБ- тата.Още едно доказателство,че без намеса от вън хаоса в България няма да спре.Това са самозабравилите си негодници променкаджии - с долни средства да се докопат до властта.Е да ама не! Няма да ви се получи, ще се кротнете накрая,защото ще ядете яки шамари.Тая нагла разюзданост Няма как да продължава
265
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О-ооо! Я стига! Щели сме да го молим да направи правителство, дрън-дрън! Нали вече прави?
264
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 1 година
"...в България...*** матрИял...".Ами *** е твоя материал,оглупал до безумие,който гласува за банкянската разбойническа организация.10%-та шлака от народа-това са твоите избиратели.
263
2
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
На този индивид бъдещето е в затвора.
262
0
 
14
 
! Отговори
Haha преди 1 година
Те да му се молят, а купуват гласове като за последно, заедно с ДПС.
261
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е национален предател -- не може да се прави с него никакво правителство, а мястото му е в затвора. До този момент не е върнал никакви откраднати пари, а те са милиарди.
260
2
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Абе мната и на държавата, Борисов. Твойте хора нали се нагушиха, помощи взеха и взимат, милиарди в банките трупкат. Откога ти запука за скъсаняците?!
259
6
 
9
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
При Борисоff дупчица в бюджета няма.......ама то и бюджет няма!
258
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ,дупката е от Кражби,33г Яко се Краде- всеки ден нов милионер в Бг ,че и милиардери ,а държавата дупка- опустели градове и села, беден и сърдит народ,мизерия,грозота,руини,отчаяние.....
257
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо този крадец не е в затвора?
256
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тоя е пълна отврат!
255
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След всяко твое управление са такива дупки,че с години не може да се запълнят. Та дупката си е твоя.
254
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутро яд че е че Президента работи добре и държавата е на върха .Бизнеса върви няма дори кой да работи .
253
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БНУДА в затвора
252
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДУПКАТА Е ХОДЕЩА И СИ ИМА ИМЕ _ БОЙКО МЕТОДИЕВ, ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ< ТОГАВА КОГАТО ТОЙ И СЪУЧААТНИЦИТЕ МУ ВЛЕЗНАТ ОИ ЗАТВОРИТЕ