Д-р Петров, приел обезобразената Дебора: Цял живот ще си го спомням

Не съм виждал толкова много рани на едно място, сподели пред Bulgaria ON AIR ортопедът
Обновена: 1 авг 2023 19:27 | 1 авг 2023 19:21, Екип на Bulgaria On Air
111

Дни след като стана ясно за бруталното нападение над 18-годишната Дебора от Стара Загора, пред Bulgaria ON AIR говори лекарят, който първи е приел момичето.

В нощта на 26 юни ортопедът д-р Стоян Петров е дежурен в спешното отделение на университетската болница в Стара Загора. Около 23 часа екип на бърза помощ кара 18-годишната Дебора.

Още по темата
"Цял живот ще си го спомням. Не съм виждал толкова много рани на едно място. През цялото време повтаряше "Докторе, ще умра ли?". С оглед, че това е младо момиче, нещата бяха много грозни", каза д-р Петров.

"Развързахме най-напред ръката. Жестоки рани, нямаше какво да правим освен да обработим", добави докторът.

Процедурата е отнела най-малко три часа. А на въпрос дали направените шевове са 400, д-р Петров отговори така: "20-ина рани, не съм броил шевовете, но може да са толкова".

Той коментира и раните по момичето:

"Гладки, порезни рани, като със скалпел. На еднаква дълбочина. Имаше 2-3 по-повърхностни, но повечето бяха с дълбочина от около 2 см, 2 см и половина. На двете гърди имаше по една рана, имаше по една напречна рана от същото ножче, обръсната глава, счупен нос и според колегата, който е неврохирург, е имала и комоцио, защото каза, че повтарянето на един и същи въпроси е белег за това", допълни д-р Петров.

Лекарят казва, че през цялото време момичето е било в съзнание. "Беше дезориентирана, попитахме я какво се е случило и тя казваше, че не помни", заяви той.

Д-р Петров е категоричен - раните ще зараснат. Важно е да зараснат и психологическите травми.

"Въпросът е момичето да забрави случката, но едва ли", отбеляза докторът.

"Това момиче все още е в посттравматичен шок и няма скоро да излезе, тъй като едно насилено тяло запомня травмата и блокира вътре в нея. То живее в травмата сякаш това е сега", каза психотерапевтът д-р Владимир Пожарашки.

За да помогне травмата да бъде преодоляна, цяла България излезе на демонстрация и каза "Нито една повече". Днес главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев. Сарафов изрази сериозно възмущение за сериозните пропуски при определянето на мярката на обвиняемия Георги Николаев.

Временно отстранен от длъжност е и съдебния лекар, изготвил медицинската експертиза на Дебора, според която нанесените наранявания са оценени като "лека телесна повреда".

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
АА преди 9 месеца
До АнонименДали и теб не трябва да те затворят, а?
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СРАМ и ВИНА - ВИНОВНИ. Георги Николаев няма да си остане просто ей така. Всичко се връща.
87
0
 
4
 
! Отговори
садистична мутра преди 9 месеца
И съдиите трябва да се разследват! Как така пускат еидин садист на свобода!
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано младите момичета се замислят и спорът да се движат с женени ***, тип "мачо". Дано родителите вземат да се интересуват с кого си лягат децата им и ако това са престъпници да вземат отношение.Възпитавайте ги тия деца да мислят с главите си не със Планета Пайнер и Тик-Ток.
85
0
 
3
 
! Отговори
лекарите ни преди 9 месеца
също имат нужда от помощ и подкрепа..този доктор едва ли ще забрави лесно това, което е видял! поклон! дано има начин да се подкрепи този Човек!
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива *** трябва да ги самоубият.Ненормалника с какво право посяга на момичето?Ако обезобразят неговото дете, как ли ще се чувства, като родител?Деянието е опит за убийство и то по много мъчителен начин за жертвата. Присъдата трябва да е поне от 8 до 12 години затвор.
83
9
 
14
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Да 1990 г. такава изродщина не беше позната.Възпитанието,моралъг иредът бяха на висота.Само болен мозък може да продължава да плямпоти,че до 1990 г. е била лагери,смърт,репресии,и диващина.Диващината е днес,господа демократи.На ви Европа и Америка.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
81
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да има трудови лагери. Има млади мутри, които трябва да бъркат бетон и да носят тухли, докато им дойде акъла в главата. Иначе няма как да стане.
80
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо я е нарязал? Имало ли е причина или просто за кеф, така да се хвали пред другите мутри на по бира? Поръчано ли му е да го направи или сам е решил да се изкефи?
79
41
 
6
 
! Отговори
Женерал Атанасов преди 9 месеца
Заралийски дроги-турски сериал 259 серии...А защо сме сигурни че жигосаната не се е самонаранила???
78
5
 
13
 
! Отговори
Как ви се струва преди 9 месеца
Да се гордеем или да се срамуваме, че сме българи ???
77
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Той въобще бил ли е войник,че да ходи в Украйна,като наемен или доброволец за манджа по подбуди на защитници на Украйна щом сега е на 26 год,ако бил войник от 20 годишен с 1г. служба на 21 се уволнил,освен ако не е бил на платена служба по някакъв договор за 2-3 год,а Възраждане се появи кога,преди 2 год. след протестите 2020 и изборите за 47 НС,която все още не бе известна,чак след туй за 48 НС,което кога беше,че да е бил участник от Възраждане в Украйна,като СВО е от 23.02.2022г. почти 1,5 г.
76
4
 
26
 
! Отговори
До 82 преди 9 месеца
Докато оня изрррод не влезе доживот или не му се случи трагичен инцидент. За предпочитане е второто, щото иначе ще трябва да го храним с държавна пара.
75
9
 
11
 
! Отговори
555 преди 9 месеца
Къде й е бил акълът да тръгва със семеен мъж, с дете. Щом не уважава майката на детето си, какво остава за другите. Прави ми впечатление също, че масово момичета на 19-20 г. са във връзка с мъже над 30. Има някаква извратеност в обществото.
74
0
 
16
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Нали се сещате , че тези изгубени поколения вече се управляват много лесно, и никога няма да протестират защо фалират банки, защо са приватизирани нефтокомбинати за жълти стотинки, защо има монопол в много сектори, а уж сме пазарна икономика, защо има корупция и се източват милиарди с неефективни енергийни проекти, но когато във фейсбук се хвърли хибридка за агресия, излизат ама и те не знаят за какво излизат!И горе пак си гледат сеир и отклоняват хората от съществените неща!Агент Салма Лойд!ЦРУ
73
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До кога ще ни облъчвате с проблемите на една посредствена шавранtия.
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оооффффффф
71
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Путин защо мълчи и не се изказва по темата!
70
12
 
11
 
! Отговори
До 75 преди 9 месеца
Кое не е така бе?? Копейкин що мълчи и не се изказва по темата. Ако извършителят беше с украинско знаме, щеше да оквичите ко44ината