Без бензиностанции по новите участъци на "Тракия"

Ще бъдат поставени обаче общо 44 екотоалетни
Обновена: 9 юли 2013 14:29 | 9 юли 2013 11:08, Камелия Цветанова
73
Без бензиностанции по новите участъци на "Тракия"
Снимка: Булфото, архив

Бензиностанции по новите участъци на автомагистрала "Тракия", която ще бъде открита в пълната й дължина в следващия понеделник (15 юли 2013 г.), няма да има. Така пътуващите по магистралата ще трябва да преминат близо 180 км, без да могат да заредят с гориво, стана ясно от думите на изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров пред "Нова Телевизия".

Той обясни, че първо трябва да бъдат направени анализи на възвръщаемостта на средствата, които трябва да бъдат вложени в изграждането на бензиностанции. "Строителната цена е висока, а автомагистрала „Тракия” не е особено натоварена, особено през зимния период", допълни Лазаров. 

Все пак той уточни, че на всеки изход на магистралата ще има табели на колко километра е най-близката бензиностанция.

Още по темата

"Интерес от инвеститори за строителството на бензиностанции има. Ние сме издали няколко разрешителни, но на този етап не е стартирало строителството на нито една бензиностанция. Това е въпрос на частно инвеститорско решение и въпреки че ние наистина искаме да има места за отдих, почивка и зареждане на гориво, ние не можем да влияем върху процеса", коментираха от пресцентъра на пътната агенция.

От пътната агенция отказаха да съобщят имената на компаниите, които са получили разрешително за строителство на бензиностанции край новите участъци на аутобана. Припомняме, че още миналата година Investor.bg писа, че има общо 7 желаещи, които искат да изградят бензиностанции около новите трасета на магистралата.

Предвижда се обаче по новите участъци на "Тракия" да бъдат поставени общо 44 екотоалетни. Стойността на този проект е 140 хил. лева, а договорът е за две години, уточни Лазаров.

„Дори и да бъдат изградени бензиностанции, тези тоалетни ще бъдат преместени на места, където има нужда от тях”, добави той.

Още икономически новини четете в Investor. bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
Голям праз! Искам да видя колата, която не може да измине 100 км без зареждане. Вместо да наблегнат на факта, че има читав път, все гледаме черното!
65
0
 
4
 
! Отговори
Усмивката преди 10 години
Да се направят тоалетни и във всяка - по един портрет на Асфалтбег !
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** му майката,тоя Борисов не можа да направи една бензиностация на тоя пуст,проклет път,това е самота.Аз викам да го разследват за това си деяние,може ли да не направи една бензиностанция,мама му *** аз,пууууу.А и да сложат Сидеров и Местан за разследващи така поне ще има справедливи присъди,че тука не може да ни управлява мафията така по този безобразен,безбензиностанчиев начин.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е път просто да пътуваш лятото на почивка,уверявам ви че зимата при силен снеговалеж е доста кофти и да няма бензиностанция на която да можеш да сореш
62
2
 
5
 
! Отговори
а1 преди 10 години
а отбивки за тоалетни има изградени иначе няма как да пуснат магистралата. И като сложат по една еко тоалетна ние жените няма да мрънкаме аз като шофьорка издържам на много дълъг път без тоалетна хихихи, но май съм изключение хихиихихи:)
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До :(((((((глупости само чета има отбивки почти на кратки отсечки и по на 3-4 км има бензиностанции явно малко се ползва магистралата та не сте информирани. отбивки има за нова стара загора ямбол карнобат айтос който познава България знае.
60
2
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
Мрън-мрън та мрън !!!! Места за отбиване и почивка има по т.н. нова магистрала ( от Чирпан до Зимница + Карнобат - Бургас). Това че там няма сянка се сърдете на дърветата че не растат бързо. Тоалетни - хората са казали че ще има! А иначе от последната бензиностанция до Бургас има 6 отбивки с бензиностанция на под 10 км от отбивката. И да - магистралата през зимата е мъртвило - и аз не бих построил бензиностанция !
59
1
 
