12-и ден скандирания: "Оставка", "Мафия"

Протестиращите развяват български знамена
Обновена: 26 юни 2013 09:30 | 25 юни 2013 19:24, Елка Василева
622

Снимка: Булфото

За 12-и пореден ден граждани протестират в столицата. Те се събраха на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството и за промени в Изборния кодекс.

Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. Чуват се силни освирквания. Участниците в протеста развяват много български знамена и държат плакати, на които пише: „Нови политици с чисто минало, работещи за народа, открита и прозрачна политика, въвеждане на образователен ценз при гласуване”, „NO Орешарски”. Надписите на други издигнати плакати гласят: "Българската полиция е достойна за уважение", „Докога да чакаме да си идете?”.

Към 19.30 часа около 2000 души се бяха събрали в центъра на София, около 20.15 ч. те вече наброяваха 3000, съобщи пресцентърът на МВР. 

В протеста участват семейства с деца. Обстановката в района е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, на Президентството и на Народното събрание.

Традиционно след това протестиращите преминаха в шествие от Министерския съвет през Народното събрание към Орлов мост. След това те минаха по бул. "Евлоги Георгиев", по бул. „Витоша“ до централата на БСП, а после достигнаха и до тази на ДПС. Оттам протестиращите се върнаха на Орлов мост.

Около 50 варненци пък протестират пред сградата на общината срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите скандират „Червени боклуци” и „Оставка”. Те развяват българското знаме и носят различни лозунги. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Преобладаващо те са млади хора и майки с деца.

Десетки протестиращи, които настояват за оставката на правителството, се събраха на пощада пред сградата на общината в Бургас. Протестът беше мирен. Част от хората бяха донесли плакат „Бургас спи сън, а мафията е навън”. Друг беше съчинил четиристишие за Тройната коалиция и „нейното обесване”, за да „няма вече протест” . Една от пристигналите на протеста жени беше донесла малка жълта тиква с написана под нея гатанка: „Вари го, печи го, на тиква мирише. Що е то? Политик”.

Стотина протестиращи благоевградчани затвориха движението по кръговото кръстовище на бул. „Св. св. Кирил и Методий”. Те направиха жива верига, като се хванаха за ръце и обиколиха цялото кръгово. Протестиращите скандират  „Долу ДПС”, „Орешарски вън”, „Муса, не си желан” и други.

Протестиращите в Пловдив блокираха кръстовището при Чифте баня. Те седнаха на асфалта. Кръстовището ще бъде блокирано 15 минути. Затворено е движението по булевардите „Шести септември” и „Цар Борис Трети Обединител”. Сред протестиращите тази вечер има много майки с малки деца и бебета в колички. Хората отново скандират „мафия”, „оставка”, „нови избори” и „червени боклуци”. По-рано над 700 протестиращи в Пловдив тръгнаха на шествие по Главната улица. Минавайки през офиса на „Атака”, те не се спряха, показвайки, че игнорират партията на Волен Сидеров. Преди началото на протеста пловдивчани обявиха, че тази вечер ще блокират трите кръстовища като вчера, но за 15 минути всяко. Това са кръстовището при Чифте баня, при Сточна гара и Централна гара. Все още не е решено дали ще се блокира автомагистрала „Тракия” в четвъртък.

Информацията е актуализирана към 22.12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
5
 
! Отговори
конспиртолог преди 10 години
Добре. Като махнем това правителство, какво правим?Ще сменим изборния кодекс и за кои личности ще гласуваме?Не е ли по-добре да се намерят хората и да се създадат партиите, за които ще се гласува.
278
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя гейбери, МНОГО СМЕ! Милиони и милиарди! Супер хора сме, наследници на боговете! Сити сме и ще разгромим гладните! Сит на гладен не вярва! Герп!
277
7
 
5
 
! Отговори
чалнати преди 10 години
Американски психиатри твърдят, че омразата е едно психиатрично заболяване. Значи протестиращите са чалнати!
276
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NEBOITESE ZA UTRESHNIA DEN VSICHKO VEK E NACHERTANO KAK TREBVA DA STANE ,PARVO VKIPAR BANKITE POSLE GARCIA DA NAPUSNE ES ,DAPADNE BORDA NASH OT ES DA IZLEZAT OSHTE TRI DARJAVI I TOGAZ NEMA ES I NEMA LEV I KEV -IMA NAROD GLUPAV BEZ PARI I POLITICI SAS FABRIKI I ELEKTROCENTRALI , A NARODA KUCETA GO YALI!!!
275
8
 
8
 
! Отговори
Добра тактика преди 10 години
Хитра тактика на АТАКА........Изчакаха протеста да умалее и хората да оредеят и утре да смажат малцината останали протестиращи!!! Не може да се отрече че стратегията на АТАКА за изморяване на протеста и след това да го неутрализират и опита на Герб за сваляне на правителството тотално се провали
274
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че организирането на контра протест е чудесна идея. Няма по-сигурен начин да се самовзриви сегашното правителство. Това ще добави към постоянното ядро от 30хил души на сегашните протести още стотина хиляди латентни недоволни и гарантирано ще разори комунистите, защото аз и другите можем да си позволим всеки ден да сме по улиците на свои разноски и в огромна численост. Приветствам слабоумието на комунистите и ги поздравявам със загубата.
273
3
 
