Булгаргаз прогнозира: 22% скок на природния газ през ноември

Ще има по-високи цени на парното, тока и топлата вода от януари
11 сеп 2021 19:32, Анисия Иванова
66
Булгаргаз прогнозира: 22% скок на природния газ през ноември
Снимка: Pixabay

От "Булгаргаз" прогнозират, че през ноември природният газ ще струва с 22% повече в сравнение със сегашните нива.

Това става ясно от прогнозата на "Булгаргаз", според която цената на синьото гориво за ноември ще надхвърли 84 лева за мегаватчас без таксите и налозите.

През този месец синьото гориво поскъпна с близо 20,5 на сто спрямо август, а разчетите за октомври все още не са обявени.

Държавното дружество обяснява непрекъснатото поскъпване на природния газ с рекордни цени на европейските борси.

Тази тенденция може да бъде прекъсната през декември, прогнозира преди два дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

От енергийния регулатор вече заявиха, че заради скока на цените на горивата, най-вероятно от Нова година ще има нови, по-високи цени на парното,топлата вода и тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
7
 
! Отговори
Въглищаря преди 2 години
Аз съм на въглища и по рното не ме интересува.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че прочетох тази статия че щях да се набутам яко. Бях заделил пари за газово котле и да се отоплявам на газ. Но след това което прочетох минавам на дърва и въглища. Ще чадим като парен влак през 60-те години. Говарят за екология говорят за промяна в климата говорят за по чиста енергия а ни връщат в 60-те години на 20-ти век. Ами няма да имам чиста топло енергия ще имам чадящя пушеща и замърсяваща. Какво ще кажат зелените еколози защо траят. Или не им плащат да говорят против олигарсите.
32
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ КАЧИ ЦЕНАТА НА ГАЗА С НАД 50% НАПЪЛНО НЕНУЖНО, ПОСЛЕ САМАТА ЦЕНА МУ Я НАМАЛИХА С 40%! И ЪСС 100% ДА СЕ Е КАЧИЛА ЦЕНАТА НА ГАЗА ВЕРОЯТНО НЯМА НУЖДА ОТ УВЕЛИЧЕНИЕ! И 100% ИМА КУПИ ДРУЖЕСТВА КОИТО СА НА ВХОДА И НА ИЗХОДА НА БУЛГАРГАЗ ПРЕЗ КОИТО ПРЕПРОДАВАТ ГАЗА ТОЧНО КАТО В НЕФТОХИМ!!! ДОКАТО БЕШЕ БОРИСОВ НА ВЛАСТ ПИЩЯХА ЗА РЕВИЗИЯ И РАДЕВ И МАНОЛОВА! СЕГА КОГАТО ТЕ СА НА ВЛАСТ СИ МЪЛЧАТ ЗА ДА ОБИРАТ ТЕ ПАРИТЕ!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До еколозите - Абе и аз не искам да се черня с въглища или да мятам брадвата по цял ден. Къде по-голем кеф да врътна крана и да ми е топло цяла зима ... ама дохода не стига, пък на студено не се седи
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще купувате от султана. Хахаха
29
1
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Бе тоя "съд в Дюселдорф" нищо намирисва.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северен поток 2 е завършен и готов за влизане в експлоатация, но ще стои празен заради решението на съда в Дюселдорф касаещо третият енергиет пакет на ЕС. Русия започва нов уникален мегапроект за доставка на газ в Азия. На ЕС Русия ще продължава да продава през старата газопреносна мрежа през Украйна и Полша с транзитни такси на пазарни цени.
27
3
 
6
 
! Отговори
от Лондон - Баркинг преди 2 години
Значи сравнявам си сметката за газ от 2005 и този месец - цената на газта за 16 години е мръднала с 15%. Един ден като се пенционирам ще заживея у бегето на село гато някой първобитен човек - ще се топля на дърва и ***, ще си имам коза, която ще доя сутрин за мляко, 2-3 кокошки за яйца, ще насея единия декар с пщеница да има за брашно за леб, апък английската пенсия ще я харча по ресторанти като ми писне от проcтащина.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много държави в ЕС вече спират газта за домакински нужди, по скъпа е от електричеството.
25
1
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Байдън ще ви топли тази зима.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия цените на електроенергията са нарастнаха с 30% за последните няколко месеца.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още Обама обеща на Европа САЩ да я залеят с евтин шистов газ. Какво стана?
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо си говорех с децата които искат да видят родината на баща им и да заживеят в нея. Но след като прочетох тази статия желанито ни се изпари. Какво връщане в родината като гледам как цените хвърчат като павета. Тук в бялата държава всички цени се сринаха тотално с 25 процента. Няма да им се сбъдне мечтата на децата да живеят в родината на баща им. Ще създават семейства тук в чуждата държава. За тях е родна защото са се родили тук но за баща им е чужда. България отпада от мечтите и живота ни.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тоя Бойко бе - и цената на газа сваляше и тока и парното без пари бяха...
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евроидиотите всячески ограничават достъпа на евтин руски тръбопроводен газ на европейските пазари. Въпеки че цените на синьото гориво достигнаха $650 за 1 000 куб м, съдът в Дюселдорф разпространи ограниченията на третия енергиен пакет на завършения вчера "Северен поток 2".
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорусия купува газ на фиксирани цени по дългосрочен договор за 5000 рубли (57$).
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първото полугодие на 2021 Газпром е релизирал оборот от 9.7 милиарда долара. Благодарение на ЕС който се отказа от фиксирани цени на газа 127$ по дългосрочен договор, през 2021г с високите цени на газта Газпром успя да компенсира всички загуби поради забавянето на Северен поток 2. Русия е благодарна най-вече на Полша която възпрепятстваше сделката за фиксирана цена.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко беше готов да започне строителството на Южен Поток, САЩ го свалиха набързо, сложиха Орешарски който спря газопровода, и после пак върнаха Бойко.
16
3
 
16
 
! Отговори
Fena преди 2 години
До 15Точно Бойко ни закопа с газа! Първо отказа Южен поток (2,5 млрд лева приход годишно), после развали дългосрочните договори, каквито имахме от времето на Бакърджиев и цената не се влияеше от пазара. Би барабана, защото точно тогава цената падаше и се похвали, че той я намалил, но сега скочи до тройно! Махна Овергаз - уж били посредници. Всичко това ни обрича на високи цени! Ама като Ви набият опорните точки, започвате да повтаряте глупостите на тиквата!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия завърши Северен поток 2. Съдът в Дюселдорф отхвърли искането за освобождаване газопровода от разпоредбите на ЕС, тоест газ по него няма да потече. Цените на газта експлодираха, зимата ще минат 1000$. Брюксел реши, че Русия трябва да продаде 50% от СП2 за да изпълни разпоредбите на Съюзе. Изправен пред меката сила на ЕС Газпром беше принуден да остъпи и обяви, че е съгласен да продаде 50% от такъв ликвиден актив като СП2 срещу придобиване на 100% от акциите на BOSCH, AEG, Siemens, Порше, Фолскваген, Мерцедес и БМВ. Европа е спасена, няма да студува зимата.