Взети са ДНК проби на близките на загиналите на "Струма"

С пострадалите работят психолози
24 ное 2021 13:38,
6
Взети са ДНК проби на близките на загиналите на "Струма"
Снимка: БГНЕС

Вчера са били взети ДНК проби на част от близките на загиналите в тежката катастрофа на магистрала „Струма“ от вчера сутринта, информира македонският министър на външните работи Буяр Османи, който пристигна в „Пирогов“ днес.

Състоянието на седемте пострадали е стабилно. Още вчера са били извършени по-спешните операции, съобщи завеждащият Клиниката по травматология проф. Диян Енчев.

"Пациентите изкараха много добре нощта, в добро състояние са", обясни той.

Още по темата
Днес на двама от пострадалите, един мъж и млада жена, предстоят операции, поясни проф. Мая Аргирова, която завежда Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

"Обмисляме тези, които са стабилни и има възможност да си отидат в близките дни", допълни проф. Аргирова.

Все още не може да се прогнозира след колко дни ще бъдат транспортирани в Северна Македония.

"Един от пациентите е в тежък психически шок. С пострадалите работят психолози, успоредно с всички останали специалисти", каза още проф. Аргирова.

Вчера е пуснато писмо до Прокуратурата на България, с искане от страна на Северна Македония, техни експерти да се включат в идентифицирането на жертвите. Алия Селман е загубил жена си. От нейния брат вчера е взета ДНК проба в Скопие. Мъжът се надява по-скоро да станат ясни резултатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
До БУРГАЗЛИЯСтига спами бе ! BANN по IP за тебе трябва. Егати спамера.
4
1
 
1
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЯ преди 2 години
СЛЕДВАЩАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ В СЛЕДСТВИЕ НА БРУТАЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ ,БЕЗОЧИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОБИЩАН БУРГАС!!!НА ВХОДА ЗА К-С М.РУДНИК,ТОЧНО СЛЕД ПЕРАЛНЯ "БЕЛИНА ЕКО" ОТ ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ ИМА ОГРОООМНО СВЛАЧИЩЕ, КОЕТО ВЕЧЕ Е ПОГЪЛНАЛО ЦЕЛИЯ ТРОТОАР И Е НА КОСЪМ ДА ПОГЪЛНЕ ЦЯЛОТОТО НАТОВАРЕНО ПЪТНО ПЛАТНО!!!НА КОСЪМ!!!ОБЩИНА БУРГАС СИ РОВЯТ В НОСА ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ И НЕ ПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НИЩО!ПРИЗОВАВАМ ЖУРНАЛИСТИ,ПОЛИЦИЯ И ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА ДИ ВИДЯТ С ОЧИТЕ СИ ЦЪКАЩАТА "БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ"!!
3
1
 
0
 
! Отговори
И... преди 2 години
после ко?
2
0
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
В такива трагични случаи винаги съм се чудил, какво значи " с пострадалите работят психолози " ?! Не ми е ясно на един човек пострадал от тежка лична трагедия, какво ще му помогне психолог. Ще върне загиналите ли ? Ще ги съживи ли ? Какво ще му помогне психолог или психоаналитик ?
1
1
 
0
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Изверги ми програмират мозъка с компютърна програма на Съркъл !