Единни, Реформаторите казаха "да" на коалиционен кабинет на ГЕРБ

Блокът обаче с 4 условия към Борисов
Обновена: 9 окт 2014 18:25 | 9 окт 2014 16:18,
350
Единни, Реформаторите казаха "да" на коалиционен кабинет на ГЕРБ
Снимка: БТА

Лидерите на Реформаторския блок демонстрираха единство и излязоха с обща позиция по офертата на ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството.

Съюзът се обяви против кабинет на малцинството и излезе с декларация, в която заяви готовност за участие в коалиционно реформаторско правителство. Блокът обаче поставя четири условия за включване в него.

Още по темата
Едното е коалицията да не разчита на мнозинство, в което участват партиите, подкрепящи миналия кабинет.

Реформаторите искат ГЕРБ да сключи публично и детайлно споразумение за кабинета, да даде гаранция за безусловна европейска ориентираност и да включи в програмата на кабинета конкретни реформи със срокове на изпълнение.

Блокът очаква това да са реформи в съдебната и образователната система, бързи решения за връщането на доверието в банките, мерки за справяне с демографската криза и реформа в Изборния кодекс.

Реформаторите заседаваха повече от два часа по позицията си в пълен състав. Това стана ден след като опитът за формиране на декларация по офертата на ГЕРБ се провали, тъй като лидерът на ДСБ Радан Кънев отказа участие.

Днес лидерите на Реформаторския блок се обединиха около тезата, че единството на Реформаторския блок е основа за дългосрочното развитие на формацията. В декларацията си обаче те отчетоха, че ако личните амбиции бяха отстъпили на общата цел, резултатите на изборите са щели да бъдат още по-сериозни.

В позицията си по преговорите Реформаторите са записали и текст, с който препотвърждават декларацията си отпреди парламентарните избори.

В нея фигурираше настояването Бойко Борисов да не е премиер на новото правителство. В същото време лидерите на Блока отново отказаха да конкретизират позициите си по този въпрос и обявиха, че за личности ще се говори едва след като е ясна програмата на правителството.

От Блока отказаха да определят и с кои партии биха влезли в коалиционно мнозинство. „Ако ГЕРБ състави правителство, грижата за мнозинството е негова“, каза Радан Кънев.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски пък призна, че репликата с „трика“ е била неуместна шега. „Повече шеги няма да има“, каза той. В нощта на вота Лукарски каза, че тезата на Реформаторите, че Борисов не трябва да е премиер, е била предизборен трик.

Заради това много симпатизанти на Реформаторите му поискаха оставката във Фейсбук, а той им отвърна, че хората във Фейсбук могат да искат оставка само на жена си. „Във Фейсбук могат да искат каквото искат“, каза днес Лукарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Реформаторски блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИННИ РЕКЕТЬОРИ преди 9 години
Тия смърфове трябва да се прекръстят на ЕР- ЕДИННИ РЕКЕТЬОРИ
266
0
 
4
 
! Отговори
Курд преди 9 години
Ей, сега вече ще бъде построена ,обещаната от Борисов -най-голяма джамия на Балканският полуостров. С подкрепата на тези - Деформаторите.
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГ И се радва на Тиквата, т. е. псува го -любителят на сюнети и откриващият паметник на пехливанинът Филиз Нурулла, на поддръжника на декларацията за ,,геноцид ,,над турците , на нежелаещият да се спомене и дума за 10-те милиарда долара ,който турция ни дължи за покудените хора от Траки я и Мала Азия , за над 100 000х- избити българи по това време. И много му се радват, тачак го ненавиждад.
264
0
 
3
 
! Отговори
Менда Ръкавелова преди 9 години
До АнонименБареков-Дуду разбира се че иска коалиция с Герб. Нали да прави тази коалиция е пратен от Ковачка, да защитава интересите на повишаването на цените на тока Му.Г-жа Менда Стоянова - БюЖетът, еднапроста данъчна с почернели ръкавели, гласът и съвестта на икономическата "безсмисъл" на Герб, нали даде рамо на Дуду още преди изборите като твърдо се обяви за необходимостта от повишаването на цените на тока.Ето това е причината, поводът и смисълът на коалицията на Дуду-Менда.
263
1
 
