Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин

Премиерът инспектира полагането на тръби, доволен е
236
Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин
Снимка: Правителствена пресслужба

"Балкански поток" се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на газопреносната инфраструктура в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци.

Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, да знаят какво се прави в България, каза премиерът при прелитането над обекта. По думите му правят се огромни съоръжения и се работи по над 5 км на ден.

Още по темата

Трасето преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури,съобщиха от правителствената пресслужба.

Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел -  газов хъб Балкан, защото той ще обслужва Балканите“, акцентира Борисов.

"45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище.

Премиерът каза, че сроковете за изпълнението за изграждането на "Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза той и добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука.

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
14
 
! Отговори
До ЗозО преди 4 години
Ти добре ли Си или толкова Ти е капацитета? Имаш ли никакая пристава за Русия или Си заблуден Кон от DW, a?)
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По право е да го нарича банкянски поток.
168
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да лъже и да извърта Банкянския пръд льо, нещата са ясни - ПОТОКЪТ Е ТУРСКИ, а в него тече РУСКИ ГАЗ.Това е истината и всички я виждат - няма нужда от въздушни снимки.Нещата са ясни и без тях.
167
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газопроводът е балкански, ще обслужва Балканите, тръбите се заваряват по американска технология, консорциумът, който строи, е саудитски, има и италианско участие... Въобще - Вавилонската кула. Борисов изрежда всякакви нации, за да премълчи главното - за този тръбопровод засега е резервиран капацитет само за руски газ, идващ от Турски поток.
166
6
 
15
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До СТРАНДЖАТАМен ме интересува само България, кой бил русофил или американофил ми е все тая.Не съм съгласен че ни управлява ***-мутра....
165
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да припомня,навремето Тошо се хвалеше със заводи и производство на полупроводници и беше замислил да построи завод за ЦЕЛИ ПРОВОДНИЦИ,но го свалиха,днес неговият бивш пъдар се хвали с"пишман магистрали"които в действителност не са магистрали,а скоростни пътища и вече видите ли и с газ,която защо ли ми прилича на ЦЕЛИТЕ ТОШКОВИ ПРОВОДНИЦИ!Мисълта ми е,че *** умеят само да се хвалят,да крадат и да лъжат,а на"мегдана"само мизерия,бедност и безумен народ който им вярва!СРАМ!Комунизмът е жив !
164
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Бог или по точно природата им е дала всичко в изобилие: газ, петрол, черни и цветни метали, въглища, злато и диаманти, горски, водни и рибни запаси... - и да живееш като скот в мизерия и да пиеш препарати за баня - това какво е... - в С. Арабия само от един петрол си живеят като шейхове, въпреки, че е пустиня...
163
8
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До АнонименГолям възход на росия.минималната заплата стигна 160$.Хахахахааааааа, демек по 1.75лв=280лв. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 174Гледам сайтове с .EU го пишат балкански. Е, пише, че е част от турски.
161
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 169Голям възход на росия.минималната заплата стигна 160$.
160
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
най - корупционните проекти: 1. Белене;2. Цанков камък;3. Бойков поток.
159
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде го наричат Турски поток - TURKISH STREAM. Само българите си го наричат балкански.
158
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ forever. ти си много тъ'по ко'пеле бе, та нали ГЕРБ са баш ком'унета назначени от БКП за разнообразие и за *** като теб, лесно манипулираната па'плач ! България е територия в която се развъждат само ид'иоти и кр'етени управлявани от БКП ! Още хилядолетия България ще е най-бедната и пещерняшка територия !
157
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 162Турски може да му викате във ваше село.Ако не вярваш, провери в интернет - BALKAN STREAM му е наименованието
156
8
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
При социализма нямахме тоалетна хартия и банани и западни стоки, а при демокрацията магазините са пълни с банани, тоалетна хартия и западни стоки като корекоми. Демокрацията е най-добрата система, най-добре живеем при демокрацията!
155
4
 
4
 
! Отговори
aquarius преди 4 години
Той е прав да го нарича така. Както го наричаме ние така ще се казва. Ако искаме да ние има дори и имената на такива проекти трябва да отстояваме. Нека те възприемат нашата терминология по въпроса, което геополитияески съвсем не е без знаяение. Така, че по- спокойно с квалификациите и малко помисли преди да наречеш някой ***.
154
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ живеят от плячкосване. Но последните години след възходът на Русия много страни вече могат да си позволят да не бъдат плячкосвани. САЩ са притиснати в ъгъла!
153
0
 
8
 
! Отговори
Данков преди 4 години
На болеста която развива нашия бай *** му се вика нарцисизъм.Той е най векикия в нашата *** и точка, не може да се спори с него.Цялата българска власт е подчинена на него, така че не се учудвайте, българите бият лошо.....
152
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залогът е на живот и смърт! САЩ нямат икономика, всичко се произвежа в Китай, цели градове в САЩ, бякога проспериращи индустриални ценрове днес пустеят. Ако САЩ не започнат да продават газ и нефт чакат ги гладни години. А тръгне ли газ по Северен 2 или Турски поток САЩ повече нямат шанс да си прокарат шистовата газ в Европа. Генерал Борисов да внимава как се изказва, че видяхме какво се случи снощи с един генерал който не играеше със САЩ!
151
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 158Колко километра е сръбският участък и колко българският?