От Helpbook: Високи треви, открих 5 кърлежа върху децата си

В платформата зачестиха подобни сигналите
2 юли 2022 15:00, Анисия Иванова
12
От Helpbook: Високи треви, открих 5 кърлежа върху децата си
Снимка: Helpbook

Зачестиха сигналите, които постъпват в платформата на Helpbook.info за неизвършено пръскане против инсекти, а там, където това е осъществено, е без особен успех поради проливните дъждове през този месец. Ето какво пише наш потребител:

"Посещаваме често детската площадка в квартал "Изгрев" на бул. "Самоков" 80, междублоковото пространство, и до днес в рамките на 2 седмици, открих 5 кърлежа върху кожата на децата си. Знам, че е пръскано за паразити и други, но след толкова дъждове не е останало нищо от препаратите. Тревата е висока и неокосена, което също затруднява обитаването на площадките. Самата площадка се отличава с голяма популация на комари, кърлежи и други насекоми. Репелентите не винаги помагат и смятам, че пренасянето на зарази при тази ситуация е огромна и крие рискове и опасности за живота на децата. Затова, МОЛЯ, община Изгрев да предприеме действие отново по обезпаразитяването на района, както и окосяването на тревните площи“.

Подобен е проблемът и в район „Люлин“. Масово не е извършено косене и обезпаразитяване на тревни площи и детски площадки, поради което те не са достъпни за игра на децата. На места тревата стига близо метър и гъмжи от кърлежи и според автора на сигнала е абсолютно недопустимо да се коси едва два пъти годишно, при положение, че се плащат не малко данъци.

Същото положение се наблюдава и по пътищата. Сигнализираха ни за обрасли участъци около пътното платно, което свързва квартал „Полатен“ с Тетевен. Мантинелата почти изцяло не се вижда от избуялата трева, което е предпоставка за инциденти. Нашият потребител моли също така да бъде поставена маркировка на шосето, тъй като до този момент такава липсва.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте д аподадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
какво правиш в тревата като знаеш че има кърлежи
8
0
 
2
 
! Отговори
Ади преди 1 година
До ААА -- Добре, но защо плащам данъци? Ако направя това, което е тяхно задължение ме глобяват. А те като косят и оставят всичката трева на място-аз трябва да почистя след тях. Мият с един камион паркинга, при положение, че предишната нощ се е излял пороен дъжд-някой да почисти шахтите от задръстените треви от косенето и листата от бурята? Всичко е само защото показаха от ЕС колко е мърлява и крадлива Фандъчката. Мерките им са=0. Дали пък не ринахме зимата сняг вместо тях, че и автобуси бутахме
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асан Василев ви каза: бедните да го тухат! Точка.
6
1
 
9
 
! Отговори
ААА преди 1 година
До Анонимен 5: Проблемът е, че ако сами си окосят тревата пред блока, ще дойде някоя лелка от общината и ще им напише акт. Вече няколко пъти се случва това в София: и в Люлин и в Красно Село
5
11
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
Много са ми интересни тези обикновени родители защо имат деца изобщо, като не могат да му дадат елементарни условия на живот и детство. Това детето ти да живее в блок с непознати е най-голямото дъно. Тези родители защо първо не са си купили хубава къща с голям двор за 1-2 милиона евро? Какво ще дадат изобщо на децата си в този живот? Кърлежи? Ужас. Хубаво е бедните, които не могат да изкарат поне 1 милион евро на година, просто да бъдат евтанизирани. И без това аз ги храня.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..."Подобен е проблемът и в район Люлин...Де да му беше само това проблемът на "Люлин"!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така и така често посещавате междублоковете пространства ... съберете се майките и изчистете, да се съберат татковците и да окосят.... няма да ви стане нищо, а и добър пример ще дадете на децата си ... пък току виж деня завърши с барбекю и всеобщо веселие
2
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Що са въргаляш у тревата да береш кърлежи :)))
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сами си поддържаме градинките около блока. Що ще губя времето на държавните служители като с машинката изкосявам целия вход за 15 минути. Нема социална отговорност половината население. На мен добре, че съседите ми са пичаги. 3 от 4 градинки си ги поддържаме, в четвъртата паркират някви бедняци. Нямат 2.50 за паркинг инак трябва да пушат с по 6 цигари по-малко на ден, а това им вреди на социалния живот.