11 са новозаразените с COVID-19 в област Хасково

Сред тях са медици и начална учителка
7 окт 2020 09:38, Анисия Иванова
3
11 са новозаразените с COVID-19 в област Хасково
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

За последното денонощие на територията на Хасковска област са диагностицирани единадесет нови положителни случая на коронавирусна инфекция, а един е излекуван, съобщиха от Областния кризизен щаб.

Сред далите положителни проби са мъж на 49 г. от община Любимец, медицинско лице, и двама мъже на 51 г. и 49 г. от община Хасково, друг персонал към Центъра за спешна медицинска помощ - Хасково.

Още по темата

Заразена е и жена на 52 г. от община Минерални бани, медицинска сестра към МБАЛ-Хасково, която е настанена за лечение в инфекциозно отделение, посочват от щаба.

Положителен резултат е отчела и пробата на начална учителка от ОУ "Пенчо Славейков" - Димитровград. 61-годишната жена от община Димитровград е преподавателка на втори клас. Тя не е била на работа от 30 септември, но въпреки това учениците са поставен под карантина и минават на дистанционно обучение, а на училището е извършена крайна дезинфекция по предписание на РЗИ-Хасково, допълват от щаба.

Напълно излекувано е било момче на 12 г. от община Хасково.

Според статистиката случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към днешна дата, са 291 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Това пише дългогодишният доктор Елена Радева на страницата си във Facebook. Тя уточнява, че е лекар с 30-годишна практика, 20 от които са във Франция.В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение
2
3
 
1
 
! Отговори
офф преди 3 години
Сега Хасково ли ще паникьосваме с тия фалшиви тестове???
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те там в Хасково вода нямаха по едно време,няма как да се мият.После радиация откриха във водата,сега ковид ги налази горките хора...