Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
49
 
! Отговори
Опа преди 10 години
Добре де, аз като български гражданин, който си нямам къщичка или апартаментче и живуркам под наем може ли и аз да си построя едно катунче на някоя полянка и да ми го узаконят? Или може ли да не си плащам тока и да не ми го спират? Или да не си плащам водата и да не ме съдят? Ако не може ще се попека малко и ще заяви, че съм *** и си нямам нищичко, пък държавата тогава ще е длъжна да ми даде, нали, за да няма расизъм
181
0
 
48
 
! Отговори
бг преди 10 години
Стачкувайте,а не мрънкайте *** крадат от всички не плащат осигуровки,данъци цялата държава работи за тях:деца раждат деца,използват болниците без пари,социалната система е за ***.Докато спите *** паразитират решението е лесно да не получават нищо и никакъв достъп до социалната система-плащат получават.
180
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До lewskar parvo sivijte va6te baroni i mutriiiiiiii det dokaraxa bg na toq xal ta posle nas *** dava eva tapite glavi
179
0
 
51
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Трябва да се въведе модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост. Или за 3-то и нагоре дете, детски и други социални плащания само ако. 1)родителите имат мин. средно образование 2) имат навършени 25г. 3)имат мин. 3г. трудов стаж 4)не са осъждани за престъпления от общ характер. Това следва да е за всички етноси!Политици, помислете за децата, маргинали превърнаха това сакрално нещо в мръсен бизнес-детепроизводство за пари. Тези пари се изпиват и изяждат, а децата живеят в крайна бедност и безп
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименi da gi napraviat tezi zakoni *** pak niama da iskat da se integrirat! Mnogo po-lesno e da si jiveiat na garba na balgarite!!!
177
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Детски трябва да се дават само за второ дете например 200 лв. За първо, трето, 4-то и т.н. нищо. Трябва да се озапти по някакъв начин *** ***, иначе България няма да я има след 25 години.
176
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦиганинКои са белите държави?! Тези, които ви натовариха като магарета и ви стовариха на летището в София ли? Това ли са ви "Белите държави"?Защо са ви "бели" тези държави? Защото там от просия изкарвате колкото в Бълграия се изкарва с честен труд ли? Защото повечето от вас ви мързи да се научите да четете и пишете и чакате държавата да ви даде някакви помощи, които да изпиете за един-два дни и после да плъзнете по улиците да просите и да ограбвате на хората домовете! Марш към "белите" д-ви!
175
1
 
45
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ, БАТЕ преди 10 години
Е, следващия път Хилъри като дойде на офиц. посещение и поиска да посети някои катун, ще и се похвалим, че вече ромите са собственици на имота и имат всички права! Това ме прави горд и щастлив европеец.Какъв е извода: ГЛАСУВАЙ ЗА БСП, ОТГЛЕДАЙ РОМИнак нищо против етноса, ама аз имам 17 год. стаж, работя като вол, купих си едностаен и още работя за него. А сега какво излиза, по-добре да се бях писал ром при преброяването, да се самонастаня и да чакам да си го озаконя. И кредити нямам. Брей...
174
1
 
36
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
до 185: Не знам за кои държави говориш, ама я виж Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия- навсякъде са пропищели от вас. :))Партия Йобик в Унгария спечели 12%, а цялата и основа с гради на анти-циганизъм. Отвори DW и виж как немците са се видели в чудо от нашествието ви. Преди време бях във Валенсия, там при Аквапарка им има мост-огромен..Под моста *** гето-около него бунище..Шахтите през една окрадени..Направо все едно си бях в България..Испанците и те лоши, а?И немците?и унгарците?Само вие сте д
173
2
 
30
 
! Отговори
SS преди 10 години
*** са онкологично заболяване в тялото на държавата. Дали организма трябва да е толерантен към раковите клетки и тумори ( гета)?
172
1
 
