Вирусолог: Дори топлото време няма да спре COVID-19

Шестима са заразените от коронавируса в страната
11 мар 2020 17:30, Ния Христова
42
 Вирусолог: Дори топлото време няма да спре COVID-19
Снимка: Pixabay
Затоплянето на времето няма да сложе край на коронавирусът. Това каза академик Ангел Гълъбов от Института по микробиологи към БАН в ефира на Нова ТВ. 
 
"Инкубационният период на грипа е два дни. При него няма симптоми на белодробно засягане. Има повишена температура, болка в мускулите и главоболие. Кашлицата се появява чак след няколко дни. При коронавирусната инфекция веднага се появяват проблеми в дишането. Вирусът започва с кашлица, която става все по-силна. Грипният вирус не навлиза в кръвта. Той поразява дихателните пътища. Коронавирусът засяга алвеолите", коментира Гълъбов. 
 
Вирусологът обясни и каква е разликата в лечението на двете заболявания. 
 
"При грипа има доста ефикасни лекарства. Те трябва да се приемат най-късно на втория ден. Освен това се приема и антиоксидант. При коронавирусната инфекция се приема ремдезивир. Той е използван и срещу ебола. Китайците пък пробват медикаменти, които са срещу СПИН. Те обаче са доста токсични. В Китай измислиха и терапията със серум от вече преболедували. Всеки заразен с коронавирус се подлага на механична вентилация и противовъзпалително средство", допълни Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Всеки заразен преди 4 години
се подлага на механична вентилация- чудя се кой е по-*** - журналистите или вирусолога ?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Гълъбов, абе професоре, защо тогава се появяват пневмонии от грипа, като не засягат белите дробове? Май не е лошо над определена възраст да не се изказвате и да си седите до печката за да не ви става лошо от студеното време.
31
1
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Иначе трябва да е като херпес. Хване ли човека веднъж ще му избива винаги когато му падне имунитета. Освен това мутира. Не знам дали има шанс с препредаването да отслабва.
30
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това не е ли аналога на съветския Арбидол?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писаха,че вирусът попада в кръвта,развива се бързо и е много опасен!
28
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До незнайко 31 В аптеките на Марешки.
27
0
 
3
 
! Отговори
незнайко преди 4 години
В кои аптеки продават ремдезивир?
26
0
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Корона вируса се появи през зимата. Надеждата ни е в лятото.Ако беше през лятото , надеждата през зимата и те така.
25
0
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Ето какво значи да си академик.
24
1
 
1
 
! Отговори
д-р Пецкалов преди 4 години
До Анонимен 22Какво всъщност е бронхиД?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 вирусите са мъртва ( според разбирането ни за жива клетка) машинария в голяма част създадени изкуствено от човека с различни цели и сегашния случай със " птичиягрип-спин" е такъв! Най- слабото мяство на вирусите не е температурата вируса от Ухан издържа до около 50- 60 градуса Целзий, a UV лъчите на слънцето! С други думи слънцегреенето е може би единствената реална надежда срещу епидемия от тази чума в момента
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, че в Африка почти го няма. Казвам почти, защото има тук-там по някой заразен.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя хабер си няма на кой свят е тръгнал да лъже и маже срам нямате ли бе Банаджии рускоезични? Защо един свестен и почтен политик в тази Европа няма? Ясно е и на глухите и слепите, че това не е грип, няма нищо общо с грипа, това е превърната от китайците в оръжие канадска короновирус формула, която е била патентована през 2014 г. като ваксина срещу БРОНХИД! От 2015 г тая формула я модифицират в лаборатория в Ухан и вместо ЛЕК, става оръжие! Защо и как е пусната един Бог знае, но историята има ощ
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Не се придобива имунитет. Може да се прекара множество пъти
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не мога да видя отговор на въпроса -прекарал заразата придобива ли имунитет?Или е възможно да повтаря и потретва и да се надява всеки път да е в добрите проценти?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ви ги спуска тези лъжи? Къде видяхте и работихте с този вирус? В Китай ,където най-от близо се запознаха с това чудо такова нещо не казват,освен това на слънце като стане 60 и повече градуса,а на сянка 40 този вирус трябва да е гмо,за да издържи.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ходя никъде да го търся това реми-такова ми ти. А и като си знам късмета, все на мен ще се падне на опашката отпред някой джобен съгражданин с голямо бухане. За да ме стърже персонала после от стената поне половин ден. Затова и реших: ще вземам топчета за голф. На гладно по 1 х 3 пъти на ден. Докато го преглътна, ще пружа врат, очите ми ще са по пода, ушите ще бучат, а и поне няколко пъти в несвяст ще изпадам. После, с изкараването при всички тия хемороиди, короната сам ще се откаже
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактВ Русия също има заразени от корона вирус .....Тъпчо чети бе ...чети
15
12
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Всички заразени от корона вируса след като са се подобрили , забелязали , че свободно са започнали да говорят на руски език !!!!! Как ли е станало ?
14
25
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Руснаците пробваха с Новичок - успяха да го изпробват ! Сега руснаците пуснаха и Корона вируса , изпробват го и се кефят на резултатите. Някой да е чул за заразен в Русия ? Няма такива ! Защото те са го пуснали в Китай и имат ваксина за руснаците , но наблюдават как ще съсипят световната икономика ! Това е злото в света - Русия.