Последно сбогом, Туньо! Почивай в мир!

Затварят улици в Търново за поклонението пред тленните му останки
Обновена: 17 фев 2016 07:12 | 17 фев 2016 07:07,
28
Последно сбогом, Туньо! Почивай в мир!
Снимка: Reuters

Във Велико Търново 17 февруари е обявен за Ден на поклонение пред тленните останки на футболната легенда Трифон Иванов.

Заради церемонията се въвежда пропускателен режим в Двореца на културата и спорта, където от 13 ч. ще се състои прощаването с почетния гражданин на старопрестолния град, информират от общината.

Гражданите ще влизат през централния вход на ДКС "Васил Левски", като ще се ползва дясното крило. Излизането ще става отново през централния вход, но през лявото крило. Организаторите апелират участващите в поклонението да се придвижват бързо, за да не се създава напрежение.

Още по темата

Въвежда се и временна организация на движението в района около Двореца на културата и спорта.

Улица "Краков" ще бъде затворена във времето от 9 ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. "Арх. Георги Козаров" до пресечката с бул. "България".

Ограничени за движение ще бъдат и следните отсечки: ул."Княз Александър Батенберг" – от кръстопътя с ул. "Краков" до пресечката с ул. "Толедо"; ул. "Толедо" – от кръстовището с ул. "Княз Александър Батенберг" до пресечката с ул. "Мария Габровска"; ул. "Мария Габровска" – за еднопосочното движение от ул. "Краков" до кръстовището с ул. "Толедо"; ул. "Проф. Илия Янулов" – в района на влизането и излизането към ул. "Толедо" и общата им пресечка; ул. "Велики Преслав"; ул. "Петър Матанов".

За периода на временната организация на движението се променя и маршрутът на автобусна линия №5 в посока към и от квартал "Колю Фичето", уточняват от местната администрация.

Трифон Иванов почина на 13 февруари от масивен инфаркт, който покоси легендата на българския футбол. Туньо, както го наричаха всички, си отиде едва на 50 години.

Погребението му ще бъде на Търновските гробища в тесен семеен кръг, като той вероятно ще бъде положен до баща си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
ЖАННА ПЕТРОВА преди 8 години
СЪЛЗИТЕ МИ САМИ ТЕКАТ И НЕ МОГА ДА ГИ СПРА МЪЧНО МИ Е ЧЕ СИ ОТИДЕ ЕДИН ТОЛСОВА ДОБЪР ЧОВЕК НАЙ СКРОМНИЯТ НИ ФУТБОЛИСТ БОГ ДА ГО ПРОСТИ
20
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
Тъжно, много тъжно.Но и същевременно късно, невъзвратимо късно, за да разбере колко хора му се възхищават и се прекланят пред човека-футболист, дал всичко от себе си.Защо трябва един стойностен човек да умре, за да получи признанието, което би трябвало да му се окаже приживе.И какво от това заслужено внимание и почит, които му се оказват сега - той не може да ги види.А трябваше, докато беше жив!
19
1
 
9
 
! Отговори
Жана преди 8 години
Бог да го прости - име във футбола от "оно време", когато футболистите бяха футболисти!Но е бил и ЧОВЕК по думите на тия, които са го познавали отблизо и затова е много обичан и тачен - трябва да внимаваме как живеем !
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да ви кажа , че тази помпозност и величие след като човек умре е само едно лицемерие . Разбира се , че е жалко такъв свестен човек да си отиде толкова млад . Питам обаче къде бяха всички тези хора да почетат великия футболист и човек , когато беше жив . За сравнение , в Англия кръстиха трибуна на най великия треньор на МЮ , а сега и на Боби Чартън , докато са живи и се наслаждават на признанието . Така се прави от великите нации и държави , а при нас само лицемерия и нищо друго .
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туньо си получи признанието, макар и посмъртмно и не би се радвал да го ласкаят приживе. Да се раздаваш за честта и радостта на целия български народ със сигурност му беше вътрешен дълг. Неминуемо обаче се сещам за едно .айно, което сега играе в солунски отбор и което от 10 год. отказва да играе за националния отбор. Да е жив и здрав,но името на такива предатели трябва да бъде забранено за споменаване в медиите. За назидание на всички бъдещи родоотстъпници!
16
1
 
9
 
! Отговори
..... преди 8 години
Почивай в мир,Туньо
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вечна памет!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Poklon vinagi shte te pomnim jeleznii!!!😢😢
13
1
 
32
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Благодарим ти ,Туньо !!!
12
1
 
35
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Бог да го прости!
11
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Туньо в пълна степен важи песента на гения Емил Димитров - " Ако си дал". Страшно много даде Туньо както на българския футбол, така и на европейския , а също помогна на стотици обикновени хора. Щом като в Австрия и Испания го почетоха с минута мълчание по стадионите коментарите са излишни. Един живот свършил на 50 и равняващ се на пъти по 50."Грешката на родителите му , че не са го родили в центъра на Европа. Не виждам с какво е по-слаб от един Бекенбауер.
10
2
 
25
 
! Отговори
1 преди 8 години
Аман от медиите! Направиха основна новина цяла седмица от смъртта и не им дреме, че травмират близките. И защо всички стават "велики" само след като умрат?
9
1
 
54
 
! Отговори
Чикън преди 8 години
Почивай в мир, капитане!
8
1
 
53
 
! Отговори
гост преди 8 години
ВЕЛИК!
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде не чух и не прочетох думи на съболезнование от нашите първи в държавата, както и от шефката на БОК. Дано не съм прав. Колкото до това какъв спортист беше Туньо и хиляди като него "ВИНАТА" е в десетките елитни спортни училища до 10 ноември. Некадърни управници вече 26 години унищожиха всичко в държавата в т.ч. и спорта и за това сме на дъното. Вижте една сходна нам държава -Полша и вижте колко дават там за спорта. Истината е в спортните училища , а не в зали по селата.ПОЧИВАЙ В МИР ТУНЬО!
6
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжен ден, много тъжен ден...Почивай в мир!
5
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време имаше играчи като Туньо, за които фланелката и отборността бяха над егото, за които честта, характера и себераздаването не бяха празни приказки.Сега единствените "проблеми" на днешните "футболисти" е дали да си сложат диадема и гел, каква татуировка да си направят, дали да идат в Син Сити или в Биад и коя кифла да нае*ат.
4
2
 
33
 
! Отговори
диди преди 8 години
Лека му пръст! Познавам го ,като футболист прославил ни в спорта.Колко достойни хора си отиват без да разбере някой! Не ме упреквайте ама стига вече! Саболезнования на близките му!!!
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
велик човек е, няма един от политиците след 1944 малко да прилича като него. Защо винаги добрите си отиват толкова рано, защо не пребере две-три политически ***. Ще си остане жив в сърцата ни, за него в минало време да не се говори!
2
1
 
47
 
! Отговори
люлиновед преди 8 години
Респект!