Пак скандал: Деца поругават азбуката

Снимка предизвиква недоволство в социалните мрежи
Обновена: 3 дек 2012 14:35 | 3 дек 2012 10:25,
523
Пак скандал: Деца поругават азбуката
Скандалната снимка. Снимка: мРепортер

Пореден скандал с поругаване на български ценности се завихря във Facebook, наш читател ни сигнализира в мРепортер.

Снимка на две деца – момче и момиче, които показват среден пръст пред портрет на български будител, под който са изписани стиховете на Стоян Михайловски “Върви, народе възродени“, се разпространява в социалната мрежа.

Кадърът явно не е скорошен, защото учениците са в летни дрехи и все още не е ясно кога и къде е правена фотографията. Децата са доста по-мънички от тримата роми, които разбуниха духовете със снимката си с непристойни пози с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

“Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни! Но те нямат ценностна система“, пише един от възмутените под снимката.

Още по темата
“На прост робски народ свободията му идва в повече. Резултатът се вижда не само от тази снимка, а е навсякъде около нас“, пише друг.

Снимката на двете българчета се появява само около месец след като фотография на трима роми, позиращи в непристойни пози с портрети на български възрожденци, взриви интернет.

Малко преди това пък снимки, на която се вижда как група роми оскверняват гробове в гробищен парк в пазарджишкото село Звъничево, разтърсиха за часове социалната мрежа Facebook.

Можете да ни споделята интересни за вас новини в рубриката ни мРепортер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
7
 
9
 
! Отговори
читател преди 11 години
Абсолютен монтаж! Жалко е!
310
4
 
12
 
! Отговори
Заглавието преди 11 години
Пак скандал: Новинарски сайт поругава българските деца
309
3
 
5
 
! Отговори
akud преди 11 години
на мен лично ми прави впечатлението, че на тези две деца, едва ли им е дошла тази Идея на тях съми те. зад всички подобни неща виждам дълбока пропаганда
308
3
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
Евала на децата !!! От малки знаят, да си правят купона....евала...ще се оправим знаех си :D
307
1
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
КАКВИ БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ БЕ ?! На хората независимо ***,българи или турци им омръзна да мизеруват и да са лъгани от държавата ! Какво да му уважават на този надпис :към светла бъднина върви ?! В Бг. всичко е популизъм и всички се правят на много уважаващи тези "ценности" , и лъжат простия народ ! Те хубаво ,че не са се наакали върху този надпис ,но ден ще дойде и това ще стане ! Българските ценности са само във вид на надписи и думи и нищо повече ! Да спрат да лъжат народа и никой няма да ..
306
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката е обработена, при това много аматьорски. Жалко за Днес, че се излагат по този начин. Другите хора правилно отбелязаха, че върви кампания за оневиняване на римляните. Вижте какъв пасквил са написали днес и в Дневник. Всичко е режисирано.
305
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Деца са, да, но не ми хресват погледите им. Гледат някак лошо и не чисто по детски. Горките им родители. Какво ли още ще видят от тях.
304
2
 
9
 
! Отговори
САЙТА ВИ ФАЛИРА преди 11 години
Под снимката пише Снимка: Гражданин Айде като си голям гражданин защо не напишеш кой си и как си накарал малките англичанчета да го направят ?! 100% не са знаели изобщо какво пише там, а вашия сайт търси евтини сензацийки чрез долни ПРОВОКАЦИИ, хеле да си вдигне рейтинга че го е подкарал на фалит...
303
4
 
16
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАЦИЯ преди 11 години
ДЕЦАТА НЕ СА БЪЛГАРЧЕТА, СНИМАНИ СА В НЯКАКВО СЕЛСКО ЧИТАЛИЩЕ САМО И САМО ДА ПОКАЖАТ НА ХОРАТА 'ЧЕ ПРОСТОТИЯТА НЕ Е САМО ПРИ ***' PR. АКЦИЯ В ЗАЩИТА НА ***, ДОБРЕ РЕЖИСИРАНА ! - И ЕСТЕСТВЕНО БАЛЪЦИ КОИТО ДА СЕ ХВАНАТ НА ВЪДИЦАТА..
302
2
 
