Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
25
 
5
 
! Отговори
Ром преди 10 години
Ей, хора защо сте толкова захлюпени? Абе разберете, че и ние сме хора и сме огледало на обществото в което живеем. Ако не ни харесвате - значи вие не ставате. Кой разтури и ограби народа и държавата -*** ли? Кой разпределя откраднатите от силна и богата някога България пари на разни групировки -*** ли? Коъ точи здравна каса , кой краде евроредства , кой фалшифицира обществени поръчки-*** ли? Кой закопа държавата българия -като си отговорите на тези въпроси, тогава плюйте ***!
161
0
 
33
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Браво,бе ***!Узаконете ги!А "простите" италианци до ден днешен имат закон,който се изпълнява-*** да нямат постоянно жителство и да не сторят гета-имат право да пребивават на едно място определен период,след което да се преместят на друго място.И нямат адресна регистрация!!!Те са НОМАДИ,дори и в " белите" държави!А вие ги обгрижвайте още и още.Вместо да промените НК и закона -за защита на частната собственост,да ги вкарате в затворите-вкички крадливи ***-вие ги озаконете!Че им е малко това,което получават досега-дайте и още!
160
0
 
14
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Продължение:-Затвор минимум 5г за родителите дали разрешение или допуснали или неоведомили органите за семейно съжителство на непълнолетни-Пълна ревизия на доходите и собсттвеноста на всички "*** барони "20г назад и пълна ревизия на доходите и собственоста на всички управители на "Фондации за приобщаване на малцинствата"-Задължително часове по Вероучение за учениците до 8 клас и оценка ,която да влиза в бала им за кандидастване
159
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СА ВИНОВНИ ***, А КОМУНИСТИТЕ КОИТО ЗА ВЛАСТ И ПАРИ СА ГОТОВИ ДА ЗАТРИЯТ НАЦИЯТА И ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В ТЕРИТОРИЯ НА КОЯТО ЩЕ ИМА ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И БЪЛГАРСКИ НАРОД.
158
1
 
26
 
! Отговори
диди преди 10 години
Само ромите живеят от помощи и БСП им ги дава щедро, нали ромите ще гласуват пак за тях на следващите избори. А тези, които предлагат подобни законопроекти са национални предатели, предават българщината, за да се размножават *** и да ги крепят на власт. отвратително. Хора, гласувайте. който не гласува осигурява власт на БСП и ДПС и ще работи, за да дават помощи от неговите пари на ***
157
3
 
46
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
10 прости правила и *** въпрос е решен:-Право да гласуваш на избори само за завършилите средно образувание 12 клас-Право на помощи за дете над 6г. само срещу документ от училището че няма неизвенени отсъствия над допустимите и успеха му е над среден 3-Право на премия за раждане до трето дете-Криминализиране на неплащането на сметките за ток и вода-Затвор над 10г за незаконно изкупуване на метални отпадъци-Затвор минимум 20г за рецидив на престъпление-Брак само за завършили 12клас
156
2
 
29
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Моля ви бе хорааа ГЛАСУВАЙТЕ на следващите избори!!! Ако не заради себе си заради нас не ни оставяте в ръцете на хора които ще затрият хубавата ни страна и род. За какво умираха нашите прадядовци??? Ето някога е трябвало да умираш за хората и нещата които обичаш, а днес е нужно само едно ДА ЖИВЕЕШ И ДА ПРАВИШ НЕЩАТА КАКТО ТРЯБВА!!!
155
2
 
27
 
! Отговори
До 165 преди 10 години
Има статистика:При по-високи доходи българките раждат повече. Едва ли някой някъде по света ще спре майчинските. Въпросът е те да се дават разумно. В много развити страни платената отпуска по майчинство е само няколко месеца. Оттам нататък си прави сметката каква е разликата между нея и соц.помощи.Специално в Бг ситуацията е такава, че би трябвало да се поощри двудетният модел, като временна мярка - платено майчинства и детски надбавки само за две деца. За да се спре безконтролното детеправене.
154
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това професионалист, с високо образование и степен на отговорност и риск , получава "таван" от 770 лева , а не изчислената си и придобита честно и почтено пенсия примерно от 1200 лева!Това е дискриминация, защото при *** се прощава, че не спазват законите, а при българите има санкции, за да се множат ***.Никое правителство не предрие нищо, защото е най-лесно да се вземат противозаконно пари от едни и противозаконно да се дават на други.Грабеж и геноцид над българите!
153
0
 
