Мото клубове зоват своите членове: Останете си по домовете!

Не карайте само за удоволствие, дайте своя принос
Обновена: 13 апр 2020 14:53 | 13 апр 2020 14:53, Красимир Ангелов
21
Мото клубове зоват своите членове: Останете си по домовете!
Снимка: БГНЕС

Мото клубове от цялата страна се обединиха в общ призив към своите членове – да не изкарват мотоциклетите си в дните на извънредно положение, ако ги ползват само за удоволствие и да останат в домовете си.

Инициативата е съвместна на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) и най-голямата свободна мото група в България "Sofia Riders", а към нея се присъединяват и мото клубове от цялата страна.

Още по темата
Със затопляне на времето традиционно се увеличава броят на мотоциклетите на пътя. Има хора, които ги ползват, за да стигнат до работното си място, но и много, които ги карат само за удоволствие. Именно затова посланието е насочено към вторите, като всички те се призовават да бъдат солидарни в борбата с COVID-19.

"Сега е времето всеки от нас да даде своя принос. Да останем по домовете си и да се откажем от това, което ни дава най-голяма свобода – нашите мотори", се казва в позицията на мотоклубовете, които стартират и кампания под надслов „Оставям мотора си в гаража“.

Поводът за инициативата е и големият брой инциденти на пътя с мотоциклети през последните дни. По данни на Пътна полиция за седмица в страната са настъпили 15 инциденти с мотористи, при които са ранени 13 човека, някои от които са в тежко състояние.

От Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" продължават да алармират, че въпреки в пъти намаленият трафик по пътищата на страната ни, ежедневно настъпват тежки инциденти с ранени или загинали хора. Анализ на данните показва, че от началото на извънредното положение на територията на страната ни настъпват средно по 7 пътни произшествия със загинали или ранени хора и повече от 30 – само с материални щети.

Затова и от ДАБДП продължават да призовават хората да бъдат още по-внимателни на пътя и да не увеличават скоростта, поради липсата на трафик.

В тези дни на извънредно положение да бъдем още по-внимателни и отговорни – не само към себе си, но и към всички други участници в движението. На пътя животът е с предимство, нека не го забравяме, се призовава в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да има мотосъбор?
13
0
 
6
 
! Отговори
One преди 4 години
До Анонимен 13Аз пък веднъж си карам по цариградското след магистралта с 120 и един мотор ме подмина все едно съм дал задна и то от дясната ми страна.
12
1
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Тия пък!Защо иначе да караш мотор, освен за удоволствие?Сигурни ли сте, че това го казват мотоклубовете? Да не би да е поредната манипулация на НОЩ?
11
1
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Прав си, дума няма.Ама мотористите най-често ги правят тези номера заради габаритите и голямата маневреност.Вече хукнаха по улиците, гърмят и трещят, правят си маймунджулуците и добре, че сега няма толкова много коли.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мислете бре мотористи, освен да ви пазим и вие се пазете иначе не става."Става. Вариант 1: колите да не правят резки непредсказуеми маневри и да не нарушават правилата. Вариант 2: мотристите да не правят резки непредсказуеми маневри и да не нарушават правилата.Ама като не се позлва нито варинат 1, нито вариант 2 - настава хаос. На мен най-критичните ми ситуации са именно със заспал шофьор(един забравил да пусне мигач, друг решил да прави обратен на забранено място и т.н.).
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От друга страна, моторът е превозно средство, в което не си затворен натясно с други хора, можеш да пътуваш сам и се проветряваш непрекъснато.
8
0
 
2
 
! Отговори
ти преди 4 години
Аз си карам колело и ми дреме на..
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Абре бай Миле...Спокойно, лесно ще ме стигне и задмине за да те опаковат в чувал от мухлясване и завист!Карам 1600 кубиков чопър, дето се чува през 2 квартала. И да, карам го бавно за да си правя кефа! И тия недорасляците от мото-клубовете дето си играят на стражари, апашии елеци няма да ми дават уклон на ... дали да карам или не. Същото важи и за безмозъчните фуражки.
6
1
 
8
 
! Отговори
Очевидец преди 4 години
Е сега един на Житница ги събираха, кой е виновен не знам , ама не е работа това. Мислете бре мотористи, освен да ви пазим и вие се пазете иначе не става.
5
2
 
4
 
! Отговори
Абре бай Миле... преди 4 години
Спокойно бе, линейката ще те догони, почти всичко ще ти събере от асфалта..
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...може би защото пътищата са пусти и няма кой да ги пази
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех си, че "Пази моториста" не работи при тия донори... Дори сега, когато няма трафик, инцидентите с мотори се увеличиха в пъти за последните дни.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А едно време рокерите и моторджиите са били бунтовници.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че тази година ще ни лишат от грандиозното събитие "откриване на мотосезон", дето заради тях е блокиран целият град, вдигат невъобразим шум и мърсят въздуха и асфалта цял ден.