Таня Маринова оглави Съюза на съдиите

Мирослава Тодорова става изпълнителен директор на сдружението
24 ное 2012 16:50,
47
Таня Маринова оглави Съюза на съдиите
Снимка: Dnes.bg

В писмо до Висшия съдебен съвет магистратите от Съюза на съдиите настояват за създаването на специална комисия, която да проверява публичната информация за всеки, който се кандидатира за изборна длъжност в системата след скандала със случая „Марковска”.

„Настояваме да се направи анализ на състоянието на прокуратурата, за да се изготви профил на новия главен прокурор и да се разбере кой ще може да реши най-бързо проблемите в системата”, заяви вече бившият шеф на съюза и настоящ изпълнителен директор Мирослава Тодорова.

Според нея по този начин след като Висшият съдебен съвет предварително се запознава с информацията за всеки кандидат за изборна длъжност, подобни скандали като случая с Венета Марковска ще бъдат избегнати занапред.

Съдиите избраха за нов председател на съюза си съдията от Софийския градски съд Таня Маринова, а досегашният шеф Мирослава Тодорова става изпълнителен директор, след като си е направила самоотвод. 

Още по темата

В същото време Тодорова обжалва дисциплинарното си уволнение от длъжност като съдия в Софийския градски съд заради забавени дела. Уволнението ѝ предизвика скандали и съмнения за натиск на изпълнителната власт, защото Тодорова има конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Новият управителен съвет е от девет души, а не от седем души, тъй като работата им се разраства. За първи път в управителния орган влиза административен съдия.

„Не се борим за 13-та заплата, а настояваме държавата да обезпечи бюджета на съдилищата, за да се запълнят щатните бройки, тъй като така се затруднява работата на правосъдната ни система”, заяви новата шефка на съюза Таня Маринова.

Съдиите искат и промяна в начина на разпределянето на делата, за да няма опити за натиск от страна на политици върху съдебната система.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
hiram преди 11 години
В Американските филми съдиите винаги са възрастни улегнали хара. Като им гледам физиономиите на дамите не виждам излъчване на желание на справедливост по скоро на далавера. Една адвокатка като тези от снимата ми каза. Те горе в София политици и магистрати правят пари ти какво искаш от мен да не би да съм глупава .Казах и че искам справедливо да защитава интереса ми.
22
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
Тая най- в дясно не я ли разследваха за нещо?Май Тодорова се казваше.
21
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
Кои са тия 3 к...и?Те ще ни " оправят."Ха. -ха. ха.
20
0
 
4
 
! Отговори
dk преди 11 години
до 27съгласна съм ,но защо ли в образованието останахме само баби , а вижте в съдебната система какви кукли със самочувствие и пари,имоти,стандартмисля ,че жените трябва да бъдат адвокати,а мъжете съдии и прокурориповечето от тези нахъсани момичета са майки и никога няма да рискуват семейството си ,за да осъдят престъпник и търсят вратички ,за да ги оправдаяти вълкът сит и агнето цяло......прибират си паричките и си живеят хубавия живот на независими съдийки
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха тия са като от филм на Салиери хихихи разбирачите знаят за какво говоря.Бравос ,ашкулсум!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля че съдебната система се феминизира също както образователната.Виждаме до къде стигна образованието с 80% жени до там е и съдебната система.Гледам по телевизиите съдиики, прокурорки на по 30-40 години с прически на поп- фолк фурии, нагримирани и нахъсани да изпълнят желанията на Боко и Чоко.Така до никъде няма да я докараме.Истината е че жените не стават за работа която изисква авторитети хладен ум..
17
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Излъчват всичко ;само не интелект и отговорност;Дори не са се постарали да се изкъпят и срешат!Изглеждат по скоро утегчени и уморени от цигари и нощни запои
16
3
 
4
 
! Отговори
дo 21 преди 11 години
къде ги видя тия прически, бе?! в главите приличат на разплетени дамаджани
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди 1 секундаВсички срещу гЕРБ най -долната *** на обществото по-долни от нацистите от комунистите Просто гнусно като Бойко Цецо Цецка Фидосова и още 200 ГЕРБЕРАСТИ
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви са тия джофри ве, те там да работят ли са отишли или да сравняват прически?
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте ги тез тричките, да им го подавам... закона...
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди 1 секундаБОЙКО БОРИСОВ=ХИТЛЕР=СТАЛИН=ЧАУШЕСКО=КАДАФИ краят ЕДИН И СЪЩ
11
1
 
7
 
! Отговори
Туци преди 11 години
стават..... яки са
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видяхте ли по новините, че Босия се разграничи от вас бе, червени мухъли? Гледате да се закачите за всеки, който плювне властта! Смешници жалки!!! То не беше Мишо Мензиса и всякакви други *** (да не изброявам!)... Първият път се случи, че не гласувах за ГЕРБ, но сега ще гласувам! Не вярвах, че някой ще разбута червеното тресавище! Заслужава си да се види отчаянието на дебелобузото недоразумение - специалиста по съветски униформи!!! Ха, ха, ха...
9
3
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
тя да стане такава е лапала все определени големи ГРЕЗДЕИ който са я издигнали в кариерата !такива като нея го лапат под масата в ресторанта -зависи кой си;) пишете в нета-КРАСЬО черният *** и пишете колко предлагата за кой пост и къде!!
8
5
 
16
 
! Отговори
Мераклия преди 11 години
Много секси какиИскам да ги излижа и ***
7
12
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Тук или само ченгета "професионлисти" са се изказвали или *** парчета "разбирачи".... които много знаят...особено за българския съд!
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мили Боже,обърни взора си към нас! Виж какво става и си прибери вересиите!
5
8
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
в допълнение - хубави и образовани за разлика от цецка и фидоска например...
4
0
 
25
 
! Отговори
Язе преди 11 години
И трите, дедо попе