Само 1% от нас вярват, че корупция в страната не съществува

За 88% тя е широко разпространена
5 юли 2023 17:30, Нели Христова
24
Само 1% от нас вярват, че корупция в страната не съществува
Снимка: БГНЕС

Допитване, представено днес от Европейската комисия, сочи, че според 88 на сто от българите корупцията е широко разпространена, според 8% е “рядко разпространена”, а според 1% - “не съществува”. За сравнение в ЕС 65 на сто намират корупцията за широко разпространена, за 30 на сто е рядко разпространена и липсват отговори, че корупция няма, предаде БТА.

Близо половината българи (48 на сто) са на мнение, че уличените в дребна корупция получават “подходящи” наказания. Едва 11 на сто са на същото мнение за уличените в корупция на високо равнище. Според 15 на сто у нас мерките срещу корупцията се прилагат безпристрастно и без скрити мотиви.

Мнозинството от 76 на сто от българите не очакват уличените в корупция да бъдат обвинени и изправени на съд. Общо 65 на сто не очакват тези случаи да бъдат докладвани от полицията или прокуратурата. Общо 84 на сто не очакват тези случаи да доведат до налагани на глоби или присъди със затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не вярвам да има такива, това да не е някаква статистическа грешка.
18
2
 
1
 
! Отговори
Дайте ги преди 10 месеца
поименно тия 1%...Макар че ние ги знаем :)
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Корупцията е привилегия за заможните хора. Нещо като бърза лента по магистралата. И понеже съм един от тях - одобрявам я и я ползвам.
16
3
 
1
 
! Отговори
Айде ,бе.... преди 10 месеца
БЪЛГАРИНА , НЕ РАЗБИРА ОТ "ПАЗАРНА ИКОНОМИКА"----ЗА НЕГО , ВСЯКО НЕЩО , КОЕТО НЕ Е ПО ДЖОБА МУ , И СТРУВА МНОГО ПАРИ --"Е КУПЕНО С КРАДЕНИ ПАРИ"!!!!!!ЗАТОВА Е ЛЕСЕН ЗА "ОБРАБОТКА" ОТ ПАРТИИ И МЕДИИ НА ТЕМАТА "КОРУПЦИЯ"...ХА,ХА,ХАААААААА....АКО ОБАЧЕ ГО ПОПИТАТЕ "КАКВО Е ТОВА -"принадена стойност"-ЕДВА ЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТГОВОРИ...!!!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА .... преди 10 месеца
...С ТАЯ СТАРА "ДЪВКА" ЗА КОРУПЦИЯТА И КОРУМПИРАНИТЕ...!...В МЕДИИТЕ ---ВСИЧКИ СА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПОЛУЧАВАННЕ И ХАРЧЕНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА , ОТ БЮДЖЕТНАТА ИМ ИЗДРЪЖКА--ТОВА Е НАЙ- ПОРЪЧКОВАТА "ХРАНИЛКА" ЗА НЕКАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ И НЕГОДНИЦИ , КАТО ВОЛГИН И ОНАЯ СЕКС-КИФЛА ОТ "СЕМ"!!!!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
90% преди 10 месеца
За българина корупция е далавера, в която той не участва ;))
13
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
ДОКАТО ИМА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛСКИ ИБРИЦИ---ВИНАГИ ЩЕ ИМА "КОРУПЦИЯ" , ЗАЩОТО, МЪРЗЕЛИВЦИТЕ И НЕГОДНИЦИТЕ ВИНАГИ ЩЕ СА "СОЦ-ОРИЕНТИРАНИ " КЪМ ПАРАТА И ВЛАСТТА!?!!!!....ЗА РАБОТЛИВИТЕ И КАДЪРНИТЕ С УМ В ГЛАВАТА --ПАРТИЯТТА БКП , НЯМА И ПРЪСТА ДА СИ МРЪДЕНЕ , ЗАЩОТО ТЕ СА "НЕЗАВИСИМИ" А, НА ТЯХ ХОРА , КАТО НИНОВА И ГУЦАНОВ , НЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ!
12
0
 
1
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 10 месеца
А , НИНОВА , КАК СТАНА СОФИАНКА СЪС ИМОТ И ГАРСОНИЕРА В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА .....ЗА СЛИВИ ЛИ ПРОДАДЕ "ТЕХНОИМПЕКСА" В ЛИБИЯ И С ЧИЙ ПАРИ ,БЕ КАКО....ХА,ХА,ХААААААА....
11
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
.. И КВО СЕГА ...??!--ПРИ КОМУНИЗМА , НЯМАШЕ ЛИ КОРУПЦИЯ, ЩОТО АЗ СЪС ЕДНО АГНЕ , 5000$ И ВРЪЗКИ В ОБЩИНАТА СИ ВЗЕХ АПАРТАМЕНТ !---А , МОЯТА ЛЕЛЯ , ЧИЙТО МЪЖ Е БИЛ БАНКОВ СЛУЖИТЕЛ , СЛЕД 9.09.44г, И ОТЧУЖДИХА АПАРТА МЕНТА НА ул.Ан.Кънчев В СОФИЯ , ЗА ДА СЕ НАСТАНИ ЕДИН ШУМКАР СЪС ЖЕНА СИ !--ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ , КАК СЕ ДАВАХА ПОДКУПИ , ЗА ДА ПУСНАТ НЯКОГООТ ЗАТВОРА...ХА,ХА,ХАААА...ЗАТОВА ---"КОРУПЦИЯТА" ---Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАТЕНТ НА БКП/ДС/КГБ!...НИЩО НОВО!!!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този 1% е в правителството, парламента, общините и министерствата за тях това не е корупция, а нещо нормално.
9
1
 
5
 
! Отговори
Фитьо преди 10 месеца
Един процент само вземат и на никого не дават.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Топ корумпирания 1% от обществото - политици, МВР, съдебна с-мa
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
щото цялото богатство е в ръцете на 1%
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако в панделата влезнат поне половината депутати и поне 100 бивши министри , може и да повярвам, че има помръдване, но към момента корупцията е повсеместна и няма наказание за това.
5
0
 
5
 
! Отговори
Свидетел преди 10 месеца
Има ли извънземни? - Виждал съм но не, няма.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Същият процент хора дето вярват и че земята е плоска
3
1
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 10 месеца
Никакъв Шенген докато 70% от народните представители не са разследвани и вкарани на топло !!
2
0
 
12
 
! Отговори
Johnny Волкър преди 10 месеца
Тоя 1% са олигарсите и корумпетата. Интересен номер, преди време имаше такава концепция за световното население срещу 1% световни олигарси. Но от тогава досега, ковид, войни и кво ли не. Фокуса от истинската битка отново беше безмилостно изместен и сега се караме за вакс - антивакс, русофил-русофоб... кофти.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз вярвам, че Дядо Коледа съществува!