Пак скандал: Деца поругават азбуката

Снимка предизвиква недоволство в социалните мрежи
Обновена: 3 дек 2012 14:35 | 3 дек 2012 10:25,
523
Пак скандал: Деца поругават азбуката
Скандалната снимка. Снимка: мРепортер

Пореден скандал с поругаване на български ценности се завихря във Facebook, наш читател ни сигнализира в мРепортер.

Снимка на две деца – момче и момиче, които показват среден пръст пред портрет на български будител, под който са изписани стиховете на Стоян Михайловски “Върви, народе възродени“, се разпространява в социалната мрежа.

Кадърът явно не е скорошен, защото учениците са в летни дрехи и все още не е ясно кога и къде е правена фотографията. Децата са доста по-мънички от тримата роми, които разбуниха духовете със снимката си с непристойни пози с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

“Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни! Но те нямат ценностна система“, пише един от възмутените под снимката.

Още по темата
“На прост робски народ свободията му идва в повече. Резултатът се вижда не само от тази снимка, а е навсякъде около нас“, пише друг.

Снимката на двете българчета се появява само около месец след като фотография на трима роми, позиращи в непристойни пози с портрети на български възрожденци, взриви интернет.

Малко преди това пък снимки, на която се вижда как група роми оскверняват гробове в гробищен парк в пазарджишкото село Звъничево, разтърсиха за часове социалната мрежа Facebook.

Можете да ни споделята интересни за вас новини в рубриката ни мРепортер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
3
 
! Отговори
jan преди 11 години
Това вдясно скоро ще разбере смисъла на това, което показва, но родителите не трябва ли да усетят истинския. Няма ли педагогически стаи и санкции и за тях.
330
0
 
0
 
! Отговори
акуд преди 11 години
а 367 е най-прав
329
2
 
5
 
! Отговори
akud преди 11 години
и контури и сянки, нищо не е преспективно вярно . не може по ниското дете да е с по висока сянка ..........
328
3
 
3
 
! Отговори
akud do 363 преди 11 години
:) обикновен ефект. just photoshop
327
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ НЯКОЙ НЕ СИ ЛИ ПОЗНА ДЕЦАТА ИЛИ ПОНЕ УЧИЛИЩЕТО?! ТОГАВА ЩЕ Е ЯСНО ДАЛИ Е МОНТАЖ ИЛИ НЕ/ДАСКАЛОТО МОЖЕ ДА Е ОТ ЕДНИ ГРАД ,А ДЕЦАТА ОТ ДРУГ/
326
2
 
8
 
! Отговори
до 363 преди 11 години
Ти на тоя грозен контур отляво ако викаш ,че е деиствителност ,аз я увеличих та дори разгледах в пиксели 100% е фалшива!!!Особенно момчето от ляво ,че то е като изрязано с ножичка и залепено ,ама какво да говоря медаратора ме трие кога пиша ,че монтаж явно новината трябва да се пусне и да се изкара ,че има и българи -***.
325
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката е монтаж, а децата не са българчета. В противен случай родителите им могат да разсипят всяка една медия, която публикува този фото-монтаж.
324
1
 
8
 
! Отговори
Родител преди 11 години
Като родител на българско дете съм много възмутен от снимката, но в същото време осъзнава, че това е реалността! :( Заетите родители дават пари, но не и време на децата си и децата растят под пряко влияние на чалга културата!
323
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До акуд, видимо е от отражението върху плаката, че снимката е правене със светкавица! Нищо фалшифицирано няма, За съжаление това си е действителността!
322
2
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Тази снимка навярно не е по идея на децата ,а на родителите им и няма никаква манипулация и монтаж на снимките ,100% са направени от българи ! Но в тези снимки има едно много сериозно предупреждение ,както се казва само ,който може да чете между редовете той би разбрал посланието на родителите на тези деца ,а то е : ДУМА ДУПКА НЕ ПРАВИ , и тези "ценности" не са присъщи на никой от хората ,понеже и властта е част от народа ,тези депутати идват от бг. народ ,а не от Етиопия и само лъжат и крадат !
321
3
 
9
 
! Отговори
акуд до 358 преди 11 години
това е абсолютен монтаж, сянката го издава най-много, няма как да е толкова равномерна и силна, когато са на такова голямо растояние от стената
320
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да имаш ръце от пластелин за да постигнеш резултата на снимката. Не може дланта да остане права при това положение. Личи си че някои от показалците все едно са отрязани. Това си е 100 процента пропаганда. Не се оставяйте да ви манипулират.
319
1
 
4
 
! Отговори
352 преди 11 години
357, напротив аз не оправдавам стъпката на ромите, но много хора оправдават поведението на тези деца само защото са българчета! Това е двойният стандарт! Ако осъждаме ромите, трябва да осъдим и тези деца и техните родители!
318
4
 
7
 
! Отговори
до Хасанчо преди 11 години
На бас за 1милион ,че тея деца и снимка са фалшиви!Та сметката не ти ,а аз трябва да я държа какви са тея провокации.
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
352 ромчетата не са български деца, не знаят и не учат български език, нали? Те са от ромският етнос който винаги се представя за български когато трябва да бъдат оправдано престъпление, но за лицемери като теб винаги всичко е наобратно.
316
1
 
1
 
! Отговори
акуд до 355 преди 11 години
ами тогава замисли се кой е най виновен за тези неща , децата или родителите или може би аз ????
315
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До akud, ти скоро виждал ли си българско училище и български деца! Това което е показано на снимката е нищо спрямо реалния живот! Точно преди една седмица в училището на моето дете, един негов съученик беше казал на учителката Да си еб...ш май...та, Госпожо!
314
5
 
2
 
! Отговори
Името преди 11 години
Тия Деца, са мойте герой. От тях ще станат вървежни в съвременния свят и общество хора. А това което те демонстрират е 100% правилното отношение към родината им. Тая страна е *** и хората трябва да се отнасят към нея като към такава, за да и дойде евентуално акъла на място. Макар че, освен че е *** е и пра стара баба. Вместо мозък има кухо простанство и се движи само по инерция, от никъде към никъде. Без цел, посока или идея. *** IT.
313
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
349, ако бяха ромчета всичко щеше да е ок, нали?
312
6
 
5
 
! Отговори
Хасанчо преди 11 години
Сега що не ревете всички в хор, за националните ценности....Защото са"българчета"??? А дали ще го дават този казус по националните телевизии??? Едва ли...И после ми разправят,че в България няма расизъм...Други реват,че било монтаж...........смешно е.И после не се сърдете като ви наричат ***,*** на балканите и пр.Когато си *** няма значение дали си българче,***,еврейче,турче,продължаваш да с ***.