Пушачите май ще си останат на улицата

В БСП си променили нагласите, няма да бутат забраната за дима
Обновена: 8 юли 2013 14:10 | 8 юли 2013 10:19, Камелия Цветанова
105
Пушачите май ще си останат на улицата
Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Снимка: БТА, архив

БСП е напът да се откаже да премахне забраната за пушене, съобщи здравният министър д-р Таня Андреева по ТВ7 тази сутрин.

Тя добави, че има промяна в позицията сред левите депутати, които преди време дадоха заявка, че ще облекчат режима за тютюнопушене и ще върнат помещенията специално за пушачи.

Нагласите сред депутатите от ПГ на Коалиция за България вече са претърпели обрат.

"Мисля, че и там позициите са променени в сравнение с първоначалното им виждане за либерализиране на режима. Казах им, че един закон, който бе много трудно приет от хората, да започне да се връща назад, е неразумно. Аз ще защитавам тази позиция докрай. Моето усещане е, че и те самите имат промяна в тази посока. Доста по-приятно е да седнеш с приятели в заведение, където няма дим“, коментира тя, запитана дали не е на друго мнение финансовият министър.

Д-р Андреева бе категорична, че не приема нито политически, нито морални оценки от предишния здравен министър Десислава Атанасова, защото дори в трудовите досиетата на работещите в министерството и на шефове на районни здравни инспекции стоят препоръки с логото на ГЕРБ.

Още по темата
„За мен това са политически назначения. За да бъдат назначени тези хора, много други са били махнати”, заяви тя.

Д-р Андреева призна, че когато временно заемаше поста директор на болница „Шейново“ в София, е бил оказван натиск и върху нея, като целта е била да се назначи на нейно място удобен на ГЕРБ човек.

„Болницата беше поверявана, бях викана на разпит няколко пъти, имаше конкурс, който аз спечелих, резултатите бяха фалшифицирани“, сподели тя.

Промените в ръководството на онкоболницата в София са продиктувани от това, че парите, които са инвестирани, а те са милиони, не се управляват правилно и няма резултати.

„В болницата текат проверки още от февруари, които са установили сериозни нарушения в управлението на болничното заведение“, обясни тя.

Това е наложило сегашната проверка, като Агенцията за държавна финансова инспекция също се е самосезирала.

Министърът коментира и една друга наболяла тема – липсата на болница в Девин. След затварянето й 27-те хиляди жители в района разчитат само на два екипа "Спешна помощ". Всеки ден линейките обикалят града и труднодостъпните села и превозват спешните случаи до Смолян и Пловдив, ако успеят да стигнат навреме. Тя заяви, че болницата ще бъде открита отново през септември и премиерът Пламен Орешарски е поел грижата за решаването на финансовите й проблеми. "Не може да се иска от болниците в бедните региони с преобладаващо възрастно население да са на печалба. Там държавата трябва да покаже, че я е грижа", коментира д-р Андреева.

Сериозен проблем е и липсата на аптеки в малките населени места, обясни още тя и предложи кметовете сами да наемат фармацевти, като им предоставят дори и помещение за работа.

Предстоят разговори по въпроса, уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
точно така пушачите на улицата
80
1
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
това е единствено хубавото нещо , което направиха ГЕРБ.Не му посягайте.
79
2
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До viva1234 Много си простичка. Тази я коментираме като министър, а не като доктор.
78
1
 
11
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
разбрахте ли , *** Peshonizer е гласувал за бкп само за да му разрешат да си пуши *ната в заведенията и да трови другите. каква гнида
77
1
 
10
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
до 85:ми трябва да си луд за да си от бкп
76
3
 
6
 
! Отговори
krisa55 преди 10 години
Десислава Атанасова положи много труд и усърдие, за да се спазва забраната за тютюнопушене на обществени места и смятам че трудът и е достоен за уважение, радвам се, че и настоящата здравна министърка подкрепя идеята забраната да остане в сила.
75
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледът на тази жена има някакъв НАЛУДНИЧАВ оттенък. Не смятате ли?
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Лъжливото овчарче" /БСП/ :)
73
1
 
7
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Интересно, вие като се разболеете, по симпатии ли си избирате доктор? Или не ходите при доктор, а при *** /визирам дуловската принцеса/?
72
0
 
8
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
до 71 анонименти "излъчване" ядеш ли? Друго разбрах че и магистрали не ядете
71
6
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 10 години
Гадовете долни от толкова неща се отметнаха та за едно пушене ли ще държат. Иначе се биеха в гърдите,че ще го разрешат. Долна ***!
70
6
 
10
 
! Отговори
кера преди 10 години
Един разумен ход,разбира се ,ако го направят./Пушач съм/Предлагам им още един-оставка на правителството и нови избори-тогава може да им простим за многото лъжи./За прошката щи си помислим/
69
11
 
8
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Ми да, гербавите калинки фалираха болницата в Девин и обрекоха на геноцид цял регион -оставиха хората без болница, въпреки че си плащат здравните вноски, да измират в линейки по пътищата, а сега имат и наглостта да обвиняват новото правителство, че иска да отвори отново тази болница.И то кой, моля ви се, Деси ***, корифея на правната мисъл....Аз ако живеех в Девин, до сега да съм осъдила министерстовото на здравеопазването
68
2
 
19
 
! Отговори
james1 преди 10 години
Това е единственият министър на здравеопазването в света, който открито рекламира пушенето.
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЛично на мене не ми е симпатична. И участва в престъпна банда.
66
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що я плюете, бе *** гербави? Щото е учила, щото е доктор, или щото не ви е симпатична?Поне жената казва, че ще отворят отново болницата в Девин, която герберастите затвориха, понеже "била на загуба"?!? И сега хората измират като мухи по планинските пътища, докато Боко си возеше тлъстия г*з на хеликоптер.Ами то и държавата ни е на загуба, да я фалираме и атворим, а?!?
65
4
 
6
 
! Отговори
Граовец преди 10 години
До 71А тази какви кавали върти! Ум да ти зайде. Аз бих я отперил и отзад за благодарност!Ама сега има много *** наоколо. Ще почакам наесен . . .
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами Мартин Захариев плашеше, че щял да изкарва хора на улицата, пушачи...
63
2
 
16
 
! Отговори
az преди 10 години
Някой да е очаквал спазването на предизборните обещания? Явно вече са захапали кокала здраво и не им пука за мнението на хората. Поредната нагла лъжа!
62
2
 
21
 
! Отговори
martin.3361 преди 10 години
защо бе?? махнете забраната. тъкмо ще има конкретен повод да паднете най-накрая