11
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
Да бяха 200 - на контрапротеста на Сидеров! Защо никой не го подкрепи? Нали уж всички пискате. 2 000 ви се иска ама не - над 10 000 - има видеа има снимки има всичко черно на бяло. И да се *** от яд - утре пак ще има над 10 000 и така всеки ден докато на волен не му свършат парите за пици!
272
8
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ситите охранени дъщерички и синчета на подкупените от герб полицаи,прокурори и мафиоти ще си раздерат гърлата срещу тези които ще им спрат кранчето. Трябва да си от Марс да не забележиш кой се разкарва нагоре надолу и крещи срещу правителство което е само на месец.
271
1
 
11
 
! Отговори
s преди 10 години
Банкерката Даниела Николова Бобева-Филипова, която пое поста на вицепремиер в правителството Орешарски се оказа кадър на Васил Божков - Черепа. Този факт от биографията на Бобева е пропуснат в официалното и CV.Тя е била член на Съвета на директорите на Мостстрой АД от 20.10.2003 до 05.03.2004 г., показват архивите на Държавен Вестник, където е отбелязано назначението и освобождаването на Бобева. Мостстрой АД е притежавано от Васил Божков. Бизнесменът изкупува акциите на дружеството в началото на 2004 г.В регистрите се открива и индиректна връзка на Бобева с Черепа през фондацията "Левс
270
2
 
13
 
! Отговори
До Волен Феса преди 10 години
Воленчо, сладкото мамино еничарче с фесче, я кажи сега ДПС-то и БСП-то 30 милиона ли ти дадоха или само 10 милиона лева, не ги е срам скрънджи такива? Воленчо, Фесче предателско, на коя улична лампа би искал да те обесим - на тези по Цариградско или на бул. "България"? Маминия той психопадчо, ама как хубаво излъга народа - ама как сега народа ще му го надене!
269
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бяха 2000 а 200 протестиращите...изплашени са от многомилионния митинг шествие на волен със специална ескадрила на луфтвафе...очакваме и дегизиран медицински персонал- да не развалим представлението
268
8
 
8
 
! Отговори
АТАКА ПОБЕДА преди 10 години
МИ КЪДЕ ОТИДОХА ЛИ АМИ БУДИСТА И ПАШАТА НАМАЛИХА ФИНАНСИТЕ И *** ОРЕДЯХА ХА ХА ХА
267
8
 
6
 
! Отговори
Аууууууууу преди 10 години
От 2 милиона София вече излизат около 2 000 кво става тука ааааааа мили протестиращиииииии?
266
1
 
7
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
И пак СубСидеров:В началото на 90-те години той е яростен антикомунист и борец за демокрация. Днес предлага социална справедливост...Представя се за полусляп, за да не служи войник. Според военната комисия има трайно увредено зрение над 10 диоптъра и на двете очи. Няколко години по-късно обаче става професионален фотограф. Фактът, че самият той не е служил войник не му пречи шумно да обвинява Филип Димитров, Соломон Паси,и други за това, че не са изпълнили основното си задължение към Родината.
265
3
 
9
 
! Отговори
БатМан преди 10 години
Сергей и Местан поканили Мая на баня.По едно време Мая се усамотила с Местан и започнала да му прави *** в името на партийните интереси.Сергей гледал,гледал и казал:Местане,дай да се смени малко бе!А Местан му отговорил:Ми сменете се де!
264
8
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 години
Тази вечер вече около 2 000 протестиращи ........Къде ви отидоха 15 000 а къде се покриха?
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOITO I DOIDE NA WLAST SHTE PALNE JDOBOWE I SHTE BEGA!!!
262
7
 
10
 
! Отговори
Партиен член преди 10 години
Тук в последновреме се навъдиха едни ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ,на които МНОООООООГО са им мили комунистите ,турците и кукуто Сидеров! Плюят наляво и надясно по всички и всичко,а еднаквите им бръщолевения показват,че са много далеч от истината и от свестните хора!Братя и сестри-просто игнорирайте просташките им мисли и долнопробни псувни,а вие от ДНЕС.БГ вместо да изтривате мненията на НОРМАЛНИТЕ ХОРА изтривайте псувните и нере-алните мисли-вече няма да ги четем и ще ги отминаваме с презрение!!!
261
11
 
10
 
! Отговори
АТАКА ПОБЕДА преди 10 години
УТРЕ В 9 ЧАСА СБОРНО МЯСТО ПРЕД ПИЛОНИТЕ НА НДК ТРЪГВАМЕ НА ХИЛЯДЕН КОНТРАПРОТЕСТ ДА СМАЖЕМ ПЛАТЕНИТЕ *** *** ОТ БУДИСТА КАРАТИСТА И ПАШАТА ! ОТ УТРЕ ЗАПОЧВА НОВА ЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ
260
3
 
6
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
Още факти за СубСидеров:Говори против олигарсите и мафията. Малко преди изборите за евродепутати, в подкрепа на партия "Атака" се включва активно и бизнесменът-"архонт" Слави Бинев. той заема избираемото според социолозите второ място, непосредствено след доведения син на Сидеров. Твърди пред партийни активисти, че на "Атака" са нужни заможни хора, а не пенсионери...