37
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Въпроса НЕ Е ДАЛИ А КОГА ЩЕ СТАНЕ ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ В БЪЛГАРИЯ.За това са ВИНОВНИ Управляващите партии последните 24г.,защото коткаха едно племе от мързеливци ,да бъдат нискообразовани ,да живеят в гета ,да имат голяма раждаемост за да има и за в бъдеще евтини гласоподаватели и да могат да ги купуват за 20-30Евро на калпак за по 4г.НО ТОВА ЩЕ СЕ СТОВАРИ НА ГЛАВИТЕ НИ НА ВСИЧКИ И ТО МНОГО СКОРОНА БЪЛГАРИТЕ ЗАПОЧНА ДА ИМ ПИСВА ОТ АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ И КУПЕНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ
152
1
 
18
 
! Отговори
жожо преди 10 години
къде е онази *** бареков ,заради него половин България не отиде до изборните урни, и сега берем плодовете на хеговия "труд"
151
1
 
44
 
! Отговори
rp преди 10 години
Искам да напиша нещо, но съм закъсняла. Хората по-долу всичко са казала вместо мен. Пре-публикувам мнение, което напълно съвпада с моето. Ето го - Всеки месец ми отчисляват осигуровките, като съвестен гражданин си плащам редовно данъците. Нямам нищо незаконно. А срещу мен са неграмотни, крадливи,нечистоплътни *** на които им дават от моите пари за да отглеждат себеподобни и им узаконяват незаконните катуни. БСП не е българска партия. А Атака ....май имаше нещо такова на политическото бунище
150
0
 
14
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До недоволенЯВНО НЕ ПОЗНАВАШ ЧОВЕКА!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕЛИГЕНТЕН, РАЗБРАН И В НИКАКЪВ СЛУЧЙ КРАЕН!!! ДОСТА СМЕЛ В ИЗКАЗВАНИЯТА СИ ЗАЩОТО Е И ТАКЪВ ПО ПРИНЦИП! изказването ти е продиктувано само от... незнам нвмане какво да правиш май!!!
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Хайд kvo pla6ta6 ve gei nedonosen
148
5
 
6
 
! Отговори
Сидер Воленов преди 10 години
Не обиждайте огледалния ми образ ! И не пишете глупости. Партия "Юруш" е твърда по въпроса с ***, въпреки че не сме наясно точно какво трябва да бъде отношението ни към потенциални наши избиратели ! В същност знаем, но се правим на луди ! А още по-точно ще направим луди всички, които ни опонират ! И ще крепим със средния пръст на лявата си ръка парламентарната квота, когато и за каквото ние си искаме !
147
3
 
53
 
! Отговори
йсйхв преди 10 години
Българите и с 500лв.майчински ще имат по едно дете. Колкото по- големи майчински толкова повече ***! Трябва да се спрат помощите!
146
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо се възмущавате? Просто БСП си изпълнява програмата. Обещано е на ***, че ще им узаконят незаконните постройки и ето мораториум, а след това и промяна на закона. Изпълняват си хората обещанията, явно това е бил най големия приоритет на новата власт.
145
2
 
71
 
! Отговори
Хайд преди 10 години
Какъвто и да е Дажмбазки, в случая е абсолютно прав!Сега наистина ще гушнат и по 130лв. на дете, които пак НИЕ ще плащане!!!!Честито!!!
144
0
 
39
 
! Отговори
До 161 преди 10 години
И аз не харесвам някои неща, които вършат отделни хора от ВМРО. Но дори и да е 100% вярно това, което пишеш, все пак онова, които казва този човек, е истина.
143
56
 
1
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Този *** е по-луд от Сидеров, бих казал още, по-опасен и краен и от Адолф Хитлер, вижте му гримасата на лицето, това би грябвало да е усмивка. Тия от ВМРО са уникални, шефа - агент от ДС, а заместника, според мен, скрит националсоциалист. Това е моята диагноза и смятам, че не съм далеч от истината.