5
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Съгласен съм с DD /61/ първата ЦЯЛА магистрала в България вече е факт Случва се веднъж месечно да пътувам по нея /до Зимница/.Ами добре е,и тъй като е атрактивна като съоръжение ,вероятно съвсем скоро ще има и места за хапване и бенз.Дай Боже скоро да има и друга магистрала и не само една ,и пътищата да се оправят, и работа да има и пари ,и заводи да се отварят .Да става все по хубаво Дано !!!
58
0
 
9
 
! Отговори
gogo_bo преди 10 години
Проблемае, че всеки чака другия да открие бензиностанция, а той да се разположи преди него ....
57
4
 
15
 
! Отговори
dd преди 10 години
Усмихнете се бе бастуни.Стига с тия негативни коментари.Не стига че вече имаме една цяла магистрала дето я чакахме 40 години, а вие и маана намирате.Разбира се че ще има бензиностанции, просто няма да е това лято
56
0
 
4
 
! Отговори
ме преди 10 години
А къде ще сложат тия екотоалетни? Ще има ли поне отбивки за тирове и коли или просто ще ги зарежат в аварийното. Много са ми странни тия изцепки. Ако никой няма желание да прави бензиностанция, ок, това не е работа на държавата. Но поне могат да направят някакви отбивки за отдих на всеки 50км, за да може хората като се уморят да отбият и да си починат, да се разходят малко. Не че 180км са толкова много, но не са и съвсем малко, особено ако возиш деца или кучета.
55
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ШОФЬОРИТЕ СА КАТО ЯТО , ГОТОВИ ВИНАГИ НА ПЪТ- СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ЛЕТЯТ ПО МАГИСТРАЛАТА.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
180 km = 2 h без пикане.Подозирам, че този път ще има женски протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Това да кажеш на една жена "Два часа няма да пикаеш!"... Не знам, пичове...
53
1
 
6
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Много ми е интересно освен за нашата мила родина, нали уж инфраструктурата бе много важна за чуждестранни инвестиции...Е сега чуждестранните тираджии гаранция не са виждали такова нещо другаде.Лозунгът ''Добре дошли в България, не забравяйте да заредите и да се изакате преди тръгване.Че я камилата, я камиларя...на добър път''
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то бива малоумие и некадърност ,но защо тези хора отговарят за толкова важни нещаи защо отказват да съобщят кои е взел разрешителни за строеж ...да не би пак да е държавна тайна маи в пътната агенция а и шева и са пълни *** не образовани и слабоумни
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ти да не си оперирам от чувство за ирония?
50
4
 
7
 
! Отговори
void преди 10 години
Пак се почна с голямото мрънкане... Ами нова магистрала е - никой не знае какво ще и е натоварването за да си планира бензиностанции. Ако бяхме нормална държава щеше да има конкурс още по времето на строежа - така се прави в Европа. На Балканите строим магистрала, караме по нея докато ни свърши бензина и след това си казваме "Абе нещо и липсва на тая магистрала". Така че - до седмица пускат магистралата, до 6 месеца ще има и бензиностанции.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПеевскиГ-н Пеевски някога качвал ли си се на такъв автомобил??? - много смело говориш,но ми е интересно с тази скорост която казваш и с този резервоар как ще стигнеш от София до Бургас и обратно без да зареждаш - ***.Аман от такива като вас които си мислят че могат и да летят.А после загиват невинни хора по пътищата.Помисли преди да пишеш или най вече като шофираш.
48
5
 
7
 
! Отговори
Денислaв преди 10 години
Колеги , не пътувaйте по новия учaстък между Бургaс и Пловдив aко сте с мaлки децa ,още по-мaлко бебе!!!Кошмaр е , особено сегa в тези жеги.Aз го ядох, зaтовa ви съветвaм.
47
1
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 10 години
Няма значение, важно е да се драска нещо