36
 
! Отговори
Нела преди 10 години
ХАЙДЕ НАЙ-НАПОСЛЕ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА ДЕЦАТА, ОТ КОИТО БЪЛГАРИЯ УТРЕ ЩЕ ОЧАКВА НЕЩО, А НЕ НА ТАКИВА / НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ***, ТУРЦИ ИЛИ БЪЛГАРИ/ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ ВСЕ НА ПОМОЩИ Я КАРАТ. НА МЕН НИКОЙ НЕ МИ Е ПРЕДОСТАВИЛ ТАКИВА ПРИВИЛЕГИИ И НИКОЙ НЕ МИ Е ДАЛ ПОМОЩИ ДА СИ ИЗУЧА ДЕЦАТА, Е ВЯРНО ИСКАХ ТРИ, НО КАТО СИ ВИДЯХ ЧЕРГАТА СЪЗДАДОХ, ОТГЛЕДАХ И ИЗУЧИХ ДВЕ. ТАКА ЧЕ ДРАГИ МОИ, НЕКА БЪЛГАРИЯ БЪДЕ ЗА ВСИЧКИ ЕДНАКВА, А НЕ ЗА ТАКИВА КАТО МЕН МАЩЕХА! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ВРЕМЕТО И ТЪРПЕНИЕТО Е ИЗЧЕРПАНО!
171
0
 
19
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До ЦиганинХАХАХХАХА ДОСТА СМЕШЕН КОМЕНТАР ИЗСМУКАН ОТ ПРЪСТИТЕ!!! ЗА ТОВА ЛИ ВИ НАТОВАРИХА НА САМОЛЕТИТЕ ОТ БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ??? ХАХАХХАХА
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Циганинami varvi togava v biala darjava i po-barzo!!!
169
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общият ни проблем не в ромите(*** - навсякъде на запад си им викат така)а в това, че хората, които са избрани да ни представляват никога няма да направят законите така, че тези хора да се интегрират или поне образоват дотолкова че да могат сами да си пишат имената и да четат това което подписват. Има много хубави и реално силни и работещи предложения написани по-долу в коментарите но няма кой да ги гласува по-лошо няма кой да ги внесе за гласуване а това е жалко за всички Нас и децата ни!
168
13
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
И ВМРО и Атака и БСП са едно и също - креатури на КГБ. БСП им подава топка и онези я разиграват и увличат маймунките в играта. Целта на руската политика е да се взриви България, даже не да крадат, Русия иска да унищожи една европейска и натовска държава, просто сме им най-близко и сме най-податливи. Всички други проблеми решихте, само *** къщи останаха...
167
0
 
21
 
! Отговори
kkk преди 10 години
Един общо взето млад *** с дете ми проси да нахранел детето си.Гледам го и му викам Какъв родител си като не можеш да нахранищ детето си бе.Гледа ме като отровен с гъби,дадох му 50 стотинкихихму казах да отива да ги изпие *** му с ***.Един друг имал 6 деца а не може да брои до 5 и той проси уж за тях а си купи малко шишенце с ракия
166
48
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 10 години
Не сме ние проблема - вие сте. *** в белите държави са на по високо ниво и интелектуално и битово от много българи в България - факт. Значи не че си *** е проблема , а че си *** в България! Не ви ли писна да търсите проблема там където не е!Осъзнайте се бе братя българи, осъзнайте се - всички сме на един хал!
165
1
 
29
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До РомВие сте като една огромна гърбица върху и без това куцащото ни тяло!!! Освен това сте основна част от всички точки които си изброил по долу: Разтурвате и ограбвате, имате едни от най-силните групировки, източвате здравната каса, крадете евросредства, фалшифицирате еобществени поръчки и да закопавате държавата. Тия доводи може да минават ама само пред Хелзинския комитет и други подобни псевдо правозащитни организации не на нас!!!
164
1
 
49
 
! Отговори
До РОМ преди 10 години
Циганино!Не ми говори глупости!Кой граби по села и градове,кой руши къщи и каквото му падне-за железо,кой бие и изнасилва,че и убива хора-пак за железо и пари?!Хората по селата не смеят да замръкнат,няма неограбена къща-и то по няколко пъти!Вие сте НАПАСТ!!!!
163
0
 
2
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До lewskarСамо за вероучението не съм съгласна с теб тъй като аз съм атеист и освен това смятам, че като българка ме определя кръвта и самосъзнанието не религията иначе си абсолютно прав за всичко останало! за съжаление няма да се случат тези неща