6
 
! Отговори
Порекетираха си преди 9 години
Реформистите и реформистките порекетираха, порекетираха, па кандисаха.То, ако им беше даден още един процент, щяха още да порекетират. Толкова могат и това могат и това им цялата политика.Честито на "печелившите", гласували за тях. Толкова успяха да спечелят. Пак позор и безчестие и едното нищо за България спечелиха. За нова реституция не мой да се надат.
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радост. Щяло да има коалиция. Да има, да управляват. До месец, два ще стане ясно съдбата на коалицията. Някои си мислят, че улицата е заспала. Голяма заблуда, тя е настървяла. Само чака.
261
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков изигра добре ролята на Яне, да измами антигербски избиратели и после да отиде с герб в коалиция. Същато порнографска роля на предишни избори играеше Яне.
260
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не знам дали има някой, който да вярва, че ще има коалиция с РБ. ГЕРБ си има 84 депутата, и ДПС 38.Това прави чисто и просто 122. И Бареков си има човекът петнайсетина...Бостана, сключен около кафето, не допуска други играчи, освен ако не са разбрали за параван...ДПС министри не им трябват, важно е обръчете да са добре. И ето правителство на малцинството, прието с тайно гласуване, като ще се спекулира че ДПС не е подкрепило правителството.
259
3
 
7
 
! Отговори
Анаконд преди 9 години
Без "КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ" мутрите ще изхрускат всичко ..... Прегръдката на ГЕРБ е прегръдка на АНАКОНДА ..... използва и души всичко!!!
258
1
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
А така .. дръжте здраво кокала
257
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ТОЙ РАДАН И ТОЙ ДОСУЩ КАТО КОСТОВ НАХАЛНО СЕ ОПИТВА ДА ДЪРПА ЧЕРГАТА НА ВЛАСТТА ПРЕД ПОГЛЕДИТЕ НА ГЛАДНИЯТ НАРОД ,НО НАРОДА ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ГИ ТРАЕ И НАКРАЯ ЩЕ НАГРАБИ КОЛОВЕТЕ ,ЗАЩОТО МУ ПИСНА ДА СТОИ ГЛАДЕН А ТЕ ДА СЕ НАДЦАКВАТ ЗА ВЛАСТ ,ВМЕСТО ДА СЕДНАТ И ДА ПОМИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ !
256
5
 
15
 
! Отговори
notification or puri преди 9 години
Боко вече е бита е карта ! Само 24 % от българите го искат отново за премиер, докато 60 % от имащите право на глас НЕ желаят той отново да е на 'Дондуков' 1 .Боко може и да стане пак премиер, но това ще стане само чрез подкрепата на Доган, Гоце и д.у.дука, с които той си е ортак ?
255
3
 
10
 
! Отговори
фолклор преди 9 години
Полегнала е Куневица,на зелени ливади..на зелени ливади...боянски, на боянски ливади Бокови.....Та дойде момък, момък убавец, момък убавец...БАЦЕ.
254
3
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Раманчо се опита да вдигне мизата отначало но бързо омекна като видя как всички малки ще си счупят краката да целунат пръстена на Бойко и да се наредят около софрата. Предлагането е голямо и цените падат главоломно.
253
12
 
2
 
! Отговори
Бай Ламби преди 9 години
До направен на *** кой да стане премиер ако не Борисов? Тия РБ само глупости приказват, по-добре да се вземат в ръце и да се състави правителство, че държавата ще фалира иначе......
252
2
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
"Реформаторите" се готвят с Герб да правят кабинет с Премиер,който те нежелаят.Това е все едно с мечка дренки да береш...Този кабинет няма да издържи дълго време,поради следните причини: На бъдещият Премиер брадвата му не сече на едно място,първо се съгласи седно,после се отмята и се съгласява точно с обратното,така че и да има договорена предварителна прогрма пак ще се изпълнява програмата на Герб,а не на реформторите,и второ новият Премиер не обича да му се противоречи и ще мачка реформаторските министри
251
4
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Леле че народИбрико на хидроинженера, не ме изпращай на околовръстното, защото там ще трябва да пенетрирам твоята майка, жена и сестра, а аз подбирам кои *** да онождам!Доброволно обрязал се юрушист и депесарска ***!Горд съм с българския народ, че наказа с гласуване доброволните еничари на хидроинженера от БСП и ЮРУШ! Боли ли? Боли ли?***!Да живее България!
250
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за кой да гласуваме като тия ги наричате *** бе абдали смотани.БСП по-малко *** ли са???? ДПС по-малко *** ли са???? Атака да не би да са по-идейни и честно а????? БЮрека по малко *** ли е нещастника продажен??????? а агентите на държавна сигурност от АБВ????? ЗА КОЙ ДРУГ ДА ГЛАСУВАМЕ БЕ , аре дайте алтернатива, стига само сте плюли
249
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
До до РеалистаОООО герберче нещастно не така - тъкмо ДПС сега ще подкрепя идола ти МУТРАТА БОЧКО - ще си говорим след дни - не казвай хоп преди да си скочил - *** на БОСТАН - и си приготви много вазелинче - освем ако тва те не кефи де - КАПИШ - :)))
248
3
 
6
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Хората отново са предадени ,отново и от всички .