6
 
! Отговори
без име преди 11 години
А да, щото ние възрастните не поругаваме ежедневно езика си с кАде, напът (не, това не е членувана НАП), вси4ки и прочие ***?!
301
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
334, дaно познaниятa, нa които бaзирaш тези изводи, сa по-обширни от познaниятa ти по бългaрски език. Сaйтът отдaвнa е жълт, кaквaто е и по-голямaтa чaст от aудиториятa му.
300
0
 
12
 
! Отговори
Ето защо преди 11 години
Прочетете коментарите надолу и ще си отговорите защо е така. Когато и да се започне някаква дискусия, веднага се намират едни супер специалисти, които обикновено пишат с повече правописни грешки и от диванетата на снимката и започват да ти обясняват как снимката е правена. И такава да е, в случая не е проблемът в нея, а в децата, които можете да видите в парка, в мола, пред училищата (като си допушват цигарите). Спрете да разсъждавате на база интернет - има реален Свят за Бога!
299
9
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Браво на тези деца ГЕРОЙ, най-после и децата разбраха, че у нас народа не върви към възраждане и към светли бъднини а върви надолу и по-надолу, безработица, бедност и глад. Няма бъдеще. Те не поругават портрета, а текста Браво-умни деца и те разбраха какво значи управляващи особено като президента който открито заяви: Турция върви напред и да махнем границата за да сме заедно с тях. Това е предател и децата вече разбраха, какво бъдеще ще имат когато родителите им са безработни а за тях няма бъде
298
4
 
9
 
! Отговори
една преди 11 години
Призовавам родителите на тези деца,чиито снимки са използвани за гнусен, порутаващ българщината монтаж да излязат в медиите и да потърсят правата си.
297
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
откогa стaнa прaктикa всеки дрислъо, който го почвa пубертетa, дa се превръщa в новинa от нaционaлнa вaжност?
296
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами всеки може а си я запиши и увеличи ,пипана е отвсякаде и децата не са оттам нито пръстите им.На момчето около лявата ръка се вижда ,че е трито нещо в прозореца ,а и нито палеца е ясен нито кои точно пръст е този.Това с деца играещи на топка взети изрязани и на които им е долепен среден пръст!Общо взето сайта се води сериозен ,но маи е по жълт от онея полу-порнографски вестници!Няма какво да се коментира повече снимката е 100% фалшификат!
295
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просташко и нагло /съдейки по усмихнатите им лица, явно разбират какво правят/ поведение на поредните български идиотчета. Въпрос на семейно възпитание. Явно и родителите им, както повечето от нас, са същите ***. И защо тогава се чудим, че 23 г. ни управляват ***. Не ми се четат повече такива глупости, както и оплаквания от управляващите. Нима пак е виновен боко тиквата. Виновни сме всички българи, че допусками всичко това да се случва. Напълно си заслужаваме хала на който сме.
294
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива сцени са ежедневие в българските училища...
293
1
 
5
 
! Отговори
Не са виновни децата преди 11 години
Много е лесно да обвиняваме за всичко децата и как от тях нищо няма да стане, как това ни е уродливото бъдеще и т.н. Интимният въпрос в случая е кой ги възпитава тези деца - не е ли поколението на пишещите тук и във Фейсбук?! Не са ли това хората, които по цял ден мрънкат как от тая държава нищо не става, че е трябвало "навремето" да се хванат с едни мутри, дето са им предлагали, ама тогава били млади или пък че е по-добре да миеш чинии в Англия, отколкото да си учител тук? Отговорете на себе си
292
4
 
5
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Дори и снимката да е монтаж , самият жест на тези деца е скандален .