Ще има ли затворени театри заради големи загуби?

Не вярвам, че е възможно, заяви Христо Мутафчиев
31 май 2021 13:07, Ния Христова
32
Ще има ли затворени театри заради големи загуби?
Снимка: БГНЕС
Преди ден служебният министър на културата проф. Велислав Минеков повдигна темата за това дали ще има закрити театри и други културни "предприятия" заради натрупани загуби. Темата коментира и председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.
 
"Не вярвам, че е възможно да се стигне до затваряне на театри", каза той в ефира на Нова тв.
 
"Няма как те да нямат задължения през последните две години. Ако залите не са пълни, няма как да има приходи", категоричен бе Мутафчиев.
 
"Съгласен съм с проф. Минеков, че системата наистина е недофинансирана. Може да се говори за оптимизиране на сектора. Предишният министър на културата искаше на 6 месеца планове за оздравяване от всички директори на театрите, които са на загуба. По тези планове се работи", коментира още той.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Върхът на пппрОстотията!Може да затварят и да фалират ресторанти и хотели,не и театри!Боже,колко е пропаднала тая държава.
12
1
 
2
 
! Отговори
А ма ха преди 2 години
Щом хората не им посещават театрите значи не струват. Като не могат да си заработват заплатите да ги закриват и толкова. Никой не им е длъжен да ги спонсорира с парите на хората. Пазарна икономика се казва предлагаш добър продукт печелиш, не предлагаш и фалираш. Толкова е просто. Тоя кво реве да се беше обръснал. С тоя си вид явно няма уважение първо към самия себе си, а какво да очакват хората към тях ли да го прояви. Мани го тоя. Да се нарежда на борсата като не става за актьор.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е ако музиката ти не струва , да не я слушат и да да нямаш приходи. Същото е и с театъра.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди ПАНДЕМИЯТА салоните бяха пълни! РАШИДОВ направи много !РЕМОНТИ И СУБСИДИИ! КОЙТО Е ХОДИЛ НА ТЕАТЪР ЗНАЕ, който не е да отиде!ТОЗИ СЕЗОН НЕ СМЕ СТЪПИЛИ НИТО НА ТЕАТЪР, НА КОНЦЕРТ И ДЕЦАТА НЕ СМЕ ВОДИЛИ след март 2020.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами в България има и частни театри. Ама май тези с огромните загуби и със средно 10 човека публика не представление не ги устройва да минат в частния сектор.
8
10
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Какъв ГЕРБ бервен, аз него го знам като артист много отпреди да се появи Борисов на политическата сцена ! По-големи лъжци от вас комунистите няма, ей !
7
14
 
7
 
! Отговори
Ей, преди 2 години
Минеков ли си, какъв си не те знам.... дойдохте и за два месеца искате да съсипете държавата ! Във Франция Макрон обяви, че ще даде на всички по 300? за културни мероприятия, а ти виж се бе *** ! Аман вече от гадни комунисти, трябва да ви изрине народът веднъж завинаги !
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
христоооо,ти покрай герб и за артист се помисли - не си бе ,толкоз си некадърен ,че е трагично ! *** ся ша лаеш ,че да не ти спрат папото от герб ! -дребна душицо
5
5
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не ми трийте коментара - тоя е обслужващ банкянския !
4
3
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Молиер е играл на улицата. Мисля,че констатирам нещо патетично и жалко. Актьорите в Милата ни републиканска к о ch ина са толкова изнежени,че вместо да нправят една война срещу абсурда на социал-политическото ни статукво предпочитат да проституират с ехидните рожби на Догановци и Леа Коенци. Срам и позор за театралите,които доказват робска проститутска нагласа към живота и липса на елементарна креативност,сиреч изобретателност. Позор поради бездушието им ! К у Rви !
3
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязва се активизиране на всички гербаджийски изтривалки. Това че го правят по едно и също време, говори за някаква координирана акция по оплюване на новото правителство и за търсене под вола теле.А въпросния пияндурник на снимката е ясен от много години- Той е един от най усърдните *** на задните части на Боко и не би могъл да каже нещо изненадващо
2
10
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Тоя на снимката е герберска ***. В публикацията е пропуснато, че искал оставката на министъра на културата, защото бил некадърен. Поредният герберски хленч и вой.
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
офф и тоя на снимката е един актьор да плюеш